• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Хайде пак прочети горния ми пост и се запитай трябва ли да предпочетеш 15-125 CI за 310 пари пред 17-125 CIE за 250 ...
Пък сравнението точно с тази Макита не е уместно, не са в един клас просто.
Dan40PancheF - специалист
Поздрави посрещам с чест и ракия :-D :partyman: . Явно си попадал на по убави от моите два ,чрез които ,когато ме видят на ул. черни връх в София в едно представителство ,вече направи искат от прозорците да скачат :D .

П.П. Лично мнение от опит.
Kasper - специалист
По въпроса за личните мнения: за домашни нужди повече от 850W машина е излишна.
По въпроса за професионална употреба: голямо говедо с малко мозък и големи ръце и 1500 W няма да му стигнат т.е. ще го изгори.

Ползвам за вилата хоби Мактек 570W и е отрязал всичко каквото ми падне пред очите - дебели рамки от черно желязо на легла с пружини, тръби от стара сонда, винкели и прочие боклуци из двора .... разбира се със диск за рязане на неръждавейка 1мм. Машината не се натиска а се отставя да реже сама и се слушат оборотите - вземе ли да се мъчи значи съм прекалили и натискам по-малко.
По въпроса за регулатора: има смисъл единствено ако машината ще се ползва за шлайфане на дърво или метал с ламелни дискове от шкурка.
На BOSCH фен-а: по нагоре се пробваха учтиво да ти обяснят че сравнението между модел на Макита за 150 лв и BOSCH за 250-300 е ..... най-малкото неуместно.

За професионална работа аз лично ползвам DeWalt 850W от старите модели, който реже каквото му попадне с дискове 1 мм и бетони с диамантени дискове ( до преди 3 години bosch, но след като ми се отлепиха пластините на 3 диска вече ползвам само Skorpio от 30лв. и нагоре е професионалният за бетон). Машина е сменяла 4 комлекта четки и веднъж лагери (не защото е спекла, а защото не ми хареса звука който започнаха да издават старите).
Спарки 850W HD както и 1050 HD са си прекрасни машини за всякаква употреба от човек с точна ръка и мозък в главата.

Поздрави на всички и извинявайте за дългият пост.
torbalan - Дървен философ
Аз ползвам този. 1100 вата са повече от достатъчно...

Единствено не съобразих като го купувах, че няма регулиране на оборотите, но пък до сега не ми се е случвало да ми трябва :)

Бош не бих си купил дори от серията, която са кръстили "професионална". :)

Друга марка, от която съм доволен, е Мактек. Търговците се кълнат, че са 1:1 с Макита, но не се знае знае ли се... :)
Chefo77 - майстор
Kasper написа:
На BOSCH фен-а: по нагоре се пробваха учтиво да ти обяснят че сравнението между модел на Макита за 150 лв и BOSCH за 250-300 е ..... най-малкото неуместно.
Ако Бош-фенът съм аз, защо ли ми се струва, че сам съм си обяснявал :wink:
ESPACE - майстор
Ползвал съм много марки ъглошлайфи, но и на мен най са ми удобни Бош-овете.
svetoslav_04 - помощник
За добро или лошо поръчах този бош http://www.profesionalnatehnika-bg.com/ ... ofessional и благодаря на всички които изказаха мнение по темата живи и здрави да сте !
Chefo77 - майстор
Ами освен да ти честитим ... :supz:
swissmad - специалист
Честито.Аз имам GWS 12-125 CIE Professional.Много добра машинка,както и тази която си избрал.Мисля ,че няма да имаш проблеми с нея и може да я ползваш за почти всичко което се прави с ъглошлайф.Със здраве да я ползваш.
walko - специалист
Още един глас за Макита!
И както са казали колегите, хубаво е да може се регулират оборотите (особено ако ще шлайфаш нещо)
Не ти трябват 1000W щом е малък флекс, по добре до към 700 и си избери лек модел с който да можеш да работиш и с една ръка от стълбата! Това ще ти е много по нужно на моменти!
А иначе аз и големия с 230мм диск като го натисна на дебелите профили и почва да скимти и забавя нищо че е 2200W. Това не е критерий дето си струва да гониш!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Избор на ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: