• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
valentin114 - специалист
Имах я същата Макита, нямаше допълнителен патронник като я купих, но допълнителния трябва да е с опашка SDS+ и смяната е като свредлата, както го писа Велси...т. е. не сменяш оригиналния патронник, а към него прикачаш другия.
velsi - Почетен майстор
valentin114 написа:
както го писа Велси...т. е. не сменяш оригиналния патронник, а към него прикачаш другия.
Чакай, чакай, не съм писал нищо такова! Ти къде го видя?
На мене обаче патронника от снимката ми прилича на такъв от Бош.

Прикачен файл

makita.jpg
makita.jpg (95.6 KиБ) Видяна 3992 пъти
valentin114 - специалист
Е, не точно, но натискането на гривната освобождава SDS+ захвата. За друга гривна не се досещам...а това от прикачения файл...не съм сигурен опцията споменатата Макита дали я има. Сега ще потърся книжката и ще прегледам.
Последна промяна от valentin114 на нед яну 29, 2012 6:00 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
При моделите на Бош със сменяем патронник има такава гривна. Направих аналогия с тях, защото с такива съм работил. Но гледам, че тука е по друг начин - със завъртане.
valentin114 - специалист
Погледнах книжката, опцията със смяна на патронника е за моделите HR2470T и HR2470FT. Аз имах HR2470 без такава опция.
comunikator - специалист
С две думи накратко - НЕ СТАВА този патронник за този перфоратор :lol:
velsi - Почетен майстор
Мисля, че би могъл да развиеш патронника и ако е стандартен (би трябвало да е) да си го ползваш някъде другаде. Той е на Рьом и е много добър.
rolls - специалист
comunikator написа:
Взех перфоратора HR2470 http://www.proshop.bg/rw/items/makitahr ... r2470.html
в куфара има и допълнителен обикновен бързозатягащ патронник в инструкциите пише,че може да се сменява бързо и лесно с този на перфоратора,но незнам как мъчих се ,но не можах да ги сменя,някой може ли да ми помогне и да каже как точно се сменяват.
Ето и снимка на обикновения патронник:
Това май не е патронник за Макита. Я снимай (ако е удобно де) и машината и дай и снимка на гнездото, където трябва да влезе патронника.
velsi написа:
На мене обаче патронника от снимката ми прилича на такъв от Бош.
Не е и на GBH 2-26 DFR. Неговия е на Roehm и е метален.
velsi - Почетен майстор
Този, който comunikator е снимал също е Рьом, но пластмасовия вариант. С нищо не е по-лош от металния. Вътре са еднакви.
comunikator - специалист
Патрона е пластмасов на Рьом от перфоратор Бош,попогрешка е сложен при Макитата на мен не ми е полезех затова си го върнах на колегата.
На мен ми трябва магнитно удължение с SDS+ захват за перфоратор и си решавам проблема засега!
  • 1
  • 2

Тема "Перфоратор Макита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: