• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 20
Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
Едно е да си купиш техника която не ти създава никакви проблеми и в същото време скъпа, друго са тези RTR където са..., друго е нещо евтино което ще ти върши работа, като инструментите на Parkside.
Както каза Владо псувните и нервите по сервизите никой не ги връща!

ПП Владо ме е изпреварил, така сме го ударили на спам, а какъв ти е флекса? :-D
stan73 - майстор
Всъщност ако имаш предвид намаленият на 17.40 в Кауфланд ъглошлаиф РТР Премиум - нормалната му цена там преди беше 70 лева с 3 години гаранция. Машината е с прилична израборка, няма нищо общо с опасните за здравето машини брандирани само като РТР !!! Горещо не ги препоръчвам на никого ! Тези които аз съм виждал бяха с криви турбини, вероятно ако някой се осмели да пусне такъв инструмент, то той ще се разлети до няколко минути...

П.П. Пак повтарям - РТР Премиум няма нищо общо като качество на изработката и цена с тези брандирани само като РТР !!!

Не твърдя, че е супер, но е съпоставим с Бъджет или почти с Парксаид.
Chefo77 - майстор
VLADO66 написа:
Псувните и главоболията по носенето в сервизи,взимането и изгубеното време са ми по скъпи от спестения лев.Всеки трябва да си направи преценката като взима инструмент с каква цел ще го ползва/домашно или профи/.Аз съм си намерил марката още от едно време.Днес си кроих една ПВЦ ламперия с флексчето и ми беше мазно на душата. :)
И какви са главоболията? Изсипваш го с кутията на "Информация" в Кауфланд и им казваш да ти звъннат като е готов.
Пък как може да ти "достави удоволствие" шлайф за 80 лева, просто не знам ... Като се има предвид, че за такива пари само някакви хоби изделия се купуват ... :P :lol: Ако хванеш нещо за 3 пъти повече пари сигурно не можем да ти спрем множествените оргазми :lol: :lol:
VLADO66 - майстор
Кефи ме че си заслужава парите а не че е върхът,за каквото е междувпрочем е и темата.Не ми е проблем да занеса машинката в сервиза,а се ядосвам при положение че знам че за двайсе лева не мога да очаквам каквото и да било , по добре да сложат един кош за боклук в магазина и да турят табелка-"По-добре си хвърлете парите тука"
Chefo77 - майстор
А ти откъде знаеш, че този за 20 не си заслужава парите, а онзи за 80 - си ги? :)
VLADO66 - майстор
Chefo77 написа:
А ти откъде знаеш, че този за 20 не си заслужава парите, а онзи за 80 - си ги? :)
Имал съм 2 машнки на тази фирма които предадоха богу дух след дълъг и разнообразен живот. :) Не желая за казвам марката защото настоящата тема е за други марки.
stan73 - майстор
VLADO66 написа:
Chefo77 написа:
Имал съм 2 машнки на тази фирма които предадоха богу дух след дълъг и разнообразен живот. :) Не желая за казвам марката защото настоящата тема е за други марки.
Питам конкретно и директно: машините които си имал какви бяха точно - РТР Премиум, РТР Макс или само РТР ? Ако са от последният тип е нормално не само да се чупят, а направо са си опасни (всичките такива, които гледах бяха с недопустими според мен дефекти за високооборотна машина) ? (подозирам, че си имал РТР ? )

П.П. А относно 3 годишната гаранция в ЛИДЛ и Кауфланд: налагало ми се е да я ползвам - нося нещото на касите, викат шефа на магазина (ЛИДЛ) или на информацията (Кауфланд). Или го вземат за ремонт или ми връщат парите - ако искам. Винаги са били коректни, никога не са ми правили проблеми и затова си пазаря спокойно (вярно в моята част на града няма техни магазини, но така или иначе ходя нататък за храна 1 или 2 пъти седмично). Така, че не може да се каже, че съм губил време, за това, че съм ходил специално за рекламации. Съжалявам, ако звучи като хвалба, но съм доволен от отношението и в двете вериги (както и в някои други де), освен това аз съм про в съвсем друга област и инструментите ги ползвам из къщи когато се наложи любителски, а в случай, че съответният загрее - го спирам да изстине (но и рядко се е налагало). В случай обаче, че професионалистите майстори си вадят хляба с инструменти и ги ползват в натоварен режим по цели дни (а понякога и повече) е нормално да си вземат и професионални инструменти (на съответната цена), а не да си вземат някаква евтинийка, да и скъсат гъз*т от работа и после да се оплакват, че се е счупила като е прегряла (доста такива мнения срещнах тук...) !
П.П.2 Понякога ръцете на китайчетата трепват и пускат по нещо любителско, много качествено, което въпреки скромната си цена би станало даже и за професионални цели (лично съм виждал, а и имам няколко такива машини с марките Бъджет, Аинхел и Парксаид), но това повече трябва да се счита за бонус/изключение...
Avas_co - майстор
Сигурно ще ми скочите, но все пак.
Ползвал съм доста жълти шлайфове.
Еми, караха ми по 7-8 месеца до година,ако въобще тръгнеха.
За удоволствие от работата с тях няма и да споменавам.
Ако човек дебне, изкачат добри оферти на качествени машини.
Сега в Киров(които хич не са ми любимци) има това http://shop.kirov.net/?cid=46&pid=2010 , за 89 лева .
Да, не е 900-9000 вата(жълти), но знаеш, че МЕТАБО като са написали 650 вата са толкова.
Предполагам не е нужно да се гадае кое ще изкара по-дълго, Метабото или тоя РТР премиум.
Chefo77 - майстор
Ами и аз си мислех, че Метабо са си свършили работата както трябва и след като пише Метабо, значи е Метабо, но на третото ползване тъпия орбитален ексцентър-шлайф спря и не тръгна, да го е.а. Отворих го и се оказа, че вътре има почти толкова прах, колкото и във филтъра отзад ... Май май невинаги си вършат изчисленията както трябва :wink:
Владо, след като някой е преценил да даде 20 вместо 80 за някаква стока, значи би трябвало да си е преценил дали ще му върши същата работа. Точно заради това си взех зегето от Лидл като резервно за основното ми. За резерва и груби неща е УАААУ, но никога не бих го заменил с другото :wink:
dpp - специалист
Тоя RTR ли е къв е флекс 125мм е пълен боклук. Не знам , но тук в Бургас - Кауфланд, даже не е на прИмоция, ами си е 40 лв! Аз и 17 не бих дал... Като го врътнах и така гадно се движи .... Имам чувството , че е с пластмасов червяк и ротора е на втулки от двете страни.... :?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 20

Тема "Бюджетен (любителски) ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: