Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Би трябвало да пробва дали пробива. В повечето сервизи в които съм влизал имат един бордюр или нещо друго за проба.
radius - майстор
Егати сервиза, за какво изобщо ги обсъждате - нагляри и тъпанари. Колега, отиди с някой здравко и си вземи собственото Хилти. Може да му пробваш удара в глупавите им кратуни.
profesionalist_wood - майстор
Да,не е лошо да вземеш няколко мутрички да им набият канчетата....а и предполагам като са те видяли колко си безпомощен са ти отнели хилтито,защото е скъпа машина и са на далавера да я продадат за парички.Аз дори така съм се оправял с наглите сервизи особено с Камартон без много шум...Или да се оплачеш в комисията за защита на потребителите.
guroto - специалист
Колеги не съм чак толкова безпомощен и сам съм достатъчно здрав за да се разправя физически с майстора,че и с двама като него.Все пак си взех Боша и 90-те лева,които бях дал за несъстоялият се ремонт.Въпросът е ,че не можех да си взема Хилтито без те да си свалят каквото са сложили по него,а именно патронник втора употреба,неработещо копче за избиране на режимите и статор(на стария статор му била изгоряла едната намотка и ми го показаха).Това значеше да се разкарвам още до въпросния сервиз,а нищо чудно ония хубавци да излязат с номера,че този път са го отремонтирали както трябва ,или да са си свалили частите и да са направили така,че тази машина вече да не става за нищо.Освен това аз не съм дал пари за Хилтито,даде ми го тъст ми,а и вече се бях отказал да нося извънгаранционни машини на поправка.
Яд ме е само,че сега могат да го пробутат на някой,който не е в час ,за 150-200лв.,и те да са на далавера,а човечеца да бере ядове.
Последна промяна от guroto на нед окт 14, 2012 11:09 am, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
Най-добре е да им дадеш ултиматум: Да отворят и ремонтират Хилтито пред теб,пред твоите очи с уговорката че ще им дадеш парите :roll: Така съм правил и с моите радиоуредби...
Chefo77 - майстор
Аз в интерес на истината не разбрах защо си им оставил Хилтито, а не им даде 50 лева да се радват и да си го прибереш? Патронника и бутона е много вероятно да са от предишния клиент с Хилти...
ivanovrg - специалист
аз съм се отказал отдавна да нося перфоратори за ремонт(може по електриките но не и за механичните части)
имам няколко отремонтирани БОША(отремонтирани са даже и в Англия)
ударът след ремонта го има но е много слаб
идеален за тухла четворка
отремонтирах едни винтоверти (Спарки) -повредени копчета за пускане
новите изкараха 2 седмици(по 20лв.струваха)
и други проблеми с инструменти съм имал-и стигнах до извода че е по добре нов отколкото да ги ремонтирам
Kumay - майстор
ivanovrg написа:
...имам няколко отремонтирани БОША(отремонтирани са даже и в Англия)
ударът след ремонта го има но е много слаб...
Какво като са правени в Англия? Там ако се е учил някой индиец... :lol:
ivanovrg написа:
Тук вече проблема е при теб! Дали ще е в нова машина, или като резервна част - прекъсвача е един и същ!
ivanovrg написа:
и други проблеми с инструменти съм имал-и стигнах до извода че е по добре нов отколкото да ги ремонтирам
Не е така! Зависи каква е машината, за какво се ползва и как се ремонтира/респективно кой/!
Ако ги пипне майстор, който си разбира от работата могат да изкарат повече, отколкото когато са излезли от завода! Но пак зависи...

Темата се измести! Началото беше за калпави "сервизи", а отиде в "Има ли смисъл да се ремонтира".
ivanovrg - специалист
Kumay написа:
ivanovrg написа:
...имам няколко отремонтирани БОША(отремонтирани са даже и в Англия)
ударът след ремонта го има но е много слаб...
Какво като са правени в Англия? Там ако се е учил някой индиец... :lol:
ivanovrg написа:
Тук вече проблема е при теб! Дали ще е в нова машина, или като резервна част - прекъсвача е един и същ!
ivanovrg написа:
Не е така! Зависи каква е машината, за какво се ползва и как се ремонтира/респективно кой/!
Ако ги пипне майстор, който си разбира от работата могат да изкарат повече, отколкото когато са излезли от завода! Но пак зависи...

Темата се измести! Началото беше за калпави "сервизи", а отиде в "Има ли смисъл да се ремонтира".
аз исках да кажа ,че проблема е в резервните части , а не в майсторите повечето случаи)
как оригиналните изкараха 3 години натоварена работа,а с резервните части- само 2 седмици
затова дали е в сервиз в Англия или България резултата е все същия
Kumay - майстор
Пак повтарям - частите са едни и същи! Всичко опира до майстора.
Тук вече е проблема! Много вождове, малко индианци!!! Лесно се прави сервиз, трудно се обучава персонал...
За да стане майстор, трябва да го прави много години. Да му минат много машини през ръцете за да знае кое, от какво става и как трябва да се оправи! Може и да греши! Но когато греши, да е от желание да се научи, а не защото толкова може! И когато греши - да си носи последствията...

Тема "Относо ремонт на ел.инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: