Ел. инструментите. Консумативи.
marian1 - майстор
Според мен, най-добрият варант за бъркане е от старите голями машини на елтос и спарки - имам такава от години - няма умора и бърка голями количества - един чувал мазилка ( драпана ) на веднъж в един бидон - няколко къщи са направени така - никаква умора - машината е 650в има и сини 450в и с такава никаква умора - редуктора е алуминиев 2 скорости -модела не помня как се казва - някой да помогне - по битака се намират за по около 60-80 лв - соц качество-повече от профи машина! Горещо препоръчвам...
forski - специалист
Здравейте колеги,предварително се извинявам на автора че му ползвам темата но имам един подобен въпрос 8-[

Имам перфоратор Black&Decker мисля че е около 750W въпроса ми е проблем ли ще е за машинката ако бъркам малки количества лепило с нея.Става въпрос за разбъркване на не повече от пет торби с лепило(не на веднъж разбира се) а не ми се купува машина специално за този малък ремонт :?
maistor-sm - специалист
За такова малко количество няма да имаш проблем-бъркай смело.
van4o_m - специалист
marian1 написа:
Според мен, най-добрият варант за бъркане е от старите голями машини на елтос и спарки - имам такава от години - няма умора и бърка голями количества - един чувал мазилка ( драпана ) на веднъж в един бидон - няколко къщи са направени така - никаква умора - машината е 650в има и сини 450в и с такава никаква умора - редуктора е алуминиев 2 скорости -модела не помня как се казва - някой да помогне - по битака се намират за по около 60-80 лв - соц качество-повече от профи машина! Горещо препоръчвам...
На инструменти от битака не вярвам.Поръчах BUR2 - 350 E на един приятел, който има работа и ще минава през Ловеч. Машинката е на промоция 165лв в деимакс (офоциалния дистрибутор на спарки) двускоростна със съединител като на перфоратора 1000w.
Kirilpm - специалист
Вече съвсем се отказах да вярвам на тея ватове дето ги пише по кутии,сайтове и лепенки...Скил или блек декер дето са с габарити на винтоверт излиза,че са двойно по мощни от старите Ловешки дрелки?!Аз имам синия модел,от бъркане на замазка,бетон,теракол,фугин през шлайфане на лодка и телени четки,през пробиване на стомана 45 и чугун с бургии до 26мм и навиване на доволно голям брой винтове,нищо досега не е успяло да я спре докато е на ход.Пък и тези от битака винаги може да ги пробваш на място нали?Бъркането на разтвор специално за тези дрелки не е проблем,влизаш малко в преразход на четки,но докато ротора е здрав нямаш проблем.За сметка на това поне не се прецаква патронника както става с новите модели на спарки.
jekasus - майстор
Kirilpm написа:
старите Ловешки дрелки
Това са най-добри дрелки за всички времена, и като цена и като годинки !!!
mirk - майстор
jekasus написа:
Kirilpm написа:
старите Ловешки дрелки
Това са най-добри дрелки за всички времена, и като цена и като годинки !!!

Щото са по лиценз на AEG :)
bisplus - специалист
Тук във форума някой продаваше такава дрелка за около 50-тина лв..поразровисе. Аз бъркам с такава дрелка вече години наред и нямам никакъв проблем.
dpp - специалист
...и баща ми ,и бъркаше с такава Елтос и ..оня ден ми вика бе затегна вика кво да правя...Е купи лагер за 1.50 , без пари са. Ама ако беше някой Бош перфоратор.. :?
Хубави са машинките но като цяло конструкцията е предназначена не за цинтробежно натоварване.,..
radius - майстор
Дали няма някакви външни редуктори за дрелки или перфоратори. Хем намаля оборотите, хем качва върт. момент. Един вид приставка за бъркане.

Тема "Бормашина за бъркане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: