Да, същият модел е. В стремежа да го направят по функционално явно не са преценили правилно нещо в конструкцията. Поработи малко и триците почват да летят навсякъде само не и от отвора, но мен не ми пречи. Или пък бтъкна с една тел и отпуша отвора. Купих го , защото ми трябваше за няколко покривни конструкции и други ядове на ми е давало. Оттогава го ползвам от дъжд на вятър, та колко е издръжливо не мога да преценя.Иначе е високо оборотно, с три ножа, рендосва гладко, евтини консумативи и сервиз винаги под ръка.
- 1
- 2
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64
- майстор
18 мнения в "Електрическо ренде до 150 лв."
EDI
- майстор
Аз от няколко години бича с две рендета РАЙДЪР, с лека доработка на предната подвижна плоча / заляти със смола алуминиеви пластини за изравняване на двете плочи в една равнина/.Рендосват като зверове, никакви проблеми.Проблема с отвеждането се получава, когато рендосвам греди, при ме също се задръства канала за отвеждане, ама и стружките са бая.И аз като колегата си помагам с една телена кука.Доста греди съм рендосал за вилата и за в къщи, още карам с оригиналните ножове, само съм ги обърнал веднъж.Иначе в любителския клас СКИЛ-а е добра машина, с ляти плочи е, добре балансиран вал.И с рендето се оправя геометрията на гредите, ама иска малко ръка и известно време работа да му свикнеш.Е, не става като на щрайхмуса, ама на греди не си личи.
iva6ki
- специалист
Да питам и аз че съм се насочил към едно райдерче
дали някой има впечатления от модела.
http://www.raider.bg/bg/detail_77.html
дали някой има впечатления от модела.

EDI
- майстор
Ми какво да ти кажа.Редне, като ренде, РАЙДЪР като РАЙДЪР.
Зависи каква бройка ще ти се падне.Имам две от другите модификации.Търкалям си ги няколко години без грижа.Е, имаха малко кусури - подвижния плот не беше в една равнина с неподвижния, ама го оправих със смола и тънка ламарина.Няма пробеми с двигател, ремъци и ножове /карам си с оригиналните/, въпреки, че рендосах с тях доста греди - и сухи и мокри.Консумативите евтини- ножове по 4-5 лева комплекта.В къщи ще ти върши добра работа.

Plastex
- помощник
iva6ki написа:Да питам и аз че съм се насочил към едно райдерчеКолеги, преди ден-два четох темите "какво ренде" и днес вече стана белята, може и при нас да е бил каръка и да сме действали много аматьорски, но понеже никъде не видях някой да е споменавал за опасност от нараняване, реших, че машинката е напълно безопасна, а днес тоя райдер RD-EP12 сдъвка торбичката за стърготини, придърпвайки я с ножа , заедно с пръстите,
дали някой има впечатления от модела.![]()
и последва едно здраво разрязване на два пръста, спешен кабинет и шевове.
Не знам при другите модели как е решен въпроса с тези торбички, но при този модел определено е опасна и доведе до сериозно нараняване. Пиша го, за да имат предвид евентуални купувачи и ползватели на такава техника, с надеждата да бъде предотвратен друг подобен нещастен случай.
ZMeyGorianin
- майстор
Лоша случка колега, но поправима за щастие! Пръстите са на мястото им!
На моето ренде в торбичката има един тел, който я държи изпъната. По този начин няма възможност да се набере от ножа. Мисля, че не е трудно да се приспособи нещо такова на всяка друга торбичка.
На моето ренде в торбичката има един тел, който я държи изпъната. По този начин няма възможност да се набере от ножа. Мисля, че не е трудно да се приспособи нещо такова на всяка друга торбичка.
iva6ki
- специалист
Колега Plastex захапало е торбичката защото не е почиствана, а
я държи изпъната въздуха който изхвърля машината. Аз не я ползвам
защото на всяка линия трябва да я свалям и чистя. Имах и аз сакатлък
с един пирон който одялках без да усетя, последва разхлабване и
тотален стоп от 28х оборота до 0. Леки ремонти и пак е на линия
но проверявам за разхлабване след всяко минаване а за филтър направи
си сам-вихров от пластмасова кофа и прахосмукачка.
я държи изпъната въздуха който изхвърля машината. Аз не я ползвам
защото на всяка линия трябва да я свалям и чистя. Имах и аз сакатлък
с един пирон който одялках без да усетя, последва разхлабване и
тотален стоп от 28х оборота до 0. Леки ремонти и пак е на линия
но проверявам за разхлабване след всяко минаване а за филтър направи
си сам-вихров от пластмасова кофа и прахосмукачка.
marian1
- майстор
Хм... да ви подсетя, в бившия подарялник, сега олх, има човек който продава втора ръка рендета. От него за 40 лв си купих ренде -черен Блек Декер - пояснявам за незнаещите ( черния е профи серията им, от миналото, преди да станат посредствена хоби фирма) в отлично състояние! За тези пари е подарък и моя е в отлично състояние, с основа от лят алуминий - излизат още ако се поразтърсите. Няма нищо общо с тези горецитирани "мостри на инструменти!" Много компактно и удобно стои в ръката.
П.С. Сега проверих, останал е само зеления вариант ( хоби) http://olx.bg/el-rende-i48426517- така изглежда и моето но черно, има и едно метабо - малко е пострадало но при мерак както е обявено за 50 лв - може да се освежи и да пее ....
П.С. Сега проверих, останал е само зеления вариант ( хоби) http://olx.bg/el-rende-i48426517- така изглежда и моето но черно, има и едно метабо - малко е пострадало но при мерак както е обявено за 50 лв - може да се освежи и да пее ....
- 1
- 2
Тема "Електрическо ренде до 150 лв." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература