Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
Това да си мизерник не се научава,то си е състояние на духа.
Китайски бош не е равно на бош. Ако искаш китаец, той поне струва по-евтино от бош.
Китайски Бош си е БОШ, но произведен в Китай. Хората, които си купуват винтовертите от Пени и професионалните инструменти, които използват стигат до ниво Топмастер, нямат право да коментират. Точка.

Ако питащият (и не само той) си задава въпроса защо е син Бош, а е на тази цена - фирмата е решила да раздели професионалните инструменти на 2 части - всички, които са с 4 цифрен код на модела, са ниския профи клас, другите си остават високия. Пак са с 3 години гаранция, пак се сервизират безпроблемно. Предполагам качеството е по-ниско от това на високия клас.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Китайски Бош си е БОШ, но произведен в Китай. Хората, които си купуват винтовертите от Пени и професионалните инструменти, които използват стигат до ниво Топмастер, нямат право да коментират. Точка.
Чефо, с цялото ми уважение, въпреки 3-то години гаранция, не съм уверен че китайският бош си заслужава, защото то пише бош, но всъщност дали удобството на работа си е съпоставимо и на нивото на истински бош..
Аз си купих винтоверт на супер промоция, така е. С идеята колкото изкара. 2 години гаранция, ако ги изкара - на далавера си. За Топмастер не си прав. Всъщност не са лоши. А в повечето сервизи бичат с КингРой и Рико, не с особено много по-скъп инструмент. :-D Както и да е, каквото и да избере, дано да му е безпроблемно ползването. Въпреки, че за домашни нужди като че ли е по-добре да изчака някоя промоция на дрелка в Лидъл. :?
Всичко настрана, аз лично съм доволен от дрелките на спарки 500W. Дълго време ползвах такава. Не е нищо особено, но работи стабилно. :) И все пак, инструментите които не са най-висок клас си искат почивка при по-сериозни натоварвания.
Chefo77 - майстор
С оглед на това, че вероятно 70% от техниката на Бош, Макита и още доста други реномирани фирми, е произведена в Китай - защо трябва някой да се притеснява, че точно тази дрелка е направена там? Нима не си се сблъсквал с некачествна стока, произведена в "качествена" страна?
Kirilpm - специалист
Mоля ти се,сблъсквал се бил.С ъглошлайф за 19.99 от пени не можеш да разбереш играчка за деца ли е или лоша имитация на ъглошлайф.Просто гроздето е кисело.А между другото много от продукцията на KingRoy,KingTony,Rico и други бюджетни марки е с прилично качество,нищо общо с боклуците продавани по супермаркетите.Ти хем искаш да ти работят за без пари,хем да имат инструменти Beta и Gedore.
ttt - специалист
За 119 лв си вземи един перфоратор от Оня магазин (ЛИДЛ) и не му мисли повече. Повечето от тея бормашини удара им е само на думи, а все някога ще ти се наложи да пробиеш дупка или да изкъртиш нещо къде си трябва удар. Последно гледах, че ги има в Студентски град, но може да им се обадиш и да поискаш да ти доставят в най-близкия до теб магазин. Друг е въпроса и какво разбираш под домашни цели.
dankg - специалист
ttt написа:
За 119 лв си вземи един перфоратор от Оня магазин (ЛИДЛ) и не му мисли повече. Повечето от тея бормашини удара им е само на думи, а все някога ще ти се наложи да пробиеш дупка или да изкъртиш нещо къде си трябва удар. Последно гледах, че ги има в Студентски град, но може да им се обадиш и да поискаш да ти доставят в най-близкия до теб магазин. Друг е въпроса и какво разбираш под домашни цели.
Мислил съм над това да си взема перфоратор, да речем този от Лидъл, мисля че Парксайд се казва за към 120 лв., но за дупка за корниз, за някоя картина, дупка в шкафа дори във фаянса по практично ми се струва ударната бормашина. Конкретно Парксайда съм го виждал в лидъла и е голям и тежък и затова съм решил да взем бормашина, която да е прилична като качество-цена.
ttt - специалист
За "домашни цели" имам винтоверт, перфоратор и бормашина за 20 лв. Най-често ползвам перфоратора и винтоверта. Друго полезно нещо е ъглова приставка за бормашина
download/file.php?id=44921

Избора е твой!

P.S. Не е раклама на Оня магазин, моя перфоратор не е от там ...
Последна промяна от ttt на нед ное 01, 2015 10:39 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Ти хем искаш да ти работят за без пари,хем да имат инструменти Beta и Gedore.
Ще работите, ми ушите ви ще плющят. :partyman: А ъглошлайфа за 20лв има едно голямо предимство. Като го напънеш, просто спира. :-D Имам и един голям Спарки. :partyman: Нещо да кайш? :)
Chefo77 написа:
С оглед на това, че вероятно 70% от техниката на Бош, Макита и още доста други реномирани фирми, е произведена в Китай - защо трябва някой да се притеснява, че точно тази дрелка е направена там?
Не бе, като плащаш за "произведено в Китай" да го плащаш и на китайските цени. Демек тоя син Бош да струва примерно 45лв. Защото той сигурно и като за толкова си струва. Да, има кофти стоки от разни страни, но все си мисля, че немското качество не е като китайското. :-D
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
Ти хем искаш да ти работят за без пари,хем да имат инструменти Beta и Gedore.
Ще работите, ми ушите ви ще плющят. :partyman: А ъглошлайфа за 20лв има едно голямо предимство. Като го напънеш, просто спира. :-D Имам и един голям Спарки. :partyman: Нещо да кайш? :)
Chefo77 написа:
С оглед на това, че вероятно 70% от техниката на Бош, Макита и още доста други реномирани фирми, е произведена в Китай - защо трябва някой да се притеснява, че точно тази дрелка е направена там?
Не бе, като плащаш за "произведено в Китай" да го плащаш и на китайските цени. Демек тоя син Бош да струва примерно 45лв. Защото той сигурно и като за толкова си струва. Да, има кофти стоки от разни страни, но все си мисля, че немското качество не е като китайското. :-D
Ми какво да ти кажа,през годините много такива тарикати на дребно съм видял и вече ги гоня направо от вратата,та при такава реч,най-вероятно към теб ще бъде подхвърлен ключ с номер от 30 нагоре,барем ти набие акъла в главата :lol: Пък сега ако мислиш че всички ще почнем да ти се прекланяме че имаш голям шлайф на Спарки и си се минал да дадеш толкова много пари си сгрешил,пробвай в някой друг форум.Като плюеш дрелката на бош,поне хващал ли си я с твойте две леви ръчички или просто плюем по снимка?Имам подобна дрелка син бош,макар и малко по-стара и мога да твърдя че машинката е безотказна,макар и кекава на външен вид,в момента е в неузнаваемо състояние откъм външен вид,но си работи все така безгрижно,а е пробивала метал с 30мм бургия,което за дрелки от тоя клас е меко казано противопоказно.Верно удара е само за красота,но аз до сега ударна дрелка със сериозна сила на удар не съм виждал,пък не съм и търсил особено много,няма универсален лек.
Chefo77 - майстор
То не е задължително да го е купувал, може и шлайфа да му го е подарил някой приятел, на когото не му трябва...
Пък може и да от онези Спарки-та, които продават тъмнозелените.
Последна промяна от Chefo77 на пон ное 02, 2015 8:23 am, променено общо 1 път.

Тема "Избор на ударна бормашина до 120 лв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: