Ел. инструментите. Консумативи.
forski - специалист
Въпреки че съм фен на бензиновите машини, аз също бих предпочел ел.машина за 5-6 кубика веднъж, два пъти в годината!
Работил съм малко с ел.резачка и бих я предпочел винаги пред бензиновата такава когато става въпрос за малък обем от работа :)
лека-удобна и най вече тиха, плюса на бензиновата е че можеш да я разнасяш и да режеш където ти кефне :)
Режа по 25-30 кубика на година с 50 кубикова Щилка, като свърша с рязането ръцете и кръста ми са разглобени а в главата ми е дискотека, отделно са маслата, бензина и цялата мизерия която дишаш докато си над нея!
koveslav - майстор
Скоро обсъждах някъде по темите,че бензиновата я припалих веднъж за последните две години да поработи,защото се уплаших от нечии перипетии със запичане на карбуратора.Бяха времената,когато беше нужна и се изплащаше..Тока си е благинка.Но нека и колегата да знае,че с машина от 100-150лв работата няма да стане.Сериозните и надеждни модели електрически започват от 200+.....а Щилчето е "Мерцедеса" на темата рязане.Малко по-бюджетното от него,но смислено решение според мен е Макита.Спуквам я от работа,но не се предава! Още на първи оглед,обаче Щила печели с пъти по-качествените шина и верига,с които е фабрично оборудван.Преоборудваш ли Макитата,цените е възможно да се изравнят.
Този път се наложи да прибирам ранните дърва сам и за целта си изработих набързо от стари железа хей този помощник.Благодарение на него работих,може да се каже без навеждане и почти през цялото време на сянка. Наздраве,колеги и успешен сезон!!!

Прикачен файл

Photo0564.jpg

Прикачен файл

Photo0563.jpg
Росен87 - специалист
TV 2245 Sparky Тая как е според вас? Без да и давам зор и с повече почивка ще се справи ли? Каква дължина на шината да избера?
Благодаря за вниманието!
koveslav - майстор
На времето,когато избирах моята машина,някой спомена,че Спарки нямат собствено производство триони.
bigdragon - майстор
Росен87 написа:
TV 2245 Sparky Тая как е според вас? Без да и давам зор и с повече почивка ще се справи ли? Каква дължина на шината да избера?
Благодаря за вниманието!
Ще се справи, само че вместо да даваш 275лв., дай 249 и ще имаш нещо по-добро...
дължината на шината не е всичко.

Вярно че при надлъжно разположен двигател, баланса на машината е по-добър, но това важи, ако ще работиш във всички пространствени положения. Ще правиш ли склуптори от дърво?
Ако основно режеш метровки за огрев и напречният двигател е супер, освен това в този случай редуктора е по-надежден и евтин, той е консуматив.
Според хорското мнение де...
koveslav - майстор
Драгоне,ама я забележи каква скорост на веригата са обявили в посочения от теб сайт :D :D :D Тия изстреляха Макита в космоса-това трябва да са около 500 000 об/мин. Ха сега да видим кой е най-добрия :D :D
koveslav - майстор
koveslav написа:
На времето,когато избирах моята машина,някой спомена,че Спарки нямат собствено производство триони.
Имах впредвид,че не произвеждали трионите,които продават под марката си-произвежда ги друга фирма.
dragozow - майстор
Трионите на Sparky са много стар модел на McCulloch, който вече не се произвежда. Ние купуваме части от Sparky за да сервизираме McCulloch, защото части от McCulloch вече не могат да се купят. Моделите са отпреди повече от 15 години, вероятно някой завод е купил лиценз или са изтекли разни патенти. Частите са евтини. В Husqvarna наскоро им се скарах, защото ми продадоха една кутия специфични запалителни свещи по 19 лв без ДДС на едро. Представете си сега като кажа на клиент "да, имам тази свещ, струва 30 лв" какво ще ми каже.
bigdragon - майстор
koveslav написа:
Драгоне,ама я забележи каква скорост на веригата са обявили в посочения от теб сайт :D :D :D Тия изстреляха Макита в космоса-това трябва да са около 500 000 об/мин. Ха сега да видим кой е най-добрия :D :D
Колега koveslav,
Числата зад себе си имат и дименсии...
Какво й е на скоростта?
Супер скорост 14.5 м/сек.
Има други неща за сравняване, които на пръв поглед се изпускат.
Например Макитата при 1800 вт е със същото тегло като спаркито при 2200вт.....
koveslav - майстор
........
Последна промяна от koveslav на нед юли 12, 2015 1:36 pm, променено общо 1 път.

Тема "Избор на моторен трион." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: