Ел. инструментите. Консумативи.
valkovv - помощник
a_nikolov написа:
Да, наистина е така, но човека вече е почнал да разработва.
..........................
Май вече е приключил с разработката, както се вижда тук.
profesionalist_wood - майстор
Явно трябва да влезе нова наредба в форума,че съветите,мненията и взаимопомощта са за ЛИЧНА УПОТРЕБА а не за осъществяване на търговски цели както се вижда тук че е обявена за продажба веднага след нашите наивни съвети :? ...ама айде няма да се заяждам. [-(
bulhomes2 - майстор
Той си го беше направил и преди нашите съвети. Може би след тях е решил да махне тоя и с парите да си направи по нашите съвети.
witchblood - помощник
Не бързайте да ме съдите толкова бързо след като търся идеи и съвет съм започнал нещо доста по-голямо. Все пак някакви пари трябват нали? Ето няколко снимки - абрихт и циркуляр - плотът е готов тези дни ще довърша и барабана с лагерите. Оказа се че един плот с размери 37 х 65 см, отвор за абрихт /за барабана с ножовете/ 21 х 5 см, отвор за циркуляр 28 см. при 3 мм дебелина на ламаринатар дупки с фрезенк за захват и две заварени уши от долната страна за да се направи така че да се регулира дълбочината не се правят толкова лесно - поне не толкова колкото аз си мислех. Затова Ви моля колеги не бързайте да ме съдите след като искам сам да изработя нещо с материали по-малко и минимални средства пък и започвам да вземам и съветите които ми давате. Търся мотори, ходя при стругари /за съжаление не попадам на истински майстори/ за вала с ножовете- скоро ще добавя още снимки. Благодаря за разбирането. Ето снимчици http://abrihtcirkuliar.hit.bg/

Прикачен файл

DSCF0123.JPG
DSCF0123.JPG (67.47 KиБ) Видяна 9529 пъти
ZEDYCUS - майстор
Докато не си го сглобил още да кажа, на абрихта регулирането става с единия плот, другата част е неподвижна. При теб е от една част (плот) всичко. За циркуляра няма да има проблем, но при стригосване няма да ти става плоска равна дъската. Имай го напредвид. Поздрави.
witchblood - помощник
Благодаря ZEDYCUS засега идеята е с един плот да се извършват две операции - когато трябва се сваля режещия диск на циркуляра и се ползва за абрихт. но при всички положения с един мотор - може би засега се спирам на препоръките на колегите от горните постове. както споменах трудно намирам майстори добре че са приятели чрез идин чрез друг чрез трети засега чакам да ми го направят при някакъв стругар по чертежите които дъм им дал /за вала с ножовете говоря/. да видим оста каква ще бъде за да може и режещия диск да се монтира. /Другия проблем е че нали трябва и да им платя - не става без пари :rolleyes:
kam34 - специалист
Плота ти е тъничък, като вземеш да работиш ще усетиш нестабилност. Поне да беше отворил малко краката от горе на долу, да стане като пресечена пирамида.
bogomilZ - специалист
Ей , страшна машина бе! Как се сети да я конструираш така! Браво. Когато е готова и решиш да я продаваш - насреща съм първи.
Абе тя даже и фрезенк за болтовете има. Колко градуса е фрезенка?
Ами вала с два или три ножа ще бъде и какъв ще е двигателя - пак ли от пералня?
witchblood - помощник
bogomilZ написа:
Ей , страшна машина бе! Как се сети да я конструираш така! Браво. Когато е готова и решиш да я продаваш - насреща съм първи.
Абе тя даже и фрезенк за болтовете има. Колко градуса е фрезенка?
Ами вала с два или три ножа ще бъде и какъв ще е двигателя - пак ли от пералня?
Няма място за ирония при хора които разработват нещо било то и примитивно, важно е, че когато си легнат вечер си лягат спокойно знаейки, че не са обидили никого.
Няма да отговоря на трите Ви въпроса господине, защото смятам, че търсейки съвет не съм паднал толкова ниско че друг да решава дали нещо да бъде продадено. Също така не съм тръгнал да го продавам във форума - правилата са ми ясни. И след като всички любезни колеги даваха насоки мога само да им кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ защото зная какво искам да направя. В крайна сметка човек прави нещо за да му върши работа и всеки си има интереси. Регистриран съм в този форум от няколко години с интерес разлеждам идеите на хората и съветите които им се дават. През тези години никого не съм иронизирал или подценявал - един има повече възможности друг по-малко. Но стига толкова отделени думи за един пост - скоро ще публикувам снимки с продължението.
mitko64 - майстор
Малко извън темата-понеже се гъбаркате с човека за двигателя, да споделя, че за циркуляр едва ли е удачен, но е идеалното решение за точило с водна баня. Достатъчна мощност на бавната скорост(при оригиналните предавателни шайби спира само при много силен натиск) и бавни обороти. Откакто го направих ножовете и брадвите са ми на бръснач. Така, че пази си двигателя, може да влезе в употреба.

Тема "Направи си сам циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: