• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Аз съм доволен от някой китайски неща които имам( клещи, длета, чукове), но всички са купувани преди 90 година. Сегашните Топмастери нямат нищо общо ама за цената са си добри. А истинският ъглошлайф се доказва като такъв при работа с неметал консумативи- като се наяде с прах, ментето е дотам, въпреки, че се случват и изключения.
idunno - специалист
В духа на темата и аз обичам китайското:
- ориз със зеленчуци;
- пролетни ролца;
- пиле в сладко-кисел сос
- патица по пекински(но не съм сигурен,че беше патица последния път) :-D .
housedoktor - майстор
Същият малък ъглошлайф като на stiv1961.Е,няма такова животно,за 20+ лева го взех преди 4-5 г.Ползван е основно за най прашната работа -ламелен диск и оформяне на дърво.Бях го взел за "смъртник ",защото имам още 3 малки шлайфа.След 3 г работа го отворих да видя защо,аджеба, още работи.Вътре не личеше ,че е използван.Единственото китайско нещо,което не е сдало богу дух в ръцете ми.
lov - майстор
Като почнем от няколко перфоратора Райдер или по точно различни от търговска марка но излезли от един и същи гараж. :lol: и на всичко отгоре рабоптещи и тормозени яко.
И стигнем до 2 таблета единия мой и този на жената минем през компютърната кофигурация на която пиша в момента. Да не забравя и телефона че и той нищо че се води марков е пак направен там. Да не забравя и едната купчина свредла и боркорони отверки и клещи. Дюбели и анкерни болтове видии и всички останали консуматив и те правени там.
.Аааа .....пропуснах и няколко мултицета клещови амперметри и няколко фазоуказателя пак от там. 2 дигитални фотоапарата.
То май по лесно е да направя обратната равносметка какво не е правено в Китай.
Chefo77 - майстор
Topmaster са си съвсем прилична марка ръчни инструменти. Имам 3 чука, които се ползват редовно и джелатски, няколко отвертки, няколко шпатули, ножовки, клещи ... Доволен съм, особено от това което съм дал за тях като пари. И аз искам да работя само с инструменти на Beta например, ама ... :)
Иначе от другите ... шлайфове на Райдър - доволен, зеге на Айнхел - 2 хубави и 1 кошмар, зеге на Агойома (с лазер, ей, ако и да даваше отклонение към 10 градуса!) - ДВА КОШМАРА наведнъж, инструменти електрически на Budget - е няма такава техника на такава цена - фреза, хобел, мини-верт...
colyo - специалист
Както каза колегата по-нагоре....искаме не искаме....92% от стоките идват от китай. Имам флексче 115 и ударна дрелка Agoyama- е нема такива катъри. Две години са работили в железарски цех без да мръднат. Няма я вече тази марка. Друго, което ми напрви приятно впечатление е "mtx" или "MATRIX". Много прилични ръчни инструменти и консумативи на много ниски цени.
stiv1961 - майстор
Бог създаде човека....... всичко останало- китайците :-D
profesionalist_wood - майстор
В Китай има 25 стандарта,а ние използваме последния...
lov - майстор
Е не ги знам колко са но по точното е че получаваш това качество за което си платил. А нашит търговци внасят наистина последното за да мога да печелят повече. В другата тема писах за перфоратор купен в немско. Ми нямат нищо общо роторите им с тези дето се продават в нашенско. И цената на всичко отгоре пак е обратна. Там го купих за 25 евро а тука за почти 100 лева.
А и да добавя към списъка си с китайската си техника една моторен трион Ейнхел,една моторна коса Райдър. Косата я взех завчера не мога да дам оценка но резачката ми е на 2 години и за сега бива.
profesionalist_wood - майстор
Аз използвам и тази резачка на Спарки TV 3840,много издръжлива на профи работа въпреки малката й кубатура,ползвам я от 6 години,хубаво е да бъде сервизирана редовно.Бензиновата помпа понякога дава фира и се задавя мотора,дори за нея не е проблем да работи на чист бензин без ДВУТАКТОВО МАСЛО!?Даже колегите ми от немотия си смесват бензина с двигателно масло за автомобили!? Не съм предполагал че има толкова закъсали хора :lol: Никога няма така да процедирам да си повредя машината [-( Някои от потребителите да не си мислят че тази резачка се прави в Ловеч.Произвежда се в Китай,а е щамповано като немско на етикета :? ,частите са бая скъпички 40 лв веригата докто на щил канадско производство е 20 лв....вадете си изводите за надценките

Прикачен файл

678.jpg
678.jpg (49.35 KиБ) Видяна 7734 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: