Ел. инструментите. Консумативи.
MamaMy - майстор
smokee написа:
Харесах си един перфоратор Bosch 1000W,на вид сравнително нов,наясно съм,че 101% е фалшив Bosch,но из нета чета и фалшивите не са за изхвърляне за любителска работа.Какво ще кажете вие струва ли си 100лв за фалшив Bosch или да има други алтернативи?Моля ви се без Budget,Einhel,Raider и т.н.Sparky също ми паднаха в очите последните години.Преди 4 години работих професионално с машина Sparky няма нищо общо със сегашните Sparky-та,за това вече ги избягвам и тях.Предпочитам нещо употребявано,но марково,пред нова китайска машина.
Щом Боша е фалшив, значи не е Бош. Според мен е по добре менте с име и сервиз отколкот безименно такова и без възможност за сервиз
Илиян Илиев™ - майстор
Точно за такъв перфоратор говоря. По-новите модели имат и само ударна функция.

Две ръце са достатъчни за завиване, ако се ползва магнитен накрайник. Ако се завива в метал може и център да се ползва.

Боша ако е менте не давай повече 20-30 лева за него, щом е втора употреба. Ако пък е оригинален, не знам, може би си заслужава за 100 лева.

Mamamy е прав. По-добре евтино и ново със сервиз, отколкото нещо старо и измислено.
smokee - специалист
Оригиналните бошове са по 500лв ,така че няма как за 100лв да е оригинален.
Eдин познат до преди няколко дни имаше чисто нова дрелка Raider за 35лв от Карфур .Пробихме няколко дупки в бетон и изпуши.После извадих моя стария RTR за 40лв втора ръка ,дупчихме цял ден без проблеми.Райдера отиде в направо на отпадъците,незнам дали е имал гаранция и дали изобщо щяха да го сменят/отремонтират,но 35лв за няколко дупки ми се вижда малко висока цена.Личния ми опит показва,че нова дрелка за под 80/100лв не трябва да се купува.Но аз все пак предпочитам някоя по-висок клас употребявана за 100лв,но въпроса е коя да избера за моите нужди.Отказахте ме от неоригиналния бош.Има една Metabo,малко старичка изглежда за 80лв.И едно ново метабо 500в за 100лв.В магазина са над 150 до колкото знам....а при Metabo няма фалшификати нали?
puh4 - специалист
smokee написа:
Оригиналните бошове са по 500лв ,така че няма как за 100лв да е оригинален.
Eдин познат до преди няколко дни имаше чисто нова дрелка Raider за 35лв от Карфур .Пробихме няколко дупки в бетон и изпуши.После извадих моя стария RTR за 40лв втора ръка ,дупчихме цял ден без проблеми.Райдера отиде в направо на отпадъците,незнам дали е имал гаранция и дали изобщо щяха да го сменят/отремонтират,но 35лв за няколко дупки ми се вижда малко висока цена.Личния ми опит показва,че нова дрелка за под 80/100лв не трябва да се купува.Но аз все пак предпочитам някоя по-висок клас употребявана за 100лв,но въпроса е коя да избера за моите нужди.Отказахте ме от неоригиналния бош.Има една Metabo,малко старичка изглежда за 80лв.И едно ново метабо 500в за 100лв.В магазина са над 150 до колкото знам....а при Metabo няма фалшификати нали?
Има има, дори марковия дава бързо фира.
smokee - специалист
puh4 написа:
Оригиналния Metabo е боклук така ли? :)
Илиян Илиев™ - майстор
То по принцип си е относително. Тоя Valex който съм пуснал по-нагоре го имам от около 5 години. Води се от тези бюджетните марки. Купих го заедно с един Ейнхел, който остана при друг човек. За това време двете дрелки са забъркали сходни количества материал, като бих казал, че валекса съм го натоварвал повече, защото съм рабърквал пясък и цимент за мазилка, разни земновлажни разтвори за замазка и т.н. Ако ги видиш няма да повярваш че са на еднакъв живот. Валекса е като нов и са сменяни само четки до сега. Всъщност и патронника. Ейнхела едвам пъхти.

През това време два деволта се превърнаха в един. Пак са собственост на човека с ейнхела. Според мен си зависи много от подръжката. Като ги риташ и блъскаш и постоянно се въргалят в пепеляка, няма как да изкарат много. Като усетиш че се претоварва не е нужно да изчакаш да замирише или да пропуши, само защото не ти се хвърля кофата с недоразбъркан материал или защото не ти се доразбърква на ръка. Иска си усет при работа с машини.
puh4 - специалист
smokee написа:
puh4 написа:
В наща кухня никой не ще да бачка с него. Пиша, че бързо дава фира защото флекс на 3 месеца се прости с ротор. Метабото е добра марка за хора които не са работили с други машини.
smokee - специалист
puh4 написа:
smokee написа:
puh4 написа:
В наща кухня никой не ще да бачка с него. Пиша, че бързо дава фира защото флекс на 3 месеца се прости с ротор. Метабото е добра марка за хора които не са работили с други машини.
Би ли казал кои машини препоръчваш пред Metabo?
smokee - специалист
puh4 написа:
Макита и Хилти
Съгласен съм колега,DeWalt също са върха на сладоледа ,но аз както писах в горния пост няма смисъл да давам 200лв за професионална дрелка за да я ползвам за 2-3 дупки годишно у нас и 50 види

Тема "Перфоратор или дрелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: