Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Аз пък чакам Българската строителна седмица от 8.ІІІ. да видя Спарки дали ще представят новите си модели(конкретно BR2 10.8li) и какви цени ще измислят. Като знам цената,обаче на едноскоростния модел, не съм оптимист и май ще се насоча към пазар от Германия, ако ходя лятото, на Бош GSR 10.8-2-Li.
EDI - майстор
mitko64 написа:
Аз пък чакам Българската строителна седмица от 8.ІІІ. да видя Спарки дали ще представят новите си модели(конкретно BR2 10.8li) и какви цени ще измислят. Като знам цената,обаче на едноскоростния модел, не съм оптимист и май ще се насоча към пазар от Германия, ако ходя лятото, на Бош GSR 10.8-2-Li.
Новия БОШ и в България го има, не е в складовата наличност, но с поръчка става, но сигурно ще е на по-висока цена от Германия.СПАРКИ-то сигурно ще е към 300 лева и по-добре си вземи от Германия БОШ-а, ако имаш възможност, разкошна машина е.Новите 15-ци са интересни като данни, но сигурно ше отидат над 400 лева.
mitko64 - майстор
Преди седем месеца го гледах това Бошче за 165 евро в магазин на Saurerer на промоция. Но си казах, защо да го влача по летища,като ще го пуснат и в България. Вярно излезе и у нас,но цената неприятно ме изненада.
moji - напреднал
тия малките машинки доста разтоварват ръката ако ти се налага по цял ден винтоверта да ти е в ръцете. На мен ми подариха преди няколко месеца най малкия бош продрайв, 3.6в. Мислех че няма да ми върши кой знае колко работа, но просто е незаменим за водачи, панти, дръжки и други дреболии.До 30мм винт се справя. Даже почти успява да завие 50мм винт в ПДЧ то. Отделно в колата вече на няколко пъти му намирам приложение. Има един недостатък само - цената му е смешно висока :axe: и ако трябваше аз да си го купувам, надали щях да си го взема лично.
EDI - майстор
Е, качеството е с цена.То и по 20 лева има, ама работа трудно ще ти свърши.
mirk - майстор
milen56 написа:
Благодаря за мненията за машинката, за сега мисля да изчакам да излязат още марки с литиево-йонна батерия и тогава да взимам.За сега видях и на Еинхел, че са пуснали с такава батерия, но техния сервиз е под всякаква критика (става въпрос за този в Орландовци в София), понеже друг софийски не намерих.Благодаря и на колегета mirk за АВВ-то.Вече взехме С25, че помпата я имаше, ама незнаехме колко вата е.А трябваше да е АВВ защото и другите бушони са АВВ.

Приятен ден на всички във форума :yawinkle:
Явно не си разбрал какво ти казах.
gogo1113 - специалист
Относно винтовертите на 10,8 V с Li-Ion батерии да споделя и аз малко впечатления. Скоро се бях навил за такъв и разгледах подробно какво се предлага на пазара - на този етап най-доброто от направеното сравнение е Bosch GSR 10,8 2-Li-Professional и един модел с подобни параметри на Wurth. Характеристиките им са подобни, но Бош-а е по-добре балансиран и по-добре стои в ръката. Ако целта е да се купи добра техника и да служи вярно с години, може би това е правилния избор - две батерии и бързо зарядно /30 мин./, момент на затягане 30 Nm и т.н. За по-рядко използване има и подобен зелен Бош, но той е с вградена батерия, само една е в комплекта, което аз го намирам за недостатък. За по-дълго време на работа тези компактни винтоверти са супер удобни, освен това са и дву-скоростни, като Бош и Макита предлагат и ударни, но това едва ли е толкова наложително.
valat111 - специалист
Към milen56. Купи ли си винтоверта от ЛИДЪЛ и ако да, какви са впечатленията?
milen56 - специалист
Не съм го купил.Тези 14Nm ме накараха да се замисля и изчакам.Не, че знам моя колко е.Ако някой знае нека да каже.Агояма, син,14,4V, купуван от МЕТРО преди 6 или 7 години, ама работи още.Само батерията му смених.
moji - напреднал
milen56 написа:
Не съм го купил.Тези 14Nm ме накараха да се замисля и изчакам.Не, че знам моя колко е.Ако някой знае нека да каже.Агояма, син,14,4V, купуван от МЕТРО преди 6 или 7 години, ама работи още.Само батерията му смених.
ами май е там някъде и на него. Всъщност зависи за какво ти трябва: имам бош с 30 нм и наистина не го е спряло нищо (като казвам нищо, имам предвид нещата свързани с това с което се занимавам, сиреч мебели ), дори съм му слагал боркорона Ф120 и се справя. Имам една малка джиджавка като ixo -то само че е синя. Тя е 7 нм и почти успява да завие винт 50/3.5 в ПДЧ-то. А и с евтините винтоверти много трябва да се внимава колко се зорят. На едни приятели мебелисти шефа им е толкова стиснат, че им купува само винтоверти по промоции за по 40-50 лева... е то колко пъти късаха съединители, колко пъти ходеха на ремонт, само те си знаят. Та така че зависи какво ще правиш с него. Ако ти е за вкъщи за текущи работи, мисля че става: не е много пари а и все пак е с литиево йонна батерия - а това е важно когато не се ползва често.

Тема "Винтоверт от хипрермаркет LIDL" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: