Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
juvesan написа:
..... Не ми трябват супер покрития и скъпи системи и техники - просто обема на работа и изискванията за качество не заслужават...... :drinkers:
Избрал си правилният инструмент.
Аз имам един съветски Ореол на 30 години. Последно това лято боядисах три панелни радиатора за парното в селската къща с боя Протекта 3 в 1.
Особеното е, че работи с течности с нисък вискозитет, Протектата я разреждах 1 към 1 с АМБ до гъстота почти като водичка. Иначе плюе и повърхността става грапава.
juvesan - специалист
Благодаря на всички за изказаните мнения :partyman: Аз съм боядисвал достатъчно с пневматичен пистолет, ама с електрически... Притеснявах се най вече за вискозитета - че не е регулируем, но при това положение.... остава да вземе един по-мощен пищоВ предполагам райдър 100 вата ( дето го барат про версия) ( всъщност никой никъде не казва защо един райдър е про или не, ама нейсе, те си знаят че нямат про инструменти, а отделни жилави попадения)
Относно пръскачката и наливането - притесненията ми са, че ние мием с разни химии + вода разни инсталации и там те не пръскат като хората, а с масло направо ще оливат ( дотук добре) , ама вероятно и всичко наоколо, което е малко нежелателно от пожарна ( най-вече) гледна точка. Иначе на теория с обикновена пръскачка би трябвало да е по - просто, защото и тя е проста... :weedman:
chano3891 - специалист
във фирмата дето работхе преди години с такива пистолети пръскахме химикал да чистим петна, та тогава си играех и пробвах и правеше хубав облък ,но и си бяха скъпи де около 350 лв. броиката. Препарата беше с вискозитет като на вода. Марка не си спомням но от 8 часа работа грам не загрявяше а се ползваше в съотношение около 10 сек работа 5 сек почивка. А и на тия се регулираше струята.
Stefan2000 - специалист
По принцип не се ли регулира струята на всички? Отзад нямат ли един винт, който да ограничава хода на буталото. Имал съм и Руски но ми го откраднаха, та и той си имаше реглаж. А и двата ми пистолета си имат и фуния за мерене на вискозитет.
За маслото, за да не се разрежда, леко зтопляне му трябва. И не е чак толкова пожароопасно. Пламната температура на маслата е сравнително висока.
По принцип. за тези пистолети по инструкция препоръчват да им се дават почивки, да се охлади соленоида.
Имайте предвид и че хоризонтални повърхности е трудно да се пръскат, трябва им един гъвкав накрайник за дюзата.
nikolson - майстор
По бриколажите има пръскачки по http://www.suvenir.bg/search/ Не знам тоя ел.пистолет колко пари е и купил ли си го, но на мене ми се струва, че по-добре да хвърлиш двайсет лева, отколкото петдесет.
VLADO66 - майстор
nikolson написа:
По бриколажите има пръскачки по http://www.sortovisemena.bg/bg/product/ ... erli-8-l-/ Не знам тоя ел.пистолет колко пари е и купил ли си го, но на мене ми се струва, че по-добре да хвърлиш двайсет лева, отколкото петдесет.
Позволих си да ти поправя поста :wink:
griffin - майстор
Колега не знам това в бюджета ти вмества ли се
Bosch PFS 55
но аз съм пръскал с бутален пистолет който се води тоя за който говори(тракащите) освен доста рядка боя с друго не успява да се справи не ми е ясно дали ще усили маслото и производителността му е много ниска изпръсква малко материал за минута. Имам горепосоченото и съм пръскал лакове латекси и бои и се оправя с всичко като държи и на по голямо натоварване. Това е заместителя на пистолета с компресор като работа :) иначе по добре пръскачка наистина може би тоя буталния е капризен от към боя поне от моя опит де, пръска но не е това което се предполага че е :-).
lov - майстор
За масло с вискозитет като неговото става. Моя го изгорих както писах по горе някъде към 20 литър. Но щото му дадох зор. А и цената му я помня 19 лева. За толкова пари и толкова работа на китайче доволно.
colyo - специалист
Това лято правих същото упражнение с трансформаторно масло на навеса за дървата и Райдърчето се справи безпроблемно. Имам го от 5-6 години и доста бои и лакове са минали през него. Вярно, че е от скъпите (19лв), но се справя прилично. За финни работи не става-много олива, но за твоята мисля, че ще ти свърши работа.

Тема "Електрически вибрационен пистолет за боядисване .." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: