Омазахме на човека темата той резачка искаше.
iivanov написа:Ковеслав , старите полупрофи щилски модели бяха наистина добри . Ако човека си намери една 270 или 290 , ще остане доволен . Обаче , сегашните 271 и 291 са малко майтапчийски . Първо , заради четириканалната технология си утежниха двигателите , без да пробват , като хуск да редуцират теглото и второ , металните картери ги замениха с еФтина пластмаса . Метални останаха картерите на профи машините , но там са други цените .Не се опитвайте да обръщате нещата-Хуск е основоположника на пластмасата в картерите и то от години.А относно разликата в технологийте на цилиндрите и горивните системи между двете фирми,разликата e само в имената на тези технологии.Екологията ги награби здраво и в резултат,според мен ресурса на двигателите ще е по-нисък и при двете марки,ако го сравняваме със старите машини.
gnt69 написа:Защо мислиш че е по евтино на дърва. 3400 по 4кв са 13600 кв. А дърва мокри да кажем 4 тона по 2.5 кв са 10000 кв. С евтини пелети е по евтино от дърва. . Котел и горелка Грейко 20кв. Комини не съм палил точно обратното цяла зима чистя бучки изпадали в комина от предните години. Веднъж на 2-3 седмици се чисти, през два три дни се изхвърля пепел под горелката ама 600 лева за сезона. Големите разходи са от чугуните и котлите на дърва. Днеска гледам един колега взел котел за дърва и кюмюр и вика каква горелка да сложа.Киловатите ги смятай ти.Моята къща зимува с камина с 10 куб. дърва,включващи и топлата вода,а калкана(съседите,с огледален строеж) със среден разход 3.5т пелети,стигали са и до над 4т.За сега разликата в цените е почти двойна и някак си ми се връзва.За 5-600лв разлика съм готов на доста бачкане.Разликата в предварителните вложения не я смятам.![]()
Омазахме на човека темата той резачка искаше.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: