Ел. инструментите. Консумативи.
marian1 - майстор
хм..... :? на щанда с кабели,в баумляс :lol: има такива детекторчета като цените започват от 10 лв по спомен
mirk - майстор
И работят на принципа "горе долу, там някъде" :lol:
marian1 - майстор
колега :? човека иска нещо за непрофесионална работа,макар че 100-150 лв отива така да се каже на към профи (като пари в кризата) :-D а понякога при някои инструменти разликата е само надписа :-D :) ...мисля че ако беше уточнил какво точно работи,колко често ще го ползва повече можеше да го насочим.За това горе има от по висок ценови клас,а аз дадох минимума за този вид инструмент!А истината е че инструмента струва толкова колкото е качеството му!Изключение само в Бг :lol: За това човек трябва да си направи сметка,колко често ще го ползва и ще печели ли от този инструмент или иска само да си го лъска.Намери златната среда между цена и качество и време на ползване-това е моя златен съвет!
pesho - специалист
madsnake написа:
Здравейте колеги. Понеже видях, че има такава тема и не исках да пускам нова ще пиша в тази. Не можах да се ориентирам в тези скенерчета за стени честно казано. Мога да отделя до 100-150 лв. за него и се чудя какво да купя като модел. Гледам, че колегата е дал доста голям набор от линкове на различни марки с различни цени, но може ли някой да ми препоръча нещо тествано и добре работещо. Ще се използва за непрофесионални цели, но все пак искам да върши работа. Главно ми трябва за да открива кабели под напрежение. Благодаря!
Имам нов BOSCH DMF-10 Zoom и никога няма да го ползвам.Ако те интересува-цена 170 лв.Купувал съм го 90 паунда.

Прикачен файл

400x600_314011.jpg
Bosch DMF-10 Zoom
400x600_314011.jpg (19.92 KиБ) Видяна 7824 пъти
madsnake - специалист
Ами аз горе долу се стремях да опиша в горния пост за какво ще се ползва - да открива кабели под напрежение и ще се ползва рядко. Въпреки това искам като го ползвам да знам, че наистина ще ми открие кабела и затова реших да отделя малко по-висок бюджет за закупуването му. Ако има по-евтин работещ вариант - чудесно :)
@pesho - колега, реално устройството ще го взимам към края на юни а до тогава просто искам да събера мнения за даден модел и да си направя съответната сметка дали си заслужава. Иначе благодаря за офертата.
@marian1 - колега, някак си ми се струва, че тези евтините от по 20-30 лв. няма да свършат никаква работа дори на непрофесионалист като мен. А реално аз обичам да взимам инструмент, който е някъде по средата между боклуците и профи нещата просто защото съм любител, но пък обичам инструмента да върши работата, за която е предназначен :)
milanss - специалист
Погледни тези http://www.elko-ltd.eu/category-23.html. Немски са.
Ето официалният им сайт http://www.umarex-laserliner.de/mediadb/index.aspx
vk - специалист
Някой пак да даде отзиви за тези ръчни скенерчета ? Тези в предходния пост - май ще дойдат китайски на малко по-високи цени, но брандирани като немски.
някакви други модели ?
Този на bosch DMF 10 - е с цена около 200 лв, дали си струва да се плащат при не особено редовна работа ?
Kumay - майстор
vk написа:
Някой пак да даде отзиви за тези ръчни скенерчета ? Тези в предходния пост - май ще дойдат китайски на малко по-високи цени, но брандирани като немски.
Скенерите изобщо не са китайски! Фирмата е от водещите в бранша! Разработките и изпълнението са си тяхни! Laserliner е гражданското производство, Umarex военното/включително и амуниции!/
аз имам такъв и наистина ги открива пластмасовите даже ти показва на каква дълбочина са -напр 2,4см. наистина е уникален
ZEDYCUS - майстор
След като прекъснах при пробиване 3 кабела и стопих бургията, рекох да инвестирам някой лев. :lol:
И от скоро съм с един такъв скенер Изображение Благодарности на Николай, не се мина без "примоция" :prayer:
В момента правя ремонт на майка ми в кухнята и кабелите са положени в пвц тръби. Не са перпендикулярни на контактите и ключовете, а вървят по диагонал на стената. Та се наложи да ги проследя. Скенера ги открива в режим метал, в режим на променлив ток не успя, гофретата са вградени на около 3см в бетона. Това е в бетонна стена без замаска, има много тънка шпакловка.
Пробвал съм на стена със замаска и положени директно кабели, там ги открива и в режим на променлив ток.
Доволен съм, ще върши работа. :partyman:

Тема "Скенер за стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: