Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Моята е същата.И аз я взех преди няколко години с комплекта фрезери.Цангата 8 си беше вътре, а цанга 6 е отвън.Иначе цанги се продават, надоста места съм виждал.Върши идеална работа.Достатъчно мощна е и върти фрезери с Ф на главата над 30 мм.За любител е идеална.А оня ден направих това.

Прикачен файл

DSC01030000.jpg
DSC01030000.jpg (91.6 KиБ) Видяна 8754 пъти

Прикачен файл

DSC01029000.jpg
DSC01029000.jpg (99.04 KиБ) Видяна 8754 пъти
баш аматьора - напреднал
Колега Атанасов,удряш един як пазарлък с тия от Практикер ,да ти изнамерят една цанга 8мм в разумно кратък срок/как и от къде-си е тяхна работа/!В противен случай-директно я връщай-масовите фрезери са с опашка 8мм!Язък за промоционалната цена като" коня е куц"Сервиза,който обслужва тия машини,няма начин да няма такава цанга,но НЕ СИ ТИ човека,който трябва да я търси-в Практикер да се оправят!успех!
dim_technik - напреднал
Ами Недялко какво да ти кажа, ходене по мъките. В сервиза на Budget ми казаха да духам супата. В Марината ходих и там в сервиза на Спарки намерих цанга за 8mm, само срещу 5,64 лв. Платих и забравих. Иначе в Практикер викат връщаме ти парите - глупости на търкалета, на мен ми трябва машина. Така че, който се интересува - от Спарки цангите стават на Budget. EDI много добре е станало.
Mike - специалист
Малко встрани от темата за цангите, ама е по темата за фрезерите бюджет. Та аз имам същата оберфреза и бях доста недоволен от това всеки път да стискам бутона когато работя. И да си призная взех, че го побългарих. Направих я с ключ. И сега като ви чета се питам, дали не съм сгрешил? :? А пък ми стана и интересно как EDI, я държи включена когато работи с масичката?! :?
ZEDYCUS - майстор
Не си сгрешил, така е най удобно за работа, особено ако я използваш настолно като Еди( готина маса е станала =D> ) На всички оберфрези дето съм имал все така съм правил, голямо удобство. Става и със свинска опашка, но не е удобно според мен. Дано да нямате проблем с тези Бъджети, като мен. Моята беше по стар модел без куфар, а в хартиен кашон. Поздрави.
EDI - майстор
Абе за бутона - и аз се чудих какво да измисля.Първо мислех да сменям бутона с ключе.После обаче се сетих друго.Вземаш си една малка стяга, стягаш на оберфрезата и така задържаш бутона.За в бюдеще сигурно ще сменя бутона, но за сега със стягата ще карам.
velsi - Почетен майстор
Аз пък на моята фреза Блек ен Декер и разглобих копчето и вече не помня какво изпилих ли, махнах ли, но сега работи като на дрелка, със самозадържане. Има един кръгъл бутон отстрани, който трябваше да се натисне, за да потъне основния бутон. Сега работи точно както при дрелките - натискаш основния бутон, после малкото бутонче и си остава натиснат. Та разглобете бутона и вижте как е направен.
MrMurdjo - майстор
И аз имам някакъв "Бъджет", който ползвам от време на време. От парче алуминиева ламарина 2 мм изрязах ивица. В единия край пробих отвор с диаметъра на винта на ръкохватката. После го огънах и усуках така, че като е надянато под ръкохватката от страната на ключа, с леко разхлабване на ръкохватката, натискане върху ключа и затягане, ключът остава натиснат.
Mike - специалист
Ето как го побългарих. Бутона няма начин да се направи с фиксиране. Просто го махнах. Ключето е от левче и го има във всеки магазин. С малко по големи габарити е от бутона. Просто му подгънах крачетата, и леко "коригирах" с макетното ножче отвора където влиза. Глимката свети когато е включена в мрежата, което според мен идва като плюс.
Стана като фабрично.
Има само един недостатък.
:) Цялата гаранция, отиде във Франция.

Изображение
Изображение
Изображение
EDI - майстор
Добре е станало.И моята идея беше с такова ключе.Да видим кога ще ми дойде и да сменя бутона.Ако реша да оставя фрезата постоянно на масата и направя крака, ще елиминирам бутони и ключета и направо ще сложа един контактор отстрани.

Тема "Питане за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: