• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
1. Перворатор отзиви не мога дам.
2. Бормашина с стойка и колонна имаш разлика в прецизността мойта бормашина поради ударната функция има луфт патронника и ако дълбочината опира до 2-3 мм точност не мога да ги докарам. Поне аз не съм виждал скоро бормашина без удар която да може да се монтира на стойка.
3. Циркуляр ако ще разкрояваш плоскости колкото по лек толкова по добре в реални условия най често ще се наложи да режеш с една ръка ако циркуляра е тежък :-). Реално 160мм дисковите режат около 5см дебелина може да погледнеш и по малки. За циркуляра погледни консуматив дали ще намираш лесно. Повечето се продават с лееееко нестандартни дискове като големина примерно 165 а масово на пазара има 160-ки които стават ама губиш малко дълбочина. Гледай и отвора за диска да е стандартен повечето са на 16 и 30, рядко има на 25 и 20мм.
4. Винтоверта - ако ще се ползва всеки ден може и да не е с литиеви батерии(както по горе казах колкото по лек толкоз ще ти е по удобен). Реално за работа от 15-30Нм поне мен ме устройва. Обърни внимание дали е с бързозарядно дори и да е с 2 батерии. И на последно място самоблокиращ се патронник(имат само един ринг на патронника) по старите модели са с 2 ринга и държиш единия и стягаш другия. Замисли се за 2-ри винтоверт или някаква отверка по удобно е да сменяш отверките отколкото да сменяш битове и бургии :-).
5. Зеге погледни в нет-а за отзиви за вибрации поне мен това много ме дразни. Ножчета може да си земеш от бош или търси хавера мисля че вече и в нет-а ги има навсякъде.
6.Флекс вземи си 125-ца мнооого често ще сменяш дискове иначе погледни GWS 7-125 не че ти го препоръчвам че е правен в китай ама аз по тънка дръжка не съм виждал :-) като детска играчка е в ръката ми :-).
7. Виброшлайф - ориентирай се към модел с ниски вибрации доста от по евтините модели ще ти докарат иглички за отрицателно време. Ако ще работиш професионално може да ти трябват няколко различни ексцентър, вибро, детайлен и т.н
8.Такер - колко пирони(телчета) ще забиваш? механичния е хамалогия(ел.такер) трябва да натискаш здраво към детайла за да се закове телчето пирончето добре. Помисли за варианта малък компресор и пневматика предимството е че не трябва да се натиска такера само допираш и готово. Минуса е че трябва да чакаш компресора и маркуча, аз имам 6 литров качен на тавана.

И последно щом ще поръчваш от англия погледни и тия
http://www.axminster.co.uk/ - доставката им е по тънка мисля
punankov - напреднал
Пропуснах да погледна личните. Всичко съм поръчал вече с малки промени. Доставката ми е безплатна, а съм избрал сайта защото автоматично приспада ДДС.
1.Bosch GBH2-26
2.Спаркито и стойката остават за др седмица че заминавам след малко на планина :supz:
3.Makita 5604R -Избрах по лекия модел.
4.Makita DHP458RFE3-тъй като за момента ми е единствен реших че трябва да е сериозен. В комплекта е с три батерии 18V 3 AH като едната е за мой приятел. Така цената ми идва 410лв с две батерии и бързо зарядно. Евентуално ще трябва да си купя преходник за кабела на зярядното.
5,6,7 Makita 4329, Makita GA5030, Makita ВО3710
8.Остава за др седмица

ПС.Благодаря на всички за съветите и на хората заради които съществува форума (и тук сте вие). Дано темата да е полезна на повече хора. Ще пиша пак като пристигнат(5 дни не разбрах дали са работни или календарни). Пожелавам успех на всички.
punankov - напреднал
Вчера поръчката ми пристигна(един ден след като ми беше готов и разкроя). :) Предстои подмяна на щепсели. Отивам сега да купя и въпросната бормашина 168лв две годишна гаранция със стойка 80лв (магазин Боруй в Стара Загора). В Багира е 20 лв по-скъпа, а в Баумакс предлагат bur2 160e с етикет, че е bur2 201e. Силно се надявам грешката им да е случайна но ако някой купува да внимава на външен вид си приличат. Гледах ел. такер на Спарки модел Т14 за 78 лева. Мислите ли, че си заслужава?
Kumay - майстор
punankov написа:
... Гледах ел. такер на Спарки модел Т14 за 78 лева. Мислите ли, че си заслужава?
В началото имаше проблеми с една пружина, която се чупеше и окъсяваше платката, но вече няма проблеми. Става!
punankov - напреднал
Преди малко купих и такера SPARKY Т14. Оказа се , че кове без проблем ламиниран МДФ 4 мм (доста твърд материал), с кламери 18мм към ПДЧ (кламерите са в комплект с такера). Озадачи ме човек в магазина който ми каза да ползвам кламери само на Спарки, понеже другите се смачквали. Знаете ли дали и защо е така? Аз си мислех, че мога да ползвам всички кламери със съответните размери.
Kumay - майстор
punankov написа:
Озадачи ме човек в магазина който ми каза да ползвам кламери само на Спарки, понеже другите се смачквали. Знаете ли дали и защо е така? Аз си мислех, че мога да ползвам всички кламери със съответните размери.
Взимай скоби на Novus. Тип "F" са за Спарки. Няма да имаш проблеми...
Valkooooo - специалист
Здравейте, искам да попитам за циркулярен трион B Power - продават го в Мр Бриколаж. С диск 185мм; 4500 об/мин, при вертикален сряз - дълбочина 63 мм;куфар за 139 лв с 5 години гаранция. Гледах го - пише че е френски ,но знам ли ? Някой дали е купувал такъв. Общо взето ще се ползва на село, вкъщи за дребни нещица и т.н. Благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Помощ при избор на ел. инструменти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: