• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
rusi_78 - напреднал
благодаря
8180 - майстор
Руси,
Като ти слушам експериментите, да не те загубим ЕЙ.
Май не си много навътре с тоците, поради което на този етап избягвай 220В - по-добре траф или акумулатор. Маже да потърсиш някакво лабораторно захранващо устройство с регулируемо напрежение 12-24В и ток 10А. Мисля че българските се водеха ТЕС-хххх.
Варианти много. Сигурно и с димер може да стане, но трябва да се ВНИМАВА. Зависи и каква дължина на огъване ще гониш, единични или серийни изделия, скорост на нагряване?
За реотана предвиди някакво "обтягане" - например ролка и тежест, защото трябва да се нагрее почти до червено, при което се разтяга и провисва - няма да е равномерно нагряването навсякъде.
crez - майстор
Ако използваш 220в всичко е до нагаждане. Вземаш кантал/реотан/ но прав на жица с ф около 0.3-0.5мм последователно във веригата връзваш две крушки по 200 вата и пробваш. Целта е да нагрееш ал.профил и плексигласа под него така че да не го пригориш или пък да остане студен. Ако нагрява бавно махаш едната крушка, ако след това пък почне да нагрява много заменяш едната с 100ватова и така...
Аз така го правя,кантала ми е о.5мм 1м.дължина и използвам 500 ватова крушка.
munter4e - напреднал
Човек мога да ти препорачам само едно , слагасх плоскоста във фурната и я нягравасх на 170 градуса и с предвалително готов калъп си прависх формата.... подобре недеи да рискувасх живота си 220V докато изследвасх закона на Ом
  • 1
  • 2

Тема "приспособление за огъване на плексиглас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: