Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
Бих казал, че е по добре да се вземе перфоратора.Имаш повече възможности.
И аз имам стара версия на перфоратора, бях сменил четките след толкова години работа и сега си седи, че го замести синия бош.
Изключително надежден е този модела, който си посочил, разбира се, ако не се тормози много и се оставя да почива, като загрее.
VLADO66 - майстор
Мисля че ще е по-доволен от тази машинка http://instrumenti.prodilar.com/1116-Ud ... tec-MT815K Щом е млад му е рано да кърти още/е, не мацките/ :)
nikolson - майстор
Толкова зле ли са вече Спарки, та препоръчвате зелен Бош, пред ловешките аналози?
Kumay - майстор
nikolson написа:
Толкова зле ли са вече Спарки, та препоръчвате зелен Бош, пред ловешките аналози?
BUR 150E си е добра машина. Е не толкова, колкото МТ815К на Мактек :lol:
И с този к-т инструменти подарък в момента с Мактека... :supz:
mitko64 - майстор
Зеленият Бош предлагат и хибриден вариант между двускоростна бормашина и перфоратор, модела Bosch PBH 3000-2 FRE. Но цената е соленичка, а и май не се предлага в България. Имам нещо от същия клас, само че друг производител, един превключвател за петте функции и стандартен патронник за SDS(за разлика от Боша, на който партронника е като на професионалните и има отделно копче за 1-ва и 2- ра скорост). Подобни хибриди имат и Метабо и Кресс.Иначе съм много доволен и го юркам за какво ли не- миксер до 20л, бормашина, перфоратор, къртач и понякога за завиване на по- големи винтове.
ESPACE - майстор
Винаги ще предпочета перфоратор пред дрелка. Дори в момента не се и сещам за какво биха ми послужили високите обороти на дрелката и какво мога да свърша с нея, което не мога да направя с перфоратора?
Chefo77 - майстор
tanosliven написа:
Имах перфоратора и го подарих след ден работа /не ми върши работа/имам, и дрелката ,определено ще я използва по-често.
Дефинирай "Не ми върши работа"! Какво работиш, дърворезба ли?
Бормашината може да бъде заместена от винтоверт на батерии, винтоверт на ток, от най-насраната дрелка на 20 лева от бакалията отсреща ... Перфораторът не може да бъде заместен от дрелка, дори и за 1000 лева.
Перфоратор + преходник с патронник за 15-20 лева върши почти всичко, което може една дрелка + основната функция на перфоратора.
VLADO66 - майстор
Chefo77 написа:
tanosliven написа:
Имах перфоратора и го подарих след ден работа /не ми върши работа/имам, и дрелката ,определено ще я използва по-често.
Дефинирай "Не ми върши работа"! Какво работиш, дърворезба ли?
Бормашината може да бъде заместена от винтоверт на батерии, винтоверт на ток, от най-насраната дрелка на 20 лева от бакалията отсреща ... Перфораторът не може да бъде заместен от дрелка, дори и за 1000 лева.
Перфоратор + преходник с патронник за 15-20 лева върши почти всичко, което може една дрелка + основната функция на перфоратора.
Така е,само че цитирания по горе ни е перфоратор като перфоратор а за дрелка е неудобен.Бях се впечатлил от тая дръжка в един магазин и си го повъртях из ръцете и се отказах.
Последна промяна от VLADO66 на вт дек 03, 2013 6:01 am, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Решението е малък перфоратор с допълнителен патронник, има 20-ки, 22-ки перфоратори с размер на средна бормашина. Няма друго решение, защото бормашината на перфоратор не става.
Chefo77 - майстор
VLADO66 написа:
Така е,само че цитирания по горе ни е перфоратор като перфоратор а за дрелка е неудобен.Бях се впечатлил от тая дръжка в един магазин и си го повъртях из ръцете и се отказах.
Напротив, това си е много удачен малък и лек перфоратор с бърз удар и т.н. за непрофесионална употреба. Като функционалност съм сравнявал доста време 2000 РЕ с нелошо Спарки (не помня точно модела, но нямаше къртене, в метален куфар) и се оказа много по-приятен. А, и не влезе 2 пъти в сервиза през гаранцията си :)
Естествено, няма как да се сравнява с 3-28 например, но за хоби машинка е прекрасен!

Тема "Перфоратор или ударна бормашина на Bosch" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: