• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
2470 е правена винаги, единствено и само в Китай.
При Макита има ясно разделение на производството - всеки модел се прави само и единствено на едно място.
А въпросното "Japan" е при името на компанията - седалището е в Япония.
Не виждам проблем да използвам китайска професионална техника - винаги бих я предпочел пред немско хоби или английско гаражно производство.
marian1 - майстор
малко встрани от макитата, но пак по въпроса за производството
Купих си ъглошлайф бош 1500 вата син, с обороти - пише направен в германия, и ко от това? Според мен бързо загрява (главата), лагерите вече скърцат, съпорта гола вода ( исках да завъртя главата, има го като опция и питах в сервиза - да не ми отпадне гаранцията - те дори не знаеха за тази екстра) А забравих - не е подложен на някаква толко тежка работа, и е ползван под 20 пъти...
Иначе на макитата ми, импакт драйвър 10.8 имам 2 различни батерии - едната чайна, другата японска - ми май не съм забелязъл разлика в работата им - а са на поне 3 години - редувам ги, не ги оставям без заряд, разлика няма
dragozow - майстор
Естествено че няма разлика, големите фирми си имат контрол на качеството. Географията е свързана с разходите по производството, транспорта и печалбите.
smokee - специалист
Накратко казанo - в Китай се правят както оригинални Макити ,така и фалшиви Макити.
ПС Моята е оказа китайска (Y) но според мен си е чистокръвна :)
  • 1
  • 2

Тема "Makita HR2630 направена в Китай" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: