• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m - специалист
Благодаря на всички за отговорите! Патронникът на скила е с 1/2 резба. Винтовете на патронниците съм на 95 процента сигурен, че се развиват на дясно. Надявам се да няма лепило по винта, но утре ще го мъча пак. А тези патронници за по 10 лв на райдер струват ли си парите изобщо или да се насочвам директно към Рйом ако не стане? Имах едно синйо бошче с самозатягащ и ми беше много удобно с него, но отиде на село, след като си взех Спаркито. Не мога да ползвам бошовския патронник, защото е едновтулков, а бур-а няма блокировка на въртенето.
П.С. Има ли някоя друга фирма за прилични патронници, но на по-ниски цени? А голяма ли е разликата между стоманените и пластмасовите ?
Kumay - майстор
van4o_m написа:
Винтовете на патронниците съм на 95 процента сигурен, че се развиват на дясно. ... А голяма ли е разликата между стоманените и пластмасовите ?
Винтовете на 100% се развиват надясно!
Разликата м/у стоманен и пластмасов е в капачката! Механизма е еднакъв!
MamaMy - майстор
Ползвам няколко евтини райдерски патронника 13мм и да ви кажа съм много по-доволен от българските с ключ. Тези са много удобни. Досега не съм уцелвал крив и всичките хващат почти от 0. За толкова години съм сменил поне 20 български и руски патронници с най-различен калибър и съм се намъчил с боклуци. Може метала да им е бил супер, но като изработка бяха трагедия. Или от нови бият или затягат на няколко места или ключа не пасва точно и се разбива за няколко месеца. Имах и няколко случая на счупени зъбчета и се разминават челюстите. Дори се наложи по едно време да дам руската дрелка да и навият резба, че беше конус и никъде нямаше патронник като за нея.
За цената си, тоя на Райдер е перфектен. Има забележки, но се търпят. Няколко пъти ми се случи да затегна хубаво свредлото и пак да превърта. Зависи какво ще се пробива, но за домашни цели става.
mitko64 - майстор
van4o_m написа:
Здравейте, сблъсках се със следният проблем: имам една бормашинка на скил 500в, която ползвам много рядко и искам да й махна патронника (безключов, двувтулков) и да го сложа на една бур2-350е, която е с 16мм с ключ. Голямата дрелка я ползвам по-често заради 2-те скорости и по-големият въртящ момент, но не дупча отвори в метал по-големи от 13мм, а ми е по удобно да сменям свредлата или битовете по- бързо. Проблема е, че винта, с който е захванат патронника на скила е много здраво натегнат, а шлицът много лесно се отронва при малко повече натиск с отвертката. Какаво мога да направя в този случай - да си купя нов патронник (сигурно ще е рйом, но е скъпичък при положение, че имам такъв, който не се ползва) или знаете някъква техника, подходяща за този проблем?
Имам абсолютно същия проблем със Sparky BR 100E, като нова такава ми пробутаха(след покупката първо исках да сменя патронника с Рьом, ама ядец). Мисля , че единственият лек, ако разни WD 40и спирачни течности не помогнат, е разпробиване на главата на контра винта, като се гледа да остане тяло на болта да се хване с менгеме или чираци клещи да се развие насила след свалянето на патронника. Възможно е да се развие при разпробиването от триенето. Все не ми остава време да се пробвам, а и се чудя дали смяна на патронник влиза в гаранцията, да им го занеса в сервиза да си блъскат главите с творението си.
van4o_m - специалист
Не става и не става. Свалих шпиндела от бормашината чуках с чук по отвертката, нагрявах винта с поялник, пръсках го с ВД 40, но пак не се развива и много започна да превърта шлица. Отказах се и сглобих скила и ще си купя нов патронник-явно това е начинът. Благодаря много на всички за изчерпателните отговори!
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на патронник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: