• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
Ел. инструментите. Консумативи.
valerko - специалист
Ronin написа:
valerko написа:
Я и аз да запитам. Трябва ми перфоратор за домашни нужди, я пробия 5-10 дупки в бетон на месец, я не...гледах в Практикер едни пръчки май за 90 кинта беше Budget, с куфар, патронник, 2-3 SDS бургии, шило и къртач, та много моля някой да сподели дали си струва парите. Впрочем какви параметри да гледам като купувам такъв уред?
Виж в продава....там има макита на добра цена...ако не ти се дават парички ........раидер с вертикален двигател....има писано много чети.......за толкова дупки дето си писал каквото и да вземеш ще ти върши работа.......аз 5 дупки ги правя с шилото и теслата.... :-D шегувам се!
Скъпи...ама хубави...да де ама скъпи...обаче хубави :-D . Под 200 и кусур кинта няма.
Ronin - специалист
Виж и спарки.....за вкъщи леките им перфоратори са идеални.......
rolls - специалист
valerko написа:
Я и аз да запитам. Трябва ми перфоратор за домашни нужди, я пробия 5-10 дупки в бетон на месец, я не...гледах в Практикер едни пръчки май за 90 кинта беше Budget, с куфар, патронник, 2-3 SDS бургии, шило и къртач, та много моля някой да сподели дали си струва парите. Впрочем какви параметри да гледам като купувам такъв уред?
Или поне кажи до какви пари да е машинката ...
valerko - специалист
rolls написа:
valerko написа:
Или поне кажи до какви пари да е машинката ...
Ха...купих въпросния перфоратор на промоция 69,99, намален от 99 кинта и чак като се прибрах видях, че няма врътка за обороти...какво правиме когато трябва да дупча желязо или дърво...на еднакви обороти ли да въртя или да си взимам някоя джаджа за намаляне/увеличаване на оборотите.
velsi - Почетен майстор
Какво правим ли? Ползваме дрелка за желязо или дърво, а перфоратора - по предназначение: за бетон.
Ronin - специалист
Не ти трябва рег. на оборотите............единствено за дърво иска по високи обороти но там и свредлата са други....едва ли правиш дърворезба....!
valerko - специалист
Ronin написа:
Не ти трябва рег. на оборотите............единствено за дърво иска по високи обороти но там и свредлата са други....едва ли правиш дърворезба....!
Искаш да кажеш, че желязо дебело напр.1 см ще го продупча със еднакви обороти с бургия 8 мм, а така също и с 16 мм.
Ronin - специалист
За 16 мм свредло за метал ти трябва голям патронник....стандартните са до 13 мм.....метал се пробива с ниски обороти а перфоратора ти е около 1200 об/мин....напълно достатъчно.....

Рег. на оборотите на бормашина ползвам единствено да хвана център....не се коси това не винтоверт.....ползвай си машинката с здраве....
valerko - специалист
Благодаря...да, верно е до 13 мм... :datz: :2thumbs: ...значи и с малка и с голяма бургия дупча, без никакво регулиране на обороти.
Милен - майстор
Регулиране на обороти. :lol: Като, че ли едно време, българските дрелки имаха регулиране и пак си дупчеха добре и никой не се оплакваше.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15

Тема "Избор на по-мощен перфоратор за непрофесионални нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: