• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
velsi - Почетен майстор
Като е истинска това не означава, че няма пак да се разлети. Всеки въртящ се инструмент си има максимално допустими обороти. Просто гледай какво пише, когато купуваш. А ако не пише - не купувай! И освен това колко малка четка искаш?
rolls - специалист
NEMESIS написа:
Купих на Спарки машинката,бачка си добре,сложих борче и си пили и шлайфа няма проблеми.Обаче искам да сложа някаква малка телена четка-сложих една и като набра машинката обороти и четката се разлетя :lol:
Някаква идея имате ли и бихте ли ме посъветвали откъде да си взема малка телена четка която да издържа на големи обороти и да е истинска?
Аз имам подобна четка, ама за малък шлайф и на нея пише Max RPM - 10 000. Бош-а ми на макс е 11 000 оборота, ама има върток за контрола на оборотите. Слагам го на 5-та от 6 степени и така. А тая твоя шлифовалка май бачка на над 20 000 оборота, така че не е подходяща за целта.
NEMESIS - специалист
Според това което пише,минимума е 10 000 оборота.Значи трябва четка която да издържа на поне 12-15 000.
Ще съм благодарен ако някой каже отде да си купя подобна четка :)
Johny - майстор
NEMESIS написа:
Според това което пише,минимума е 10 000 оборота.Значи трябва четка която да издържа на поне 12-15 000.
Не е ли по-логично, това да е максимума?
NEMESIS - специалист
Johny написа:
NEMESIS написа:
Не е ли по-логично, това да е максимума?
Това имах в предвид и аз-максимума :cool:
Pavkata_svt - специалист
Имам такава машина,ползвам я две гадини и съм доволен.Обработвам метал с "борчета".
rolls - специалист
NEMESIS написа:
Имам един идиот на работа, началник ми се пада, който мисли по същия начин. На едни датчици за охрана пише, че ловят макс на 10 метра (ловят ама к*р), а оня вика и на 12 ще хващат.
Та мисълта ми е ти може да си мислиш, че издържа и на 12 000, ама не бъди толкова сигурен. Плюс това виж на колко оборота ти бачка шлайфа и за колко е предвиден консуматива и така си го купувай (консуматива де).
Успех!
velsi написа:
Аз не бих си купил високооборотна машина от Спарки. Някъде бях писал за оберфрезата им. След една година лека експлоатация се появява нечовешка вибрация. Явно имат някакъв проблем, я с лагери, я с баланса на самия ротор. Гледам, че тука е използван същия двигател. Та мисли навреме, че да не съжаляваш после.
те проосто нямат лагер , евтините им машини са на втулки
  • 1
  • 2

Тема "Прав вискооборотен шлайф-права шлифовъчна машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: