Ел. инструментите. Консумативи.
marian1 - майстор
Иво грешиш, на моя нивелир, който е от старите произведени в БГ - балончето е точно колкото чертата! Много съм си доволен от него, а и дъбовите по рядко се намират - на пазара има повече букови.....
masterval - майстор
Като знам, че си профи мебелист, бих ти препоръчал за монтажите една сола 60 см . Не съм чул някой да си е купил грешна сола. Понякога дори оцелява и при хвърляне от 3 етаж, като моята 200 см. Не че нямам и прекрасен китайски 60 см алуминиев, друг 80 см, магнитен 200 и още 2-3 други - и все си показват. Та и за 5 лева да вземеш, като гледаш при покупката, и като го пазиш малко - все си показва!
Иначе, на въпроса какво е нужно за да си повредим нивелира - нищо сложно, наеми си работник!
shadowman - майстор
60 см е малка, но трябва да имам такава. Малка е защото ако правим гардероби и я сложа на тавана ще се греши много, не заради нея ами заради кривия материал. Инак взех сола преди 2-3 години с лек дефект (моя грешка, видях я пак я взех) и сега я използвам за линия.
svetliopi44 - Чирак...
Аз имам няколко нивела Сола. Този дето ми е метровия е видял доста зор, падане ,изпускане и какво ли не ... еи Богу ....работи без грешка ... толкова е изтъркан вече ,че не се виждат ни надпис ни чудо... Та се чудя защ не си довлен точно от Сола... :? :? :?
mitko64 - майстор
Лично аз не съм доволен. Имам една сола 60 см от една година и скоро давах ниво на една баня. Оказа се, че вече дава разлики. Купих от Топливо нова 80см, като си играх да я избирам между четри изложени. Както и да е до вчера показваше добре, докато я изтървах от 50 см, и дотук беше вярното отчитане на хоризонталната либела. За мене има нещо гнило поне в най-евтиния клас( AV мисля беше). Препоръчайте друга марка.
comunikator - специалист
Допустимо 0.5мм, ама на мен ми е много ако дава на 60см 0.5мм на 2.40м отива на 2мм което при монтажа на дограма си е проблем.
masterval - майстор
0,5 мм на метър, не на нивелир! И какво и е на дограмата, ако има 1 мм отклонение? Така или иначе се проверява чрез крилото - да не се затваря/отваря само :)
Към mitko64. Какво ниво на баня, разкажи. Освен да е грешен нивелира, може и да е от окото?
Взимаш "грешния" нивелир и го поставяш на гладка и чиста повърхност. След това разменяш ляво/дясно - мехура трябва да показва същото положение. Предполагам, че знаеш този начин за проверка, споменавам го, понеже може някой тепърва да си купува терзия :)
Последна промяна от masterval на ср окт 19, 2011 9:42 pm, променено общо 1 път.
Чаро - Акълия
Аз се доверявам на Вюрт. Доволен съм. Имам и Профикс и Капарол и други, но не са на същото ниво.
Бат Иво - специалист
comunikator написа:
Допустимо 0.5мм, ама на мен ми е много ако дава на 60см 0.5мм на 2.40м отива на 2мм което при монтажа на дограма си е проблем.
Отклонението е винаги къмто 1метър независимо от дължината на нивелира.Така го дават от фабриката.И спрете да пишете глупости.Всички нивелири имат допустмо отклонение даже и лазерните.
Kumay - майстор
masterval написа:
Взимаш "грешния" нивелир и го поставяш на гладка и чиста повърхност. След това разменяш ляво/дясно - мехура трябва да показва същото положение. :)
Но и не трябва да има транспортно фолио! :-D
Марката не мисля, че е толкова от значение! По-важно е от какъв профил е нивелира. Каква дебелина и колко камери!
Наистина AV серията на Сола е почти като най-ниския клас на Капро.
Виж магнитните Соли са нещо друго! И тежат!!! Има една марка, която не е много популярна - BMI, също са много добри!
Бат Иво написа:
...Всички нивелири имат допустмо отклонение даже и лазерните.
Да! При масовите модели също е 0,5! При високите класове достигат 0,2мм/м!

Тема "Какво е нужно за да си повредим нивелира?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: