Ел. инструментите. Консумативи.
NeoBoss - специалист
Фитилчо въртя се около 250 .. да кажем 300... Има ме ли сделка :D

@griffin ferm са същия дол дренки като еинхел и райдер, то ферма ако е читав то тогава и еинхела ще е.
Фитилчо - майстор
СОри Бос-е, далечко сме .
EDI - майстор
Хеле пък за КИТИ.Фитилчо, що така машината поема пътеките.
Фитилчо - майстор
Поради наличието на по-добра :-D
nikolson - майстор
NeoBoss написа:

@griffin ferm са същия дол дренки като еинхел и райдер, то ферма ако е читав то тогава и еинхела ще е.
Колега, с тоя бюджет можеш да вземеш добър ръчен, но ще дадеш някой лев и за стойка, ама и ще скопиш възможностите.
http://olx.bg/ad/prodavam-nastolen-tsir ... 087cda88c6
Този работи и като герунг, и като циркуляр. Дискът му е 250 мм, моторът е 2 кВТ, плотът се накланя на 45º. Ако го продава и с втория диск, спазариш се за малка отстъпка, едва ли може да се намери на кой знае колко по-добра цена за тия пари и толкова възможности.
griffin - майстор
NeoBoss написа:

Дадох моделите за пример старите фермове уж били по читави но теб ти трябва нещо с минимално преправяне така че трябва да гледаш и удобна конструкция тука продават нови циркуляри риоби които са с щанцован водач и струват 150евра но такова не бих си зел посмъртно. Щом бюджета е нисък ориентирай се към ръчен и му направи хубава маса с слотове и хубав линеал.

Николсон тоя герунг настолен циркуляр има един голям минус много малък плот ако опиташ да разбичиш двуметрови дъски на това може да стане сакатлък защото просто няма достатъчно голяма маса да потдържа материала. Иначе за работа на обект да инсталираш нещо предполагам е незаменима машинка.
NeoBoss - специалист
:D къв пример .. .то други няма

иначе успях да зърна поне въпросния еинхел. До него имаше и едно метабо за 700 лв. Учудващо линеала на метабото беше по калпав от този на еинхела. Енхела ми изглежда добре , само страничните крила са от тънка ламарина и ако се облегнеш ще се изкривят. Както и водача за рязане под ъгъл има голям луфт и няма да е особено точен , но това лесно ще се оправи. Както и линеала му се сваля .

та вече незнам.. първоначално като писах темата бях понавит за ръчен циркуляр и да му правя маса. Но сега почнах да се съмнявам колко по добре бих направил аз масата и на колко пари дефакто ще ми стъпи.
griffin - майстор
До сега не съм попадал по магазините на циркуляр с хубав линеал може да си късметлия. От моя купешки настолен не остана кой знае какво фабрично :-D да не говоря за ужасяващите луфтове в заводската изработки хихи. Страничните крила ако няма да мяташ мацки по тях няма да са ти такъв проблем. Или ще ги укрепиш или ще направиш нови.
NeoBoss - специалист
казах че е по добър от метабото не че е добър :) ... но то основното на хубав циркуляр му е това : линеала и водачите. Та със сигурност рано или късно ще преправям линеал. Та в общи линии незнам :).
Помежду другото отдавна следя темите за доработване на маси на циркуляри и фрези, и знам колко проблемни са точно тези две неща. А Като машини разполагам само с абрихт, фреаза и зеге. Затова и съм се засилил към циркуляр за да мога да направя 3 равни страни. и Евентуално със фреазата да догонвам 4та (ако е нужно).
griffin - майстор
Кое точно метабо си гледал за 700, аз преди време много сериозно мислех дали да не зема да събирам от банички за едно настолно на метабо, но по спомен цената беше около 1300.
Ей това ослушвах http://shop.kirov.net/?cid=68&pid=4339 даже вече са му качили цената гадовете.

Вариант е да намериш строителен който да преработиш от сорта на това http://shop.kirov.net/?cid=68&pid=2330, НО тука освен доста голямата играчка самия диск е с по-ниски обороти и не знам какво ще е качеството на рязане. Тоя вариант много ми се нрави на мен т.к получаваш индукционен мотор :weedman:, но оборотите ме спряха а цяла механика ако се прави по добре да се почне от нулата може би :).

Тема "Избор на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: