Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
мда :-) лошото е че в БГ няма всичко на хавера :-) а се внася повече бош така че човек няма особенно избор понякога :) и трябва да се ръсне повече за надписа на самия инструмент :-)
inspo - майстор
На работа имаме лули, звездогаечни и камъни на TONA . Много са добри и вършат чудесна работа . Инфо за фирмата има тук
Niky77 - специалист
TONA не са това което бяха преди 5 години!
Takezo Sensey - модератор
Niky77 написа:
TONA не са това което бяха преди 5 години!
И що така реши ? :wink:

То и БАНКО и САНДВИК вече са Ки-тай-ски, ама ние що да направим ?
Niky77 - специалист
Ами като ми върнаха инбус 12мм усукан като локум, и спукани вложки поголовно! Продавал съм старата Тона, бяхме от първите! И май бяхме първите, които спряха да ги предлагат!
Милен - майстор
:? Имбус 12 на Тона черен на цвят съм го ползвал с 50см тръба и не е мръднал а и по малките им размери също :? Ползвам и по един комплект техни звездогаечни ключове и лули също нямам оплакване, знам ли може да са от старите - имбусите са на 5,6 години ключовете на 3 и общо взето се ползват постоянно за монтаж на елдвигатели и друго електро оборудване в промишлена фирма.
Не мога да се оплача и от ключове и клещи Unior. Гечните им ключове са много прецизно изработени и няма изтърване а едни техни нормални комбинирани клещи с дълги челюсти колко големи зегерки са отворили на които зегерклещите се предаваха направо не е истина.
Още ми се намират и няколко големи български ключа на Петко Денев - Габрово с които се работи само с тръба 1м :-D. Като тегло са два пъти по -тежки от съответния размер нов, например тези на Unior.
Това казах и аз, ама Niky77 кой знае що е продавАл па е забравил кой е доставчика и после ТONA виновни . :wink:

Принципо черния цвят е характерен за хром-молибден-ванадиевата стомана или така наречетана "ударна" стомана ( по памет ) от която се прават камъните за гайковертите, сещайте се там какви са натоварванията на гайковер на 1 " които къса глави на болтове по камиони ( ако има кой да го държи де ) .

Може да ма'аш колкото си искаш няма как да се строши !

Иии ... всяко твърдение като по-горното би било редно да се приеме като случайно съвпадение на обстоятелства - дефектен ( незакален ) ключ или партида . А не че ТONA са еб@@@и ментетата .

Продал съм толкова инструменти на TONА колкото и Niki77 ( да не кажа повече че ще се разсърди де ), и то на фирми които най-малката им машина за ремонт започва от 20 тонен камион и стига до ... тонни багери, булдозери, трошчаки на които, и де що се сетите в тежкото манишостроене и металургията.

Там в тези възли няма отвиване без тръба, щото има едни други пинизи с които са мазани резбите против развиване, т.нар. "фиксатори" за резби които са ...

Ама за тях ще Ви пиша друг път.

Накратко - за "фирмените" инструменти, няма лоши и няма супер здрави и нечупещи се, а това с доживотната гаранция е накъв мит ама и за него ще пиша по-натам .
Niky77 - специалист
Takezo Sensey написа:
Niky77 кой знае що е продавАл па е забравил кой е доставчика и после ТONA виновни .
Takezo, започнал съм да продавам TONA преди десет-единадесет години! Вносител беше "Делчев" от Димитровград! Чувал ли си за него? Вълко Митев беше единствения представител на Knipex за България и Македония! Правеха бартери! Ние на едро давахме техните условия! И продавахме! И още тогава имахме приказка, че ако в магазина има менте, значи магазина вече не е наш!
Niky77 , споооок , знам че палиш лесно ама няма сми .
Просто си представи, че е възможно и други хора да се занивават с търговия с инструменти и ... и ...

С най-добри пожелания !

:wink:

Тема "Ръчни инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: