• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
masterval - майстор
Извинявам се за езика, но това си е ебасимайката!!!!!
Това връща ВСЯКА една фирма или майстор назад с МНОГО!!!
И понеже държава няма, а Полицията тъне в своите грижи, които вонят, учете се от старите военни - последният ги беше нагърмял с ТТ, но има и по-хуманни изобретения...
НАПРАВИ-СИ-САМ, ОВАРДИ-СЕ-САМ
masteradmin - майстор
Аз винаги почвам със СОТ, което и помещение да ползвам, алармата се монтира за 20 мин. До сега нищо никога не са ми откраднали - да чукна на дърво.
SHL - специалист
Антония написа:
@SHL: А не може ли да си смениш кода, да го скриеш от СОТ-а?
Мисля, че те трябва да го знаят винаги, за да могат да реагират, обаче не съм сигурен. Не знам дали се продава, този код или някакъв друг, който е нещо като номер в самото устройство :?
А бе няма ли тук, някой специалист да ни разясни, нещо по въпроса?
Или пък някой, който си е патил от липса на реакция на сотаджии?
rusev - специалист
Относно кодовете, цифрите са пожелание на клиента и си мисля, че едва ли някой от техниците на СОТ си прави труда да помни цифрите или да ги записва, че да ги продава после. Другото, което е важно в случая е, че при нас в месечната такса една определена сума отива за застрахователя и всеки обект се застрахова автоматично с включване на СОТ. Като застрахователната сума не е никак малка.
The_FAN - специалист
SHL написа:
Най вероятно, защото кодовете на алармите се продават впоследствие от самите сотаджии....
Аз за това съм с дистанционно а не с код и клавиатура....апропо SHL ти не беше ли бивш СОТ-аджийски кадър? ALFA SECURITY ?
The_FAN - специалист
rusev написа:
Относно кодовете, цифрите са пожелание на клиента и си мисля, че едва ли някой от техниците на СОТ си прави труда да помни цифрите или да ги записва, че да ги продава после. Другото, което е важно в случая е, че при нас в месечната такса една определена сума отива за застрахователя и всеки обект се застрахова автоматично с включване на СОТ. Като застрахователната сума не е никак малка.
Срещу 20 лева един път годишно покриват щета до 2000 лева - от СОТ толкова. Аз за 80 лева направих застраховка на всичко за всякакви беди на стойност до 10 000 лева. Белята е че застраховка се плаща ако се случи нещо в самия офис - сега част от изчезналите инструменти при Profistroi са мои но няма да има обезщетение щото не са си седели в офиса.
The_FAN написа:
SHL написа:
Най вероятно, защото кодовете на алармите се продават впоследствие от самите сотаджии....
Аз за това съм с дистанционно а не с код и клавиатура....апропо SHL ти не беше ли бивш СОТ-аджийски кадър? ALFA SECURITY ?
И да е така няма да каже
escutcheon - специалист
Хората, които са отнесли стоката са били подготвени изцяло. В моята ключарска практика не съм виждал такъв случаен удар. Влизаме да видим какво има тук - О, Чудо! Давай да влачим... Няма такъв късмет. Както ние се подготвяме за обект, така и крадците. Моят съвет е - никога не си дръжте ключовете извън джобовете и ограничавайте визуалния достъп до местата, където се складират ценните неща. При мен редовно се навъртат навлеци да погледат и аз редовно ги изритвам :-D Останалото е да се молим да не ни нарочат.
SHL - специалист
dalya_tom4o написа:
The_FAN написа:
SHL написа:
И да е така няма да каже
Напротив не е проблем. Въпроса е, че аз работих там за кратко и естествено, като вечната издънка щях да се прострелям с помпата... сачмите се забиха на 2см от палеца ми в пода на гаража. Абе видяха се в грижи хората с мен. Работата ми там нямаше нищо общо със СОТ, а не знам, дали, тогава Група Алфа се занимаваха с това :?
fichtenweg - специалист
The_FAN написа:
SHL написа:
един колега наскоро си сложи подобна аларма която се активира/деактивира с дистанционно. Така не ставаш ли в крайна сметка по-уязвим. Тези аларми не трябва да са по-различни от тези за коли. На бандитите няма ли да им е по-лесно така да я изключат?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Крадена техника" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: