Ел. инструментите. Консумативи.
stiv1961 - майстор
kuuuuuul написа:
Купуваш си едно гелово акумулаторче 12в,връзваш го с тиксо или както се сетиш и си готов.
В момента в Практикер има промоция на акумулатори- 12 В, 7,2 Ач за 19 лв., 4,5 Ач за 15 лв. Свързваш и си пееш. Моя го направих с такъв акумулатор обаче имах стар пакет, изкормих елементите и вкарах акумулатора в кутията. Моят мисля беше 1,4 Ач, но като го заредя и забравям. Пуснал съм някъде снимки, но не помня къде :? Плюс това имаш и зарядно, така че няма да се набутваш с други пари... при тая криза.......

Прикачен файл

220920111431.jpg
Илчо Илиев - майстор
Супер идеи, имам едно старо захранване за РС, само тряя да видя дали още е в строя, иначе за батериите е добра идея и при първа финансова възможност ще си купя за моя винтоверт...
Аз имам винтоверт с две батерии,но са 18 V , в куфар, някаква китайска история,но най-доброто му качество е,че ми го подариха...
Обаче батериите му не държат дълго време ток,но интересното е,че като му закача батерия на зарядно , за 2-3 ч се позарежда и сума работа ми свършва, но на другия ден няма спомен...Рядко го ползвам,но ме е срам да си призная как го изтормозих...
Наложи се да пробивам 4 отвора Ф-9 в ....П образен профил-100/50мм, там няма ток...и зареждам батериите и пробивам, като свършат...наново,е доста се разкарвах,но просто нямаше друг начин...
Машината изтърпя и този тормоз и още бачка яко, но ако и взема поне една нова батерия ще е по-добре..

П.П. Този 12V винтоверт е за един приятел...финансова криза, а му е нужен инструмент да си пробива и завива види и този вариант ми се видя най-евтин, то патронника му струва поне 5 лв....
Тряя да се рови по битаците, братчедите вадят понякога страшни неща, но се иска време и познания, а те в повечето случаи не са наясно какво точно продават...
Аз си взех термометър за инкубатора-
http://www.bdl-cee.com/products/digital ... t-ad-15-th

за 5 лв..почти нов, но манго не беше точно на ясно какво е...
valerko - специалист
MamaMy написа:
+1
Другия евтин вариант е старо компютърно захранване. Във всеки един компютърен сервиз ще ти намерят поне няколко ако им споделиш за какво ще го ползваш и повече от 5лв едва ли ще искат.
Компютърните захранвания на колко ампера са? Те не вадят ли ток на 24, на 12, на 5 волта? И кои пинове от широката букса да свърже?
kozl - майстор
Вчера смених батериите на Black&Decker в един пакет 12 волта (10 бр.). Батериите излязоха 29 лв. 1500 mA от Конрад. Ма като не знам как е въртял с оригиналните не мога да сравня как е с тези. На всички степени без последната превърта при хващане на патронника. На последната го задържам. Т.е. по-як капацитет съм от този на батериите. :lol: В сравнение с моя китайски винтоверт - нямам сила да го удържа.
Пробвах Black&Decker-а с едно импулсно захранване 5А, но се задействаше защитата при натоварване. Така че оттеглям си предложението за захранване с импулсно захранване без да е тествано как работи.
pansim - майстор
Със старо захранване от компютър може да се направи, но трябва преработка. Иначе не се опитвайте, няма да работи. Ще му изключва защитата постоянно.
kuuuuuul - майстор
Ходи до Конрад и даде 30 лвза тези боклуци,а не си взе гелово акум. за 10лв :shock:
niki_bot - напреднал
Имам зарядно от SPARKY BUR 18E-CH .Винтоверта се скапа,но зарядното си е в ред и не ми върши никаква работа.
Ако някой може да му намери приложение да свирка-подарявам го :)
Илчо Илиев - майстор
Аз успях да го подкарам с захранване за РС, много старо, на него пише 230WB, на етикета с данни има таблица и за това захранване дават 9А на 12 В, обаче се оказа,че колкото е по-дълъг кабела...толкова му пада тягата.., е аз му сложих 1,5.1,8м много жичен около 1 кв...
Доста го мъчих,но не се включи защита, явно е куча марка и ще влачи ,но ...колкото, толкова, за 5 лв....
MamaMy - майстор
Трябва ти по здрав кабел. Затова пада пауара. Моя верт е вързан с такъв:
Изображение
kozl - майстор
kuuuuuul написа:
Ходи до Конрад и даде 30 лвза тези боклуци,а не си взе гелово акум. за 10лв :shock:
Предложих на собственика акумулатор от UPS, ма той не иска куфар с винтоверта - иска го като оригинала. Имам фенер, купуван от ГФР. С никел-кадмиеви акумулаторни батерии - още зареждам и си светя. Но ако произвеждаш такива батерии ще останеш без пазар :?
Или нещо не съм прочел как да напъхам акумулатор в оригиналния кожух на батерията от винтоверта?

По мое мнение причината за непълноценното използване на батериите са скапаните зарядни, които са в комплекта на евтините винтоверти. Тези зарядни не следят напрежение, съответно заряд и нямат защита срещу презареждане. Единствената защита е срещу прегряване. Има един терморезистор в пакета, който задейства защитата (прекъсва заряда) при загряване на батериите.

Тема "Захранване на винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: