• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
Милен - майстор
Niky77 написа:
Имаше жълти на времето, когато ги правеха и с табелка "Peugeot". Ако няма махаловидно движение, е същата машинка/макар и старичка/.
Ако го има, и машината е по-голяма и по тумбеста, то тогава е "Peugeot" с табелка "Спарки"! Тази не я пипай - няма резервни части!!!

Объркването стана пълно Спарки било Пежо и обратното. На етикета му пишеше Спарки произведено в Германия и т.н. като на нормално Спарки.
Дали е по- тумбесто не мога да преценя там нямаше от нормалните да ги сравня едно до друго.
Въпроса е ясен - по-далече от тази съмнителна история.

Да взема първо да питам, че после да не се чудя к'во да правя :lol: Трябва ми машинка за рязане на плоскости МДФ без покритие. Цяла плоскост ще трябва да я разкроявам на парчета с размери 20х30см. Изискването е срезовете да са прави и равни. Работата не е много, максимум една, две плочи 280х210х2.5см за година. За целта мислех да си взема зеге, че е по универсална машинка и ще става и за други работи.
Последна промяна от Милен на съб май 23, 2009 8:27 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
За прав и равен сряз не разчитай на зеге...за това е ръчния циркуляр.По добре си купи циркуляр и зеге ментета от категори "смъртник".Ако оцеллеят след изпълнението на задачката си е бонус.А и имат гаранция все пак... :lol:.А иначе винтовертите Пежо не са лоши...Но са непопулярна марка за инструмент у нас-както Панасоник,Фейн и Милуоки
Милен - майстор
Нещо ми се струва страшно да работя с ръчен циркуляр, особено пък менте. Въртящ се метален диск с 4500 оборота в ръцете ми не е за пренебрегване. По безобидно ми се струва зегето. Предполагам, че ако захвана един мастар със стяги към плоскоста за водене на зегето и подходящо трионче за чисто рязане ще се получи :?
housedoktor - майстор
Дори и с мастар или паралелен водач пак криви.А ръчният циркуляр дале е по обезопасен от зегето,ако се използва правилно
Niky77 - специалист
Милен написа:
Объркването стана пълно Спарки било Пежо и обратното. На етикета му пишеше Спарки произведено в Германия...
Мисля, че трябва да поясня! Преди години Спарки купиха завода за електроинструменти Пежо! Идеята беше да ползват името и да хванат пазара им.Затвориха го и докараха някои линии за производство и наличните машини.Първо ги пуснаха като Пежо , след това им лепиха етикети отгоре, а накрая ги развалиха, като започнаха да ги произвеждат в Ловеч/верижен трион,малък ъглошлайф,виброшлайфове/

Никъде на етикета не пише, че е произведено в Германия!!! Пише, че Спарки е с регистрация в Берлин,Германия! Отстрани с малки буквички преди пишеше Made in Bulgaria, а сега пише Made in EU!

Напълно съм съгласен с доктора! Циркуляр, а не зеге!
Милен - майстор
Ей до къде ги докарахме европейците да им затваряме заводите и да им крадем машините :shock: :lol:

Етикета на жълтото Спарки го гледах днес и ми остана в главата че пише Made in Germany, но може и да бъркам.

Благодаря за съветите относно избор на зеге или циркуляр. Явно щом казвате, че със зеге няма да стане право, а мен нещо не ми допадат тия ръчни циркуляри, ще отида на вариант да дам плочата на дърводелец. Така ще ми я разкроят и рендосат ръбовете ако трябва, без да бера ядове. То за една, максимум две плочи не си струва да си купувам резачка.
Ronin - специалист
Скоро аз правих едни лавици....с зеге забрави....прави линии с цирколяра и после с ел.ренде за да заглади леко шкурка и после кантиране......
ribnikolaevi - майстор
Милен написа:
Ей до къде ги докарахме европейците да им затваряме заводите и да им крадем машините :shock: :lol:

Етикета на жълтото Спарки го гледах днес и ми остана в главата че пише Made in Germany, но може и да бъркам.

Благодаря за съветите относно избор на зеге или циркуляр. Явно щом казвате, че със зеге няма да стане право, а мен нещо не ми допадат тия ръчни циркуляри, ще отида на вариант да дам плочата на дърводелец. Така ще ми я разкроят и рендосат ръбовете ако трябва, без да бера ядове. То за една, максимум две плочи не си струва да си купувам резачка.
Това за ядовете не е сигурно - казвам ти го от опит. Веднъж дадох десетина детайла в цеха на реномирана фирма. Шефът на цеха с дебел черен маркер отбеляза какво трябва да се реже. Накрая от десетина елемента 7-8 бяха сгрешени. Отиди в малка работилница, където можеш да влезеш при циркуляра, като ги режат, да ги "гледаш в ръцете" и ако грешат - да им кажеш навреме.

Имах едни хора, за които можех да гарантирам, но се преместиха някъде и им изгубих дирите, за съжаление.
Милен - майстор
Имам под ръка съсед дърводелец който ще ми свърши работата качествено. Поне такива са впечатленията ми от работата му по единични бройки които съм му носил до сега. Тъй, че чудесията със зегето отпада окончателно.
brunder - специалист
а админе ти с марката enshell (мисля че така се пише) ли си и ако си кажи кои модел щото и аз имам на ENSHELL това е марката :supz:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: