Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Баш си е качествен и добре настроен съединител.ФЕРАРИ, как ще ти къса ръцете, значи не ти е настроен съединителя правилно.В момента на заклинване трябва да отцепи.Дори моя перфоратор/къртач СКИЛ си работи така качествено, а не е профи.
rolls - специалист
Нова е, да, но е по-калпава от по-старите.
Преди 2 години и кусур си взех такава и съединителят сработва по-трудно. Веднъж без спомагателната ръкохватка ми изви зверски ръката. Просто трябваше да дупча на кофти място със степенчато свредло и ... гадна работа. просто нямаше място за другата дръжка.
Миналата година взехме служебна такава - пълна трагедия. При съвсем слаб натиск съединителя сработва.
ferrari4456 - специалист
Аз нямам точно наблюдение от тези на спарки, но съм имал няколко включвания на едно зелено бошче, моя перфоратор синия бош, едно хитачи и хилтитата.Общо взето на всички се включва на доста голям въртящ момент съединителя и като го хванеш здраво с ръкохватката, като се включи съединителя прави 1/4 оборот(тоест машината се върти) и се връща там където е била, все пак ти я държиш.
Не смятам, че на машини за по 800лв и повече не е добре настроен...пък и на зеленото бошче пак по подобен начин сработва.
Може съединителя да е на друг принцип, нека кажат, ако някой ги е отварял.
EDI - майстор
Да, за това не се сетих, възможно е фабричните настройки да са на други усилие. :partyman: И аз не съм разглобявал моя дзвер.
mitko64 - майстор
Не бой се, сто процента е съединителя. Моята в метали с големи свредла, обикновенно в края на отвора, редовно заклинява и си хърка яко. Случва се и да завърти, ако не държа здраво.
Bojidar_Donev - специалист
Благодаря ви за отговорите :drinkers:
mitko64 - майстор
Днес си правих експерименти с моята. Имах два ръчни, дърводелски свредели,D25, d20, от тези Т- образните, с уши през които минава дървен върток. Резнах с флекса ушите, поизправих ги на наковалнята,хванах в патронника и тествах в чамова греда. Просто няма свредло, което да пробива с такава скорост, само дупките са малко рунтави и доста избушва отзад.
anabolicbeast - специалист
Привет, интересуват ме следните два модела на Спарки BR 100E и BU 150, цените са сходни, за BR 100E съм чувал, че е много корава, но за BU 150 нямам информация. Трябва ми надеждна бормашина от тоя клас, като ударът не е задължителна функция! Ако някой сподели впечатления от следните машини ще съм много благодарен!
Kumay - майстор
Двата модела нямат нищо общо!
За каква работа ти трябва бормашина?
anabolicbeast - специалист
Виждам, че единия модел е професионален, а другия не. Ще се ползва основно за пробиване на метал!

Тема "Покупка на бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: