Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
JR3050T в момента е на 299.00 лв + 3 допълнителни ножа.
По-големият модел JR3070CT освен, че е по-мощен, че има предварителен избор на оборотите и махаловиден ход на ножа има и AVT-анти вибрационна технология! Демек за обиране на вибрациите, а те при ножовките не са никак малко... Това не е мека ръкохватка, а специална система на Макита в редуктора! Има в нета доста клипове какво е AVT :wink:
JR3070CT в момента е на 489,00лв + 3 допълнителни ножа.
swissmad - специалист
Да, аз имам JR3070CT и работата с него е доста приятна -без неприятни вибрации.Само малко е по-обемист от по-малкия модел-JR3050T.Ако не те притеснява това триона си заслужава парите -все пак ел.трион не се купува всяка година -две.А и гаранцията му е 3 год.Интересно ,че когато го купувах в някои магазини гаранцията на по-малкия трион(JR3050T) беше 2 год. вместо 3. :? .Така ,че гледай и за това.А ножчета -като го взех вървеше с 3 ножчета бонус а ми дадоха и още 5 бр.
Kumay - майстор
Гаранцията на всички Макити е три години, явно някой псевдо търговец се е омотал...
Машината върви с 3 ножа, подаръците са според промото! :wink:
teon - специалист
http://www.ebay.co.uk/itm/BOSCH-GSA1100 ... 51ab867d28
...я някой да каже ,при/по време на/ рязане 'петата' трябва ли да опира в детайла?...
idunno - специалист
Зависи от детайла, ако искаш - опирай, ако искаш огъни ножа и режи- това е саблен трион не е ядрена ракета.
Колкото до ножчетата- подаръци, това си е търговски трик, добрите ножчета са между 5- 10 лева парчето.
...и гаранцията- колкото по китайско, толкова по - голяма гаранция, дано никой да не стига до гаранции (защото малко хора четат гаранционните условия),че това в БГ си е нещо средно между трагедия и трагикомедия.
swissmad - специалист
teon написа:
http://www.ebay.co.uk/itm/BOSCH-GSA1100 ... 51ab867d28
...я някой да каже ,при/по време на/ рязане 'петата' трябва ли да опира в детайла?...
Желателно е да опира в детайла -по стабилно е и не мърда триона.Иначе не е проблем и да не опира никъде ама е по нестабилен и трябва да си як в ръцете.

А на тоя линк дето си го дал триона е на 110 волта ако не си забелязал-затова е по-евтин.240 волтовите са малко по-скъпи и повечето продавачи (в ebay.) не предлагат доставка до България или ако предлагат е с допълнителна договорка и на по-висока такса за купувача.
teon - специалист
...kартинката съм я дал по-скоро да се види за к'во иде реч-пета нож и т.н....аз имам такава 'сабя' от Лидъл и като я купих преди 5-6 месеца пробно отрязах една клечка и една тръба 1/2''...онзи ден обаче ми се наложи да понарежа малко клони и установих,че при допир на петата с 'детайла' се получават неприятни вибрации...идеалния вариан за мен е петата да НЕ се опира в детайла по време на рязане...това за дърво,за метал ножа е с по-ситни зъби и може би там няма значение...
ferrari4456 - специалист
Аз имам Bosch PFZ 500e и ако ножа е изхабен и оборотите са ниски и се допре "петата" почват вибрации.Принципно аз него допирам при дърво, но при метал си го опирам и си е доста по стабилно така.
reingar-x - специалист
Здравейте да събудя малко темата,разглеждах различни модели саблени триони (понеже още не съм си купил) и попаднах на две не познати за мен марки ridgid и rems.Цената им е висока,може би оправдана,но възникна въпрос техните ножчета бяха различни от другите които съм виждал, ножа е широк 20мм. а се оказа,че има и 12,7мм .Универсални ли са консумативите за всички триони или някои марки правя само за тях?
Фитилчо - майстор
REMS с 2 ръце :prayer:
Това е марка за водопроводни инструменти и е САМО мейд ин джърмъни !

Тема "Избор на саблен (реципрочен трион)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: