Ел. инструментите. Консумативи.
TsPenchev - помощник
Благодаря за мненията, но да си купя истински къртач не ми е по джоба, а и не ми трябва.
Искаше ми се да се намери нещо, което и да загине да не ме е яд поне :)
Обмислях да взема къртач под наем, но се притеснявам ако ми се счупи в ръцете да не се налага да плащам ремонта (всичко се случва).
Прочетох доста хвалби за HD11 и за много кубици бетон изкъртени и то в този форум, затова се насочих към него.
Но уви не можах да намеря. Затова се насочих към наследникът му.
В краен случай ще е под наем.
Надявах се да разбера от някой собственик, как се представя машината (HD31).
radius - майстор
Дето вика Владо, вземи си един Бош 11кг и си свърши работа. Аз така направих и съм много доволен. Къртача е доста специфична машина и не виждам смисъл да даваш пари за "ако потрябва някой път".
Бош 25J , райдер 4.2J. Райдера си е просто малко по-масивен перфоратор, не е основно за къртене.
kam34 - специалист
Ако наистина имаш нужда от къртач и не те устройва нещо под наем за няколко дена може да помислиш и за това http://www.devimax.com/%D0%BA%D1%8A%D1% ... %B8-k-306e Правен специално за къртач което е предимство пред това да къртиш с перфоратор. Аз лично ползвам HD11 и съм много доволен, излезна корава машина :wallbash: ползвам го за къртене на бетон и бъркане на разтвори (лепила, вц мазилки, бетон :shock:). Жалко че не го предлагат вече.
TsPenchev - помощник
Ех дано намеря някъде останала 1 бройка от HD11. Ако ли не, ще мина на варианта за това под наем.
Спира ме това, че трябва да правя всичко набързо се него.
А работата не е малко.
VLADO66 - майстор
TsPenchev написа:
Ех дано намеря някъде останала 1 бройка от HD11. Ако ли не, ще мина на варианта за това под наем.
А работата не е малко.
http://markita.net/kartach-32mm-1050w-r ... -hd11.html
TsPenchev - помощник
VLADO66 написа:
TsPenchev написа:
А работата не е малко.
http://markita.net/kartach-32mm-1050w-r ... -hd11.html
Благодаря за линка.
Утре ще звънна, че до вчера където звънях все нямат. В сайта има, налично няма...
fox_vt - майстор
mitko64 написа:
И двата споменати модела не къртачи, а са си SDSplus перфоратори със спомагателна функция къртене. Няма смисъл да си дублираш машините. Е верно са със вертикален двигател, но аз пак не бих разчитал много за къртене. Другият такъв перфоратор на Райдер- 30 е вече SDS Max захващане, по- мощен, но консумативите са в пъти по- скъпи, пък и не е точно къртач. По добре си търси нещо само с функция къртене.
Айде бе не са къртачи друг път :lol: Разликата между тях и обикновен перфоратор откъм къртене просто няма какво да коментирам.И да води се къртач с опция ударно пробиване,за разлика от перфораторите които са с опция къртене в кавички.КЪм колегата аз съм с HD 07 колко работи съм изкъртил не е истина и още бачка гадината,е не е като марков къртач но за плочки и замазки става.
iivanov - майстор
И аз се бях засилил към "къртач" райдер, ама първо минах през сервиза.Та човека обясни така.Къртач райдер няма-има перфоратор.Там къртенето е само спомагателно и ако пердашиш само на къртене, отиваш на сервиз.И това се отнася не само за райдъра.Ако работиш 5 мин на къртене, трябва да минеш 15 на въртене, за смазване на чарколята вътре.
Всъщност марката май имаше и чист къртач и ми се върти, че беше нещо от сорта на 09 обозначението, ама май нещо го няма.
mitko64 - майстор
Toзи модел 09 съм го виждал под какви ли не брандове, явно в един завод ги правят. Гледам на RTR е около 110лв. Райдер имаха и един модел HD-10, много приличаше на Милуоки Канго,но беше в по- тежкия клас. Даже електронно заключване му бяха сложили. В Германия много ми хареса един Meister Craft Ramm-bo, на промоция за 150 евро, но нямах възможност да го донаса.
TsPenchev - помощник
Така, след звънене на доста места се оказа, че никъде го няма този къртач (HD11), а не ми се рискува с другия.
Ще търся нещо под наем за да си свърша работата :)
Благодаря ви за информацията и помощта.

Тема "Въпрос за къртач Raider" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: