• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
madsnake - специалист
Значи за съжаление тотално отпада от избора ми. Много държа на плавното включване.
Благодаря на всички за мненията, може да се каже, че се ориентирах към 4581 или 4585, което намеря на по-хубава цена. Като взема ще пиша мнение ;)
Chefo77 - майстор
На този Bosch единственото лошо (поне за мен) нещо е това, че от тъпия лазер не можеш да гледаш мястото на рязане. Ако пък го махнеш, отворите за закрепване се пълнят с прахоляци. SDS захвата на по-старите зегета на Bosch е по-удобен за работа, но това са бели кахъри.
Накратко - зегето е много добро, много по-удобно от всичките Skil, до които съм имал досег (това съм го казвал и в друга тема). Спаркито е много добро, но е много голям топуз ...
Електронното управление на спусъка е изключително удобно нещо и заедно с обдухването са задължителни за удобството при работа със зеге. А и, вярвай ми, има разлика между това как се реже с Bosch-а и как с китайските не-маркови зегета. На Tорбалан му е все тая, но ако реже по 50-ина квадрата ламинат на ден с това зеге, ще усети разликата ... много осезаемо при това :)
Хем аз ползвам PST 680 PE...

(http://www.proshop.bg/rw/items/312211-b ... 680-e.html)
mirk - майстор
Подкрепям petkov_75 миналия месец си взех същия skil-4370 на промоция http://shop.kirov.net/?cid=88 :) Машината надмина очакванията ми. Рязах доста гредички, дъски, талпи и летви и просто е перфектна. Успя да среже дори стара чамова валка ф60 под ъгъл 45градуса с дълго ножче. С ножче на Bocsh за чист срез реже гладко все едно е рендосано. Поздравления за колегите от форума които ме посъветваха да си взема това.
madsnake - специалист
В крайна сметка се обзаведох със зеге. Взех skil 4585, което се води MASTERS серия. Разликата с 4581 е в алуминиевата кутия отпред (при 4581 е пластмаса) и в самата якост на пластмасата (поне на пръв допир). Ножа се сменя с инструмент, страшно бързо. Има отделение за ножчета в самото зеге, не толкова полезно, но си е глезотия. Работи изключително добре поне на първата дъска и не се забелязва и намек за загряване след прорязване на 2м дъска дебела 4 см. На първо четене съм изключително доволен. Като цена е 159 лв, след разни отстъпки ми легна на 130.
EDI - майстор
Днес дойде време за смята на зегето.Старото СКИЛ-че го купих 2004 година, 400 ватово, мощността му взе да не стига за някои работи.За 6 години употреба старата машина работи без грешка, само му се стопи опорната ролка и то по моя вина, не и капвах масло, затегнала е и има вече плоска част.Не пречи на работата, ама не е добре, понякога мърда и пречи на среза.Понеже съм любител и съм фен на СКИЛ, си купих 4370аа - 550 вата, пенделообразно движение и т.н., знаете го.За 99 лева го взех, ама понеже съм редовен клиент, от старите промоции ми се падна :-D едно изостанало в магазина малко куфарче за ножчета, с 20 броя в него.Пробвах машината и мога да кажа, че е много добра.Като махнеш пенделообразното, прави иделано чисти срезове, хем рязах с ножче БОШ за скоростно рязане на дърво.Като включих и пендела, това чудо увеличи скоростта на рязане поне 3 пъти и дъски 3 и 4 см дебелина ги реже като масло, все едно ги няма.Обдухването на мястото на среза работи много добре и отвява всички стружки.Светодиода осветява точно мястото на среза и не пречи на очите.Видимостта е много добра, ножа се вижда добре на срезовата линия.С една дума, за сега съм много доволен.На любителите дърводелци го препоръчвам.
vlad0 - специалист
Малко е ОФФ ама да дам +1 за Райдера от 20 тина лв. Точно бяхме почнали ламперията на покрива и в един и същи ден двата верижни триона/1 бензинов Хускварна полупрофесионален и 1 електрическо китайче/ сдадоха багажа. Та така, дадох ги на ремонт и от кварталната железария купих въпросното райдърче защото иначе трябваше да търкам с триона. Цялата ламперия - 150 кв. кофражни дъски и кофражен шперплат изрязах с това китайче и още работи, само му смених ножчето с WURT щото оригиналното не ставаше за нищо.
mirk - майстор
Е значи не е само с китайчето :lol: И на моя Скил пише че е произведен в Народна Република Китай с неговото си зелено ножче рязах един ден и спря :lol: Като му сложих бичкия на Бош все едно не е същия трион :lol: Със специален за метал-дърво минава и през пирони без да се замисли.
madsnake - специалист
Тези дни натрупах малко опит с 4585цата. При бошово ножче (progressor) + махаловидно движение на максимум (4) зегето реже ужасно бързо. При ножче за чист срез и с махаловидно движение на 0 сряза е перфектен. Страшно съм доволен от покупката, като мощност... гледам да не го натискам, оставям го само да реже, но за момента не ми е липсвала мощност.
Колега, аз от райдерчето също съм доволен, какво ли не съм му подавал да реже. Лошото е, че като цяло реже бавничко и ако имаш да отметнеш много работа за деня - не става. T образните ножчета, въпреки че официално се поддържат му чупят захвата отпред на махалото. Сравнение с 4585 на скил не може да се направи с този райдер изобщо, но и ценото са си на голямо разстояние едно от друго. Всичко е до въпрос на нужда от дадения инструмент :) На мен понякога ми се налага да режа много и то дебели дъски (рядко, но се налага) и райдера не ми върши работа. 2 пъти вече му чупя захващача на ножчето.
  • 1
  • 2

Тема "Bosch PST 700 vs. SKIL 4581" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: