• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
MamaMy - майстор
За мен от до тук коментираните, Макитата HР2051 на ZEDYCUS е най-здравото и най-си заслужава. Тя е съвсем друг клас машина. Само патрона ако трябва да се купи е половината от тази цена, а той е черешката на тортата. Този патрон ще закопае няколко от обикновените без да коментираме удобството при работа.
Моят съвет е грабвай Макитата докато не те е изпреварил някой!
vesodimov - специалист
вт мар 17, 2026 10:25 amMamaMy написа:
За мен от до тук коментираните, Макитата HР2051 на ZEDYCUS е най-здравото и най-си заслужава. Тя е съвсем друг клас машина. Само патрона ако трябва да се купи е половината от тази цена, а той е черешката на тортата. Този патрон ще закопае няколко от обикновените без да коментираме удобството при работа.
Моят съвет е грабвай Макитата докато не те е изпреварил някой!
Благодаря за поредния полезен отговор. Единственото ми притеснение за Макитата е лаишко - купувана е 2009 г. Т.е. скоро става на 20 г. Колкото и да не е работено с нея ... 20 г. са си 20 г. Въпреки това не съм се отказал от нея. Просто имам нужда от допълнително уточнение.
MamaMy - майстор
Ако провериш ще видиш, че този модел все още се продава. Ако беше лош едва ли щеше да се задържи.
Годините пък значат само едно. Желязна е. Има български дрелки и ъглошлайфи от 80-те години. Скоро ще чукнат 50 така и работят като кучета. Дали японската дрелка е по-лоша от българските? Отговори си сам.
vesodimov - специалист
вт мар 17, 2026 11:02 amMamaMy написа:
Ако провериш ще видиш, че този модел все още се продава. Ако беше лош едва ли щеше да се задържи.
Годините пък значат само едно. Желязна е. Има български дрелки и ъглошлайфи от 80-те години. Скоро ще чукнат 50 така и работят като кучета. Дали японската дрелка е по-лоша от българските? Отговори си сам.
Естествено, че проверих. И видях, че е спряна от производство. Но това нищо не значи. Пак благодаря за отговора.
vesodimov - специалист
Пратих ЛС на ZEDYCUS за дрелката.
Благодаря на всички за мненията.
Спорна работа !
PIP - майстор
пон мар 16, 2026 11:33 pmchapara написа:
Не знам дали сте на ясно, че Бош нямат сервиз в Бг?
Преди месец изках да направя профилактика на проф.винтоверт на Бошовски., ако има интерес мога да разкажа ходенето по мъките. Идеше ми да смажа въжето и да се обеся, а им бях фен. Разходиха го в странство, взеха ми пари и ми го върнаха без да е отварян. Нямало части, уау😬

[/quote]

На 50м от мен има човек, който с това се занимава. Поддържа и ремонтира бош, макита, девалт и подобни иснтрументи и работи с официалните вносители за части. От години си оставям инструментите за профилактика и ремонт при него. Не работи с райдер, парксайт и други подобни марки. Ако има нужда ми пиши и ще ти дам контакти.
zz_stefanov - майстор
Има сервизи на бош.
Но са малко гаранционните.
От зелените има списък на такива за които няма части, а в гаранция просто се сменят с нови.
Нещо обаче комуникацията със сервиза куца.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте бормашина на ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: