• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
radius - майстор
Аз имам Спарки (което хич не искам да хваля) и се чудех само то ли е направено така, че отляво да духа нагоре. Демек квото режеш да ти го набива в лицето :prayer: Просто мотора трябваше да се върти наобратно и ако не са симетрични, предавките да са съобразени с това.
Lion15 - специалист
чет апр 02, 2020 10:49 amradius написа:
Аз имам Спарки (което хич не искам да хваля) и се чудех само то ли е направено така, че отляво да духа нагоре. Демек квото режеш да ти го набива в лицето :prayer: Просто мотора трябваше да се върти наобратно и ако не са симетрични, предавките да са съобразени с това.
Не е само твоето Спарки моето зеге е същото.
Пълни ми носа и очите с прах.
Ей заради духането,вибрациите и кривия захват го сменям.
Най-вече заради вибрациите.
Lion15 - специалист
Някой има ли мнение за bosch pst 800pel.
Ментака вчера отказа напълно.
Строши му се ролката.
А ми трябва зеге за идната седмица.
Ще редя ламинат на село...
Chefo77 - майстор
Да ти изпратя кабелната Макита (4350 FCT), няма да искаш да ми я връщаш :D :D :D
За слабичкото - липсата на лашкане е осезаема, като свикнеш с такава функция. Ако не си ползвал, не знаеш каква е разликата - и аз съм живият пример за това. И аз мислех, че няма нужда от нея.
За захвата - разбива го горе (някъде). GST 90 и 8000 също страдат от това, ако и да са профи машини. И не говоря за единични случаи. Ролката има склонността да събира прахоляци много бързо и да спира да се върти - а като блокира, ножчето изтърква част от канала. Само ролка не се сменя, сменя се заедно с държачите - 55 лева, мерси. При редовно почистване и смазване проблемът вероятно го няма, но кой мисли за ролката :)
Lion15 - специалист
нед апр 05, 2020 4:11 pmChefo77 написа:
Да ти изпратя кабелната Макита (4350 FCT), няма да искаш да ми я връщаш :D :D :D
За слабичкото - липсата на лашкане е осезаема, като свикнеш с такава функция. Ако не си ползвал, не знаеш каква е разликата - и аз съм живият пример за това. И аз мислех, че няма нужда от нея.
За захвата - разбива го горе (някъде). GST 90 и 8000 също страдат от това, ако и да са профи машини. И не говоря за единични случаи. Ролката има склонността да събира прахоляци много бързо и да спира да се върти - а като блокира, ножчето изтърква част от канала. Само ролка не се сменя, сменя се заедно с държачите - 55 лева, мерси. При редовно почистване и смазване проблемът вероятно го няма, но кой мисли за ролката :)
Ще го редя с другото зеге (бяха му свършили четките,но е имало и резервни в кутията).
Ролката си я смазвам,и чистя след всяка работа,ама тия дни докато рязах плота в кухнята в приземния етаж вкъщи.(чака не як ремонт) се разцепи.
Благодаря за предложението все пак.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на читавo зеге" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: