• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
goltak - напреднал
значи купих си спарки-то, много добра машина, реже всякакви дървета :) 8 кубика ги нарязахме за три дни малко по-малко без да си даваме зор, само искам да попитам някой който по е в час, какво масло да и слагам значи в упътването пише някакъв модел SAE 30, но такъв не можаж да намеря около нас и заредих 90 ЕР, казаха ми ако съм с по-ограничен бюджет да и сипвам М 10 Д, та някой ако ми каже кое е най-добро ще съм благодарен.
UNIOR - модератор
В специализираните магазини има масла специално зе вериги, ние продаваме на "Орегон" минерално, 1л. е 7,50лв., не мисля че е скъпо.
ango - напреднал
А аз мисля,щото едно 15W40 насипно е 2.50 лв/л.Момчето което е представител и сервиз на Щил ми е познат.Та той твърди че дори М10Д е добро масло за веригата.Това за което споменаваш е биомасло което се разгражда само,не замърсява природата и навън,особено в горски райони режат само с такива масла.На нашия пазар има няколко вида такива с цена от 7 до 11лв.
Стефан - майстор
Преди месец си купих такъв на BOSCH 1800W. Точната марка е
АКЕ 40-18S. Дължината на дъската е 400 мм. До момента не ми се е налагало да го пробвам, още е в кашона. Нека UNIOR да изкаже мнение, ако желае, добър ли избора ми, или не. Благодаря!
UNIOR - модератор
Тук съм дал мнение по въпроса, все пак честито за придобивката, надявам се да останеш доволен, и да чуем отзиви от теб.
UNIOR написа:
Аналога на BOSCH модел"AKE 4018-S" струва 319.00лв. при същата мощност и същата дължина на шината, същата се държи само на една шпилка, оптягането на веригата е "SDS" - голям кошмар(лично мнение), скъпа подръжка . Тук движението от мотора към еригата се предава чрез преплъзващ съединител, и в случай на претоварване той прекъсва движението, и това е единственото хубаво нещо в тази машина.

При тази цена аз бих се спрял на Макита мод: 4020/309,00лв.
Изображение
krasiorocknroll - специалист
Преди седмица си купих електрически трион RTR,нарязах 6 кубика дърва и маслената му помпа се скапа.Не купувайте такъв трион.Боклук е :sad:
dragozow - майстор
Има решение на проблема с водещото колело от няколко години. Нарича се McCulloch PM 2200:
http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=229
Има го и с име Partner което е същото. Разликата е металното водещо колело и съединителя. Спестявате си едни 20-35 лева за смяна на водещо колело. Цените на машините не са много по-високи. Има и подобен модел на Husqvarna, който освен това има и електроника за плавно потегляне, там цената вече е над 400 лв. Като човек който е продал хиляди дърворезачки потвърждавам че може да се сипва всякакво масло за смазване на веригата. Изключвам преработеното, може да запуши помпичката и пак да идете в сервиза. Може да купите най-евтиното двигателно наливно. Фирмените масла са малко по-скъпи, това на Husqvarna е 8 лв, то е на растителна основа и се разгражда напълно в природата. В прикачените файлове прилагам подробни инструкции за експлоатация на посочените модели. Ако ви трябват такива за някой модел McCulloch, Partner, Hitachi, Johnsered или Husqvarna само поискайте.

edit

Форума не позволява качването на PDF, давам линк към мой хост:
http://mybloop.com/go/jdH2N3
http://mybloop.com/go/kPrYAt
sspoko - специалист
от 2002г. ползвам АЛКО купих я на пловдивския панаир от щанда на хусварна , казаха че била някяква тяхна любителска серия може итака да е незнам но много работа ми е свършила през годините.Сигурно е вярно че има по добри и по лоши марки и модели но все си мисля че както споменаха по горе и колегите важното е задмашинното устроиство но все пак заложи на някоя по позната марка която развита сервизна мрежа та дори и да струва някои лев отгоре.
dragozow - майстор
Има много добри марки които не са много познати в България, Johnsered, Talon, Oleomac, Dolmar...
todor_velikov - специалист
за да не отварям нова тема кажете нещо за ел.трион MTD -по думите на мой приятел пишело че са унгарски,и са с метално колело,човека иска да си я има за двора и да си нарязва дърва за печката.удачен вариант ли е за 200 лв?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: