• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Въпрос малко извън темата - каква е марката на шлайфа?
griffin - майстор
Taurus доколкото се сещам в момента.
Niky77 - специалист
Проблема не е в мазането, а в зацепването на зъбната двойка. Просто при евтините машини не е регулирана хлабината, а и материалът не е подходящ! А иначе Литол 24 е перфектна за ъглошлайфи. И не се пълни редукторната кутия!
Takezo Sensey - модератор
Още малко пояснения :

Така наречената "високо-оборотна" грес няма . Всички греси за за високи обороти с изкючение на графитната. При гресите , основните показатели са температурата на протичане.
А оттам основна са 2 вида

-калциеви до + 60 градуса
-литиеви до +120 градуса

Имайки впредвид че се използват основно за мазане на лагери , а лагерите работят нормално до+ 120 градуса , при мазане с грес(без изменение на конструкцията , увеличаване на размера вследствие , температурата ).Има и изкючения .....

Греста има следната структура :
тя е масло , напоено в - представете си една дунапренена гъба , така наречения "пълнител"
когато този пълнител е калций , тя е калциева +60 градуса

когато е литий (литиев сапун) , тогава е литиева + 120 градуса оттам и името "ЛИТОЛ 24" или "ЛИТЕЛ"

така наречената "Бяла грес " е литиева но има добавки за температури +150 до +180 градуса

Грифин , може би е по добре да сложиш калциева , за да може да се "разлива" навсякъде.

Чувал съм за , ъглошлайфи на които вътре в редуктора се слага специална полутечна червена на цвят грес , но има и гарнитури които не позволяват да изтече .

:wink: :wink:
gottogetit - специалист
здр колеги. аз имам едно питане. каква грес трябва да се сложи в скоростите на винтоверт. там са доста високи обороти и скоростите като цяло за затворени. литол-24 подходяща ли е или е много гъста. може би калциева или графитна грес ще е по добре. ако някой знае повече нека сподели. мерси предварително.
  • 1
  • 2

Тема "Смазване на редуктор на ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: