• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
ESPACE - майстор
Батерията ти е сгънала съвсем и затова не ти работи зарядното. Най-вероятно нищо му няма.
kvd74 - специалист
Всъщност винтовертите са два броя, един и същ модел, и на двата по едно и също време отказаха зарядните. Може да ги дам на един друг човек да ги погледне, но не работят, почти съм сигурен.
В началото се загряваше батерията при зареждане, после с годините започна да грее зарядното доста, а не батерията, и да недозарежда, и от това мисля се
предаде зарядното. Иначе единият винтоверт е на 9 год., другия на 8, предоволно изкараха.
Държа да ми е безжичен, ако и другите батерии ще изкарат толкова.
Мерси за линковете, и ако Антонии се сети от къде е купувал неговите елементи да напише.
kvd74 - специалист
Привет пак,
днес си взех ново оригинално зарядно на Блек енд Декър, пуснах да зарежда по- запазената батерия, но пак се загря доста за 30 минути и го изключих. Дали е заради старата батерия така, не знам, но ме е страх да не изгори, като предишните. Междувременно прегледахме едното и е с изгоряла първична бобина. Уредих се и с друго подходящо на 12волта, от епилатор.
Мисля да си поръчам и неоригинални батерии, пък ще видя. Мерси на Симплекс-а за идеите и линка, оттам и ще поръчам, ако не ги намеря тук.
zdravcho - специалист
zdravcho написа:
Аз преди няколко години реших да сменям на моя винтоверт акумулаторните елементи...
Та реших да проверя след повече от три години в какво състояние са акумулаторите в батериите. И в двете има по 1-2 дето са дали фира или са на път: всички акумулаторчета са на 1-1,2V като в едната батерия има едно на 0,35V, а в другата едно на 0,65V и едно на -0,2V. Евентуално ще сменя само тях, колкото да са читави батериите. Като дойде време за следваща смяна мисля да ги конвертирам на Li-ION.
И зарядното и батериите загряват, ама какво няма зарежда ги с 1,5А. По ме притеснява факта, че са го съчинили безтрансформаторно и колко от 25uF на кондера са му останали след 10години.
Прикачен файл:
zariadno.png
zariadno.png (51.52 KиБ) Видяна 2313 пъти
.
Останалата част от схемата са 2 броя LM339, много съпротивления, наколко кондензаторчета, 2-3 диода и 2 дветодиода за индикация, ама ме домързя да ги разгадавам.
Дали не може да намалим зарядния ток на 300мА примерно :? че по-малко да се скапват батериите
shadowman - майстор
В тази тема да попитам дали си заслужа рециклирането на батерии, получава ли се и колко време би издържала тази батериа. Имам две макити със занимаващи си батерии (4-ри броя) и се чудя да ги рециклирам ли, но пък никъде не съм чел, че се получава както трябва. Една батерия нова ми излиза малко над 100 а за литиевата може би малко под 200.
И да кажа, че макита вече трудно бих купил освен ако е на някоя далавера, говоря за винтоверт, дават дефекти (по няколко в гаранция) а на едната машина смених батериите гаранционно.
Chefo77 - майстор
Пиши на stan73, той се занимава с рециклиране - при това се справя МНОГО добре.
kvd74 - специалист
simplex написа:
kvd74 написа:
Държа да ми е безжичен, ако и другите батерии ще изкарат толкова.
Добре, вземи един акумулатор 12V, използвай клемите на твоята батерия, махни долната пластмаса и хвани акумулатора с топъл силикон. Имаш безжичен винтоверт без пари. За зарядно можеш да ползваш всеки адаптер на около 14-15V. Щом зарядното ти е греело, най-вероятно е менте трафче, на което са се разместили ламелите.
Ето ти един Хакумулатор - 12V 1.3Ah - твоята оригинална батерия сигурно е с 1.3-2Ah капацитет? http://elmag.bg/MHB-MS1.3-12%20-%2012V%20-%201.3Ah%20bg
Размери: 97 х 43 х 52 mm, тегло 0.5кг Имаш батерия за 9лв(+4лв доставка) За 22лв ще смениш и двете батерии. :partyman:
Привет на всички,
взех батерия, като тази, която предложи колегата, и днес я монтирах. Стана малко "Направи си сам", но нали за това сме тук.
За отделни елементи идваше "скъпо"с работата. Интересно, че намерих в последствие цяла батерия за винтоверт с 15 бр. елементи за 25 лв., / по 1,7 лв. на бр. излиза/ но си бях взел моята вече.
Остана да стърчи 2 см., не стои зле и върши работа.
Благодаря за съветите.
Прикачен файл:
IMG_20170319_213607.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Зарядно и батерии за винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: