• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23
Ел. инструментите. Консумативи.
pavkatay - майстор
Тани написа:
Браво! Направо ме учуди . Сега вече мога с чиста съвест да те накарам да направиш реалния тест - да завиеш винт 6х200 , но на да се покаже от другата страна на гредата , а да е завит целия в дърво - всичките 200 мм. Страхувах се да ви накарам , за да не вземете да си изгорите машинките, а дори не вярвах че ще се справят с 5х160 .
днес се сетих за този тест и докато си купувах винтове взех един 6х200 за дърво. още миналата седмица видях в работилницата и подходящо трупче. почти нямах съмнения какво ще стане , защото като видях ( и усетих) как нави онзи АМО винт бях сигурен ,че ще навие и този. е- нави го без проблем. трупчето беше с дължина 20,5 см. винтоверта скри главата с 1 см( аз спрях а не той-,но като започна да влиза главата леко се 'задъха'). при това винта се показа от другата страна с 3-4 мм. майтапа е ,че снимките ги правих вкъщи, но не си взех никаква машинка като предния път и развивах винта на ръка-отели ми се вола :lol: . по отношение на впечатленията ми от работата- положителните ги споделих( няма голямизбор на такъв тип техника, цената е добра, има добър въртящ момент-колкото пише , няма батерии и т.н.). като негативи мога да посоча: теглото- не знам какво има в това чудо, но тежи колкото акум. винтоверт;при превключване от високи на ниски обороти понякога не се зацепва предавката-явно синхронизатор куца :) и трябва да се прещрака бутона пак; патронника му малко подрънква като разклатиш уреда, което не пречи на работата, но не 'звучи' сериозно, освен това му липсва функцията застопоряване на ротора за да развиеш и завиеш патронника, но все пак не е профи машинка; регулирането на оборотите нещо не е домислено( може и моя уред да е дефектен :? )- когато натисна бутона тръгва да върти бавно и след това изведнъж оборотите отиват на макс-повече от половината ход на бутона е все в режим 'максимал'; регулировката на усилието също нещо не е домислена- почти няма разлика в усилието между положение 11 и 16-17, на 18 завива по-сериозно, след това на положение 19 въртящия момент скача почти до максимум( това последното може и да е субективно-просто се стремя да си нагодя степените на по ак. винтоверт , които са 15 и все не става :) ); и на последно място трябва да се има предвид, че винтоверта явно е с по-малка мощност, защото като поработя известно време с него( 20-30 мин завивам винтове в металните усилители на профили) и позагрява-без да пари. така,че ако някой си мисли, че може цял ден да навива такива винтове6х200 да не се лъже. и на най-последно място- можело е малко по-мек кабел да сложат :)
п.с. по повод следващото мнение - наистина е добра машинката.написах както обещах абсолютно обективна оценка. въпреки всички негативи смятам , че за цената си и за вида инструмент е перфектната техника :)

Прикачен файл

P14.jpg
P14.jpg (65.47 KиБ) Видяна 6632 пъти

Прикачен файл

P13.jpg
P13.jpg (51.94 KиБ) Видяна 6632 пъти

Прикачен файл

P12.jpg
P12.jpg (64.6 KиБ) Видяна 6632 пъти

Прикачен файл

P11.jpg
P11.jpg (67.03 KиБ) Видяна 6632 пъти
Последна промяна от pavkatay на вт май 18, 2010 10:44 pm, променено общо 2 пъти.
Йорданов2 - специалист
Бях май един от първите закупили винтовертчето. Мога само добри неща да кажа, но ще изчакам Тани да поиска някой да забърка едно бъркало теракол, па тогава ще се доизкажа :-D
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
solo5 написа:
а колко е 27 нютона и достатъчно ли е за домашна работа? :?
охооооооо- и предостатъчно. между другото следя темата, защото ми предстои закупуване на някакъв ел. винтоверт за работилницата, но искам да чуя мнението на велси и други дограмисти, защото от дърводелство имам прилична представа и беден опит и знам, че и там са необходими усилия при завиване, но най-сериозното предизвикателство с,което съм се сблъсквал е навиването на централните винтове на сглобките за делители при пвц дограмата. работя с акумулаторен винтоверт спарки, който ми върши чудесна работа, но имам необходимост от още един електрически. затова искам да чуя мнението на някой, който сглобява прозорци и работи с ел . винтоверт. -дали един и същ въртящ момент при акумулаторен и ел. винтоверт вършат еднаква работа :?
сега прегледах темата и ще отговоря на въпроса си- тези четири винта затрудниха винтоверта много по-малко ,отколкото централен винт на делител :-D
Тани - модератор
:-D :-D :-D

Ще ме извините , но съм малко Тома неверни по отношение на това , което пишат по каталозите! При положение , че 14,4 или 18 волтов - не мога да си спомня вече зелен Бош започна да пуши при завиването на 5х 160 винт , та реших че е редно да се тества!
Въпреки , че теста не е съвсем обективен , защото не се завива перпендикулярно на дървесните влакна , а от друга страна винта има резба само на 1/3 от дължината на винта т.е. 70 мм , то не мога да отрека , че не очаквах за толкова малко пари толкова добри резултати!
MASTER - специалист
Тани написа:
ralev написа:
Най-добрия с които съм работил е HILTI ST1800, няма аналог на пазара. Ако имаш възножност взимаи го без да се замисляш
В интерес на истината това е единствения електрически винтоверт с регулиране на въртящия момент с който съм работил , пък и въобше който съм виждал. Останах очарован и наистина го препоръчвам , но нямам представа каква му е цената.
Не е единствения, но това е машината !!!

Аз ползвам 14 години вече такава, но по стария модел, който е аналогичен на този - модела 180 май беше но не съм сигурен.

Ползвам е много мека дума - точната е "ежедневна зверска експлоатация", и то от който я пипне. Не е мръднала, единствено аз и смених сам четките веднъж за ужас на оторизирания сервиз Хилти в София , и за мое огромно финансово облекчение :-D и спестяване на време. С четки от елтоско ъглошлайфче за няма два лева двете.

Ако някой смята да ползва мощен винтоверт десетилетия - няма друга алтернатива. Цената не особенно евтина, но разхвърляно в времето напред си струва всяка стотинка.
Nikolow - напреднал
Към момента откъде най-евтино може да се вземе скила?
За Варна или онлайн поръчка става дума.
rolls - специалист
Nikolow написа:
Към момента откъде най-евтино може да се вземе скила?
За Варна или онлайн поръчка става дума.
Киров срещу Метро.
DEYCHEV - специалист
да не си пропуснал промоцията в практикер купуваш какъвто и да е скил и получаваш акумолаторна отверка
Nikolow - напреднал
DEYCHEV написа:
да не си пропуснал промоцията в практикер купуваш какъвто и да е скил и получаваш акумолаторна отверка
Май така стана! :?

В Практикер Варна е на цена 100лв.
От промоцията с отверките не е останало нищо.
DEYCHEV - специалист
в плевен беше само на 12 от 14:00-20:00 ч и го взех за 89.90
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВИНТОВЕРТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: