Ел. инструментите. Консумативи.
gogo7777 - майстор
idunno Ти явно не си виждал надписа made in Japan върху Макита :-D . Не знам от къде си купуваш инструментите. Метабо ще се развие щом напъват :-D , но още има леб да ручат. Човек си купува скъпи инструменти само ако ги използва в работата си, иначе на Спаркито не се сменят четките те дават фира преди да ги изхаби :-D Майтапа се.

ПП Батериите за Макита се поръчват с 10 дневна доставка и то само за особени клиенти. Японеца знае как да угоди на клиента. Вервай ми :-D .
Последна промяна от gogo7777 на вт ное 27, 2012 9:52 pm, променено общо 1 път.
Kumay - майстор
idunno написа:
...И Макитата ми е made in UK т.е. от верния материал...
Ама като започнете да си вярвате... Верния материал, лошото семе! Няма разлика от къде е купена машината - произведени са на едно и също място!!!
Батериите на Макитата са свършили, защото си си "играл" много със зарядното!!! Демек или машината е работила много, или батериите са зареждани или дозареждани много пъти. Литиево-йонните батерии на Макита имат чип. Зарядното брои зарядите и на определен брой казва "СТИГА".
Ако е работено с магарето/Макитата/ и си пазил ата/Хилтито/ - бачкайте с Хилтито сега.... :roll:
ZEDYCUS - майстор
Kumay
Батериите на Макитата са свършили, защото си си "играл" много със зарядното!!! Демек или машината е работила много, или батериите са зареждани или дозареждани много пъти. Литиево-йонните батерии на Макита имат чип. Зарядното брои зарядите и на определен брой казва "СТИГА".
Ако е работено с магарето/Макитата/ и си пазил ата/Хилтито/ - бачкайте с Хилтито сега.... :roll:
Здравей Николай. Колко заряда им дават на батериите, преди да спре да ги зарежда зарядното. А може ли да се излъже чипа или трябва нова батерия. При вас ремонтирате ли такива батерии BL1830. Много въпроси станаха, ще трябва :partyman: :-D Поздрави.
idunno - специалист
Я стига, не ме карай да я разглобя и да видя какво пише на елементитеНе, че няма да го направя утре за разнообразие.
Само че последно като гледах този модел, пак си беше около 750 лв.Интересно,а ?
Никой не се заиграва с нищо просто се работи с машините,
Колкото до литиево- йонните и те се скапват, даже за по кратко време.
И като казах,че е от англия не казах, че съм я купил от там, а от Крес преди около 5-6 години.
И понеже пак ще се дават над 800 лв за винтоверт, няма да са Макита.
И не съм си играл със зарядното- няма смисъл.
Просто подчертавам, че няма как след 5 години да дам 600 лв, за батерии, при положение ,че съм платил 800 преди 5години.То човек се прекарва един път...
И още нещо важно- едно Метабо и в БГ и в Германия е едни и същи пари.Не знам ,дали с Макита е така :)
ZEDYCUS - майстор
Ми като гледам на първо търсене и литиевите на Метабо са горе долу същите пари като на Макита-http://www.primakomers.com/akumulatorna ... -625484000
Малко по евтини са. Така че след 5 години или по скоро :lol: се приготви и на него да вземеш отново батерии. Ако издържи тялото толкова работа, колкото ти е издържала Макитата, интересно кой модел си взел за 800лв.
Навсякъде батериите са консуматив, не случайно им дават гаранция само 1 година.
gogo7777 - майстор
Само че последно като гледах този модел, пак си беше около 750 лв.Интересно,а ?
А колко искаш да е :-D . Тва да не ти е Джи Ес Ем та да му пада цената. Тва е 100% професионална машина. Ти като не можеш да оцениш това и твърдиш...."тази марка вече е я броя в хоби жанра"...значи си посредствен домашен майстор и не би трябвало да даваш оценка. Отворилият темата може да е професионалист и търси мнения за Метабо. Що да не извади още 80-100 лева и да купи машина, която ще надживее две Метабота. А за твоя винтоверт направо ме е яд, че е попаднал в неподходящи ръце :-D
Kumay - майстор
ZEDYCUS написа:
Здравей Николай. Колко заряда им дават на батериите, преди да спре да ги зарежда зарядното. А може ли да се излъже чипа или трябва нова батерия. При вас ремонтирате ли такива батерии BL1830.
Не съм сигурен - май около 3 000 заряда бяха... :? Теоретично може да се излъже чипа, но още не се е намерил кой да ги прави...

П.П. Оспамихме темата... съжалявам! :)
dido - напреднал
Е реших да заложа на Макита HR2470 SDS Plus поне е изпитна и надежна днес ми доиде и като цяло е добра още несам я натиснал с работа ама и това ще стане. Благодаря за отговорите .
gogo7777 - майстор
Да ти е честита :-D . Няма да съжаляваш за избора :supz:
rolls - специалист
dido написа:
Е реших да заложа на Макита HR2470 SDS Plus поне е изпитна и надежна днес ми доиде и като цяло е добра още несам я натиснал с работа ама и това ще стане. Благодаря за отговорите .
Да ти е честита и да си я ползуваш със здраве и парички да ти носи.
Колкото до избора на тая марка - правилно си се насочил! :yawinkle:

Тема "мнения за перфоратори METABO клас 2-3 кг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: