Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
jinio написа:
...
Виж сега . Минах по абсолютно същия път , с абсолютно същите въпроси и същите модели.Постепенно ми се вдигна критерия , докато стигнах до 50 кубикова машина . И се спрях на това само защото не можах да намеря повече резерви . Жената дойде с мен до магазина и на излизане щеше да припадне от нерви по потрошените пари. Сега с удоволствие бих отървал Фитилчо , но за съжаление у меня деньги нет.Или поне ми трябват за друго. Често се случва да режа дървата на хора , които са си взели подобни играчки. :-D
jinio - специалист
iivanov написа:
jinio написа:
...
Виж сега . Минах по абсолютно същия път , с абсолютно същите въпроси и същите модели.Постепенно ми се вдигна критерия , докато стигнах до 50 кубикова машина . И се спрях на това само защото не можах да намеря повече резерви . Жената дойде с мен до магазина и на излизане щеше да припадне от нерви по потрошените пари. Сега с удоволствие бих отървал Фитилчо , но за съжаление у меня деньги нет.Или поне ми трябват за друго. Често се случва да режа дървата на хора , които са си взели подобни играчки. :-D
Разбирам те прекрасно, тъй като аз съм така с пробивната машина. Понеже работя с нея и съм си взел без компромис, но на приятели се налага много често да услужвам, тъй като те са направили компромис. Повечето ми приятели имат подобен модел машинки, дори някои имат от "великата" марката "Партнер", които са по около 200лв. и са доволни. Ако се наложи голямо рязане имам приятел, който си е професионалист в областта и винаги мога да разчитам на него или на машината му. Именно за това съм се спрял на такъв род машина, колкото да си върша къщната работа както се казва.
jinio - специалист
Ето това е интересно, но да ли се продават в БГ и къде, а и колко пари най-вече https://www.youtube.com/watch?v=l8FACk4szH4 https://www.youtube.com/watch?v=IZESF73TVrk https://www.youtube.com/watch?v=a2ThlaPU_hk
Последна промяна от jinio на пет фев 27, 2015 10:46 pm, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
Първо си определи приоритетите , преди да се спреш на модели. Ако е да си събориш ябълката и да я наситниш ,тогава взимай смело. Обаче ако се хвърляш на кубиците , тогава вземи нещо по-голямо. Ще ти дам пример. Свакото си взема една електрическа , съвсем любителска - ей тъй за домашни нужди , като тебе. Обаче почна да се хвърля на едни акации и на едни черници и в крайна сметка... и видя сметката. Поправи я , ама сега му стои паметник. Аз му режа дървата. :-D А тоя ,докато си реди дървата ще нарежа толкова , ако не и повече.
Фитилчо - майстор
Да веееее, то е готино, ама , с някоя любителска ще и види сметката за нула време ...
jinio - специалист
Дървата са около 10-12 кубика на година, хайде нека да ги кажем максимум 15. Периода през който ще се добиват ще е от пролетта до късна есен, като горе долу ще бъде около кубик на седмица или месец, зависи от свободното ми време.
dragozow - майстор
За 10 - 15 кубика дърва посочените машинки са достатъчни. Сега има го този момент че с по-мощна рязането е много по-бързо и приятно, но е свързано с пари. Повечето хора, които режат дърва за една печка не им се дават 800 - 1 000 лв за машина.
iivanov - майстор
Драгозов, обаче го има момента , че любителят "дървар" може лесно да прецака една такава машинка. А ремонта не е евтин. Виж по форумите , как реват , че тая марка не била свястна , оная марка... А като погледнеш моделите - ами вземали най малкото. Аз не го карам да взема профи машина.Карам го да вземе горен любителски клас.Нещо от 40 куб. и малко отгоре.
dragozow - майстор
Всяка машина може да се прецака, даже и най-хубавите. Достатъчно е да я бръмне с чист бензин и се е окотила. Миналата година един клиент си купи най-готината косачка с кош на Husqvarna, брои към 1 300 лв. Дал я на един циганин и оня минал през някаква стърчаща дебела тръба. На мен ми стана жал, въпреки че друг е дал парите. Частите хич не са евтини, сега има един трион в сервиза за двигател, двигателя в Husqvarna е 320 лв.
iivanov - майстор
Всяка машинка може да умре, причини много. Ама малките машинки могат да умрат и от претоварване. Българина обикновено се хвърля да върши велики дела с мижав инструмент. И после има теми "Що не ми признаха гаранцията". Достатъчно примери има и тук , във форума.

Тема "Какъв моторен трион да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: