• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Mitkoasd написа:
Това значи с прости думи че кожухът /предпазителят/ на диска е с нов механизъм което и мен лично ме учуди. Много добре измислено вместо с ключ и отвертка можеш с червен бутон да го въртиш навсякъде около диска.

Хмм значи май не съм разбрал правилно. Тази екстра която колегата над мен описа не ми беше известна.
Оппа!
Може и аз да не съм разбрал нещо, но по описанието това разбрах.
Какъв е този червен бутон? Не е ли блокировката за закрепване на диска?
Mitkoasd - специалист
Не е. За завъртане на самия кожух около кръгът на който се намира и е под формата на стотинка.
Kumay - майстор
Чефо е прав - за ориентиране на шпиндела в удобна за работа позиция!
Кеф ти копчето за включване отгоре, кеф ти отдолу!
Повтарям - отгоре и отдолу, не отпред и отзад!!! :-D
gogo1113 - специалист
Наистина завъртането на главата на редуктора се води екстра, но според мен е безмислена за левичари. Аз работя с лявата ръка, имам 14-125 CIE, завъртях редуктора както е по схемата, но неудобството е че не се променя посоката на въртене на диска, т.е. в този случай въртенето е към режещия и целия прахоляк и не дай си боже парчетии от диска хвърчат към работещия, докато при нормално положение посоката е навън. Екстрата е основно приложима за трудно достъпни места, когато се налага да режеш в тясно пространство, завърташ редуктора на 90 градуса и това ти намалява необходимото пространство за работа, понеже равнината на въртене на диска се променя.
stefandar - помощник
3год. зверско натоварване за шлайфане на боядисан и лакиран паркет по краищата и работи перфектно даже четки не съм сменявал.Немога да го накарам да загрее за разлика от други марки/и също модели на бош та даже и по големи/
Mitkoasd - специалист
4 месеца откак е при мен не е дал никакъв дефект.
Здравейте
Да кажа и моето мнение.Работя в завод където произвеждаме чугунени отливки .около 7-8 ъглошлайфчета Bosch GWS 11-125 и 14-125 работят почти без спиране за почивка,през тях минават палети с отливки ,за тази зверска експлоатация дават много малко дефекти,предимно спират за износени четки .Така ,че и аз постепенно се насочвам към идеята да си купя GWS 14-125
Mitkoasd - специалист
Почти година става откак е при мен и не е мръднала машинката. Много полезна инвестиция се оказа. Скоро гледах едни Метабота и АЕГета нов внос от Германия да се търкалят на битака за по 70 лв и се чудя дали си струва за тях.
  • 1
  • 2

Тема "Ъглошлайф Bosch GWS 11-125 CI синя серия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: