• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
comunikator написа:
Някой да ми препоръча някакво прилично за домашни приложения ел ренде.
Нещо подобно http://www.proshop.bg/rw/items/p382-sparky-p-382.html дали ще ми свърши работа.
Препоръчайте някаква марка и модел за около 200лв
И за какво друго може да се използва освен за масив?
Това( Р382) го имам от две години и лоша дума не мога да кажа. Само където може да прави фалц само до 5 мм. Иначе рендосва с лекота даже и чворове. На широколистно не съм го пробвал и не знам как се държи. Проблем е само двупосочният клапан за изхвърляне на стърготините-лесно се задръства. С него вървят 3 резервни ножчета и резервен ремък. Дадох го обаче на съседа(препокрива покрив) и вече не бръсне както беше(това,че срязаха кабела отделно). Та едно питане встрани от темата. Мога ли аз да си му сменя ножчетата или задължително се носи в сервиз?
rolls - специалист
comunikator написа:
... Но на Спарки все пак си пише производител завода в Берлин,Германия и това много ме радва.
Т'ва е яко. Завода в Берлин, Германия било правено, а в завода в Ловеч, България какво правят?
Немски били ... :lol: :lol: Тоя "завод" в Германия най вероятно е един офис, където е регистрирана фирмата ...
comunikator написа:
... А по принцип аз съм си фен на Спарки ...
Ама що ли се учудвам ... :)
Последна промяна от rolls на пон фев 07, 2011 11:08 am, променено общо 1 път.
comunikator - специалист
Честно казано в Ловеч и аз не знам какво правят?
Аз не говоря против никой просто си изразявам мнение За Спарки,като не те кефи купувай си Китайски боклуци това не трябва да е мой проблем.
Преди всичко Спарки са си Български,а какъв е завода ,къде се намира и къде ги зглобяват не ме интересува.
rolls - специалист
comunikator написа:
... Преди всичко Спарки са си Български,а какъв е завода ,къде се намира и къде ги сглобяват не ме интересува.
comunikator написа:
... Но на Спарки все пак си пише производител завода в Берлин,Германия ...
Може би ще прозвучи като заяждане ... ама ...
Значи дали съм разбрал правилно. Спарки е БГ фирма с изнесен завод в Германия, където труда е в пъти по скъп от България, и пак цените им са по-ниски от тези на големите марки (Бош, Макита, Де Уолт ...)
ИЛИ ...
Спарки е измислен немски концерн с изнесено производство в БГ??? ...

Колкото до това какво си купувам аз ... имам една голяма дрелка точно на Спарки (Бур2 350Е), а останалите ми машини са Бош синя серия.

P.S. имам естествено и няколко китаеца, но кой няма такива смъртници ... :)
Последна промяна от rolls на пон фев 07, 2011 11:22 am, променено общо 1 път.
pet.kan - специалист
Ножчетата се сменят много лесно - трябва да погледнеш в ръководството, обикновено има и ключе в комплекта, те са двустранно заточени - обръщат се веднъж и след тове се изхвърлят, не си заслужава да се точат-намалява им височината
В Практикер си намерих много прилични ножчета за 10-тина лв. комплекта
По Интернет може да се намерят и твърдосплавни, но доста по-скъпи
Kumay - майстор
Комплект 3 ножчета на Спарки - 6,00лв!
При всеки дилър на Спарки!
dpp - специалист
Kumay написа:
Комплект 3 ножчета на Спарки - 6,00лв!
При всеки дилър на Спарки!
Хм, май и аз ще се обзаведа с едно ренде скоро. С тоя евтин консуматив! :shock:
..В момента има някви промоции из Онлайн магазините - 20% за Спарки и Хитачи до края на февруари..мхмх.. :)
xari38 - помощник
имам едно за продаване !
comunikator - специалист
Такива инструменти само НОВИ.
mitko64 - майстор
pet.kan написа:
Ножчетата се сменят много лесно - трябва да погледнеш в ръководството, обикновено има и ключе в комплекта, те са двустранно заточени - обръщат се веднъж и след тове се изхвърлят, не си заслужава да се точат-намалява им височината
В Практикер си намерих много прилични ножчета за 10-тина лв. комплекта
По Интернет може да се намерят и твърдосплавни, но доста по-скъпи
То в самата смяна няма нищо сложно, но четох някъде за балансировка на вала, та затова питам дали има такова нещо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ел Ренде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: