Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
Значи има износването, което описах!
За Ейнхели, Райдери и ОК-и ще се въздържа от коментар този път!
dodo2000 - специалист
Благодаря за съвета. Ще изпробвам дрелката по описания от теб начин и ако нещата са така, както каза ще се огледам за някоя друга по читава.
crez - майстор
Колега dodo2000 купувай я направо, тези машини са направени да се ремонтират, а не като китайските. ползвам такава от 1985 г. какво ли не правено с нея. Направих си дървени дръжки за инструмента за камината, затягам я в менгемето правя от дъска временен паралел и с длетото за дърво стуговах дръжките. С нея бъркам лепилен р-р, побива отвор в стомана 18мм. свредло със стругована опашка. Двигателят и е преизчислен и е много издръжливза разлика от китайските, литват им роторите много бързо.
255388 - специалист
Аз пък си взех това преди 2 месеца от Баумакс, само дето тогава беше 60лв.:
Прикачен файл:
untitled.JPG
За домашна работа е перфектен. Дупчи яко в бетон. Има и 2 години гаранция към Баумакс, та дори и да се прецака си е оферта пак. Единствения недостатък е, че няма регулатор на оборотите, директно зацепва на 800.
EDI - майстор
Тези екземпляри - синия и червения освен, че нямат регулиране на оборотите, което е почти най-важното нещо, изобщо имат ли съединители или превъртат ръцете, като заклинят.
LazarGanev - "Велик майстор"
Имат съединители - и аз мислех, че нямат, но си имат.
ZEDYCUS - майстор
Аз мисля, че нямат. Като ми правиха изолацията- "услужих" на майстора със същия къртач като от снимката, за да не слиза от скелето, щеше да го хвърли от скелето като заклини в арматура. Добре, че успя да се задържи-това на третия етаж.
Иначе съм доволен перфектно пробиваше и къртеше.
LazarGanev - "Велик майстор"
Наскоро носих 2 Райдера - голям и малък в сервиз - много работа свършиха и им заминаха зъбните предавки от пробиване с ф26 и ф22. По 26лв беше ремонта и на двата, та майстора ми каза, че всички перфоратори си имат съединители, просто някои са много натегнати. То пък ми беше писнало от съединителя на Спаркито да превърта от най-малкото усилие. Добре че го откраднаха, та да си взема хубави и евтини перфоратори, дето изобщо да не се притеснявам за тях :lol:
dodo2000 - специалист
В крайна сметка поръчах ето това http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=653 втора употреба за 120 лв. от човек, който внася инструменти от Англия. КАза, че можело да се ползва като бормашина само не знам с него може ли да се кърти или не?

Тема "Покупка на дрелка втора ръка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: