Ел. инструментите. Консумативи.
gogo1113 - специалист
Аз лично не съм убеден, че точно Sparky е фирмата, но... всеки хвали това, което има. Все пак за домашно ползване, в ценовия диапазон до 200 лв. инструментите на Sparky са по-добри от доста други, като например Skill, Raider, Iskra и др., като друг е въпроса, че щом са в ниския ценови клас явно има защо. Авторът на темата сам трябва да си направи преценка какво точно иска от инструмента и тогава да решава - какво и за колко ще взима. Успех в избора!
Kirilpm - специалист
rolls написа:
smlxl написа:
Sparky e истината. И няма значение колко дупки си мислиш че ще пробиеш, а да ти е кеф докато ги пробиваш и да разчиташ на инструмента :wink:
:lol: :lol: :lol:
Не бях се смял така от доста време ...
Е смей се аз имам БРП 261 от първата промоция преди няколко години го купих и до сега дори четки не съм сменял,а пробива здраво и с боркорони и с големи размери бургии,че и болтове навивам с него,единствения кусур дето съм му намерил е че при много натоварена работа,говоря за дупка след дупка в армиран бетон в продължение на час - два,което в домашни условия трудно се случва,загрява редуктурната кутия,казвам загрява, а не че можеш да си пъжиш яйца на нея.Като си такъв специалист и му знаеш кусурите та чак ти е смешно сподели и с останалите,дето не могат да си позволят 800 лева за перфоратор от видна марка.
mirk - майстор
За домашни цели Спарки на примоция http://www.devimax.com/Culture/bg/Promotions/Tools.aspx и да се развали ще ти го оправят навсякъде.
zz_stefanov - майстор
И аз имам BPR 261E и съм убеден, че е по добър от машинките на снимките и от зелените на БОШ, но се продава на цена около 290-320 лева. Добре се държи и при къртене, въпреки че не му е основна функция.
Редуктора на всички машини си загрява при непрекъсната работа, по добре да е магнезиевия на спаркито, отколкото пластмасовите на тези от горе. :)
Че има по хубави, ясно :)
gogo1113 - специалист
То така е колеги, но обърнете внимание че моделът BPR-261 съвсем не е в ценовия клас на изброените в началото на темата машини, така че база за сравнение едва ли има. По-скъпата машина със сигурност е по-добра, но дали е най-добрата в класа си може да се поспори, тук вече BPR-261 влиза в пряка конкуренция с Бош и Макита, които също предлагат по-евтини модели с много добри параметри.
rolls - специалист
Kirilpm написа:
rolls написа:
smlxl написа:
Sparky e истината. И няма значение колко дупки си мислиш че ще пробиеш, а да ти е кеф докато ги пробиваш и да разчиташ на инструмента :wink:
:lol: :lol: :lol:
Не бях се смял така от доста време ...
Е смей се аз имам БРП 261 от първата промоция преди няколко години го купих и до сега дори четки не съм сменял,а пробива здраво и с боркорони и с големи размери бургии,че и болтове навивам с него,единствения кусур дето съм му намерил е че при много натоварена работа,говоря за дупка след дупка в армиран бетон в продължение на час - два,което в домашни условия трудно се случва,загрява редуктурната кутия,казвам загрява, а не че можеш да си пъжиш яйца на нея.Като си такъв специалист и му знаеш кусурите та чак ти е смешно сподели и с останалите,дето не могат да си позволят 800 лева за перфоратор от видна марка.
Особено смешно ми стана твърдението "Sparky e истината." :lol: А другата част, че можеш да разчиташ ...случвало ми се е да дупча със Спарки, спирам (не то да ми спре в ръцете), оставям го и след малко като ми дотрябва пак то да не бачка, а в сервиза да ми кажат замърсен с прах пусков ключ. :shock:
Сега по-сериозно. Идеално (за случая), че имаш 261 - може би най-големия боклук от перфораторите на великата "българска" "марка" Спарки. Не се учудвай защо съм сложил толкова кавички. Ако не си ме разбрал, да обясня - Спарки нито е българска, нито е марка.
Тоя модел 261 тежи колкото 241, но е в пъти по-неудобен за пробиване с една ръка. Съединителят на 261 е също много некадърно направен и сработва много по-често, че даже в случаи и безпричинно, отколкото при бпр 241. Даже и при пробиване със свредло фи6. За греенето - нормално нещо за Спарки.
Иначе си страда от нормалните болежки на Спарки, които може да ти ги каже сервизен специалист. Аз съм работил и с двата и просто правя сравнение и съм стигнал до извода, че 261 sucks. За сравнение на Спарки с истинските марки - правено е и няма смисъл да го коментираме.Спарки наистина е по-добър от гореизброените хоби-марки, ама не е в графа профи. И още по-важно за темата - не е във възможностите на колегата kalin2505, който каза до 200 кинта. Най-близко до тая цена е Спарки бпр 220.
zz_stefanov - майстор
Дупчи се с една ръка само с лек перфоратор от тези дето ползват полагащите фибран примерно с 500W с ф8 . Този определено не е за една ръка и малко стават за работа с една ръка.
Съединителя е за да не ти се усуче ръката, а пробиването става с удара по оста, въртенето е само са извеждане на натрошения материал и за оформяне на отвора. Като заклинва отпускай натиска на дръжката. Естествено че няма две машини с еднакво настроени съединители. На 241 и 261 са еднакви по конструкция.
Кой ударен механизъм не загрява?
Не мие влизал в сервиз, а има части и сервизите са достъпни. :)
По добро макита и нагоре. Просто предлагам на колегата да избере по доброто срещу 80-90 лева горница. А ако се търси бюджетно, на което цената да не му е надута от марката като горните да взема райдер за един ремонт за 100 лв.
rolls - специалист
zz_stefanov написа:
Дупчи се с една ръка само с лек перфоратор от тези дето ползват полагащите фибран примерно с 500W с ф8 . Този определено не е за една ръка и малко стават за работа с една ръка.
Съединителя е за да не ти се усуче ръката, а пробиването става с удара по оста, въртенето е само са извеждане на натрошения материал и за оформяне на отвора. Като заклинва отпускай натиска на дръжката. Естествено че няма две машини с еднакво настроени съединители. На 241 и 261 са еднакви по конструкция.
Първо това е лек перфоратор, и второ - не са еднакви по конструкция, нито външна нето вътрешна. Аз под лек перфоратор разбирам всичко до Бош 2-26, Макита 2470 и Спарки 261. За пробиването с 1, 2 или повече ръце ... не хващам машина за пръв път, даже в една тема писах как се работи с перфоратор. Със свредло 14/200 пробивам и с трите машини с една ръка (не едновременно де). Не говоря за свредло с работна дължина 400 мм. Не знам за теб, но аз като пробивам с перфоратор с една ръка го държа като винтоверт за сухо строителство - натискам спусъка с безименния и малкия пръст. Точно за това не ми е удобен 261. Заради изключително тъпо завитата в горния си край ръкохватка. На истинските марки има много по добре направени така да се каже контра-извивки, които предотвратяват изплъзватено на машината.
А и без малко да забравя - http://nlservice-ltd.hit.bg/sparkymashi ... pr261.html. Чети най-отдолу, където пише недостатъци.

P.S. - Не искам да споря за глупости. Дайте да помогнем на човека да си избере подходяща машина.
zz_stefanov - майстор
Лек според категориите в магазините, но лек за работа с една ръка, но без къртене е този http://www.proshop.bg/rw/items/074MKT05 ... r1830.html и братчетата му. :)
rolls - специалист
zz_stefanov написа:
Лек според категориите в магазините, но лек за работа с една ръка, но без къртене е този http://www.proshop.bg/rw/items/074MKT05 ... r1830.html и братчетата му. :)
Ами ... за повечето хора - да, това е лек перфоратор. Но затова ти казах какво разбирам аз под лек перфоратор. Не съм от най-дребните и затова 2470 и 2-26 са ми леки. :)

Тема "млоя за мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: