• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
dpp - специалист
marto написа:
Chefo77 написа:
Аз не бих се доверил сляпо на такива защити ...

Конкретно за БОШ защитата е уникална верно,шлайфа се изключва за стотни от секундата
Ползвам редовно от тея назъбените дискове за дърво (въпреки че имам профи ръчен циркуляр)
НО когато го ползвам на флексчето му намалям оборотите до около 5000 и нямам проблеми
Незнаех че има такива дискове с верига...определено ще си взема
п.п. Наблюденията ми върху защитата са по личния ми флекс GWS 14-125 CIE Professional за други модели незнам
Ох, да не ти се налага да се изключва когато ползваш диск за дърво. Тя машината изключва по ток, при блокаж! А обикновено неприятностите стават за милисекунди, я някой чеп , я леко изкривяване на машината и айде подскочила и сгазила ..та тая защита не е много читава за тея дискове. Може би ще е адекватна ако се ползва тоя диск с веригата. Там и самата верига приплъзва и вероянто ще е наистина евективна - ДАЙ боже.. макар , че пък така може и да ебн сработи ако преплъзне веригата.. Иначе моя големия флекс на Бош има и блокировка и спирачка на ротора. Спира за 1-2 секунди ама пак си мисля че няма да е достатъчно..абе да не му се налага човек! :?
madsnake - специалист
Чета и се чудя...
Как може хората да разчитат на защити? Това е все едно да си карам колата и да съм 100% сигурен, че ще спре адекватно като и натисна спирачката. Винаги взимайте превантивни мерки, не разчитайте на сляпо... Достатъчно е веднъж да не сработи.
marto - специалист
Както казах при ползване на такъв диск намалям и оборотите наполовина,в никакъв
случай на 11 000 оборота,не повече от 5000 :wink:
stefandar - помощник
ако машината има намаляване на оборотите, предпазител при заклинване на диска/спира/диска е с видия и се работи с предпазител с диск 115 можеш да режеш летви не по дебели от 10мм почти безопасно, но ръчен трион или зеге няма да са по-бавни и мноооооооого по безопасни,особено ако нямаш голям опит в работата с ъглошлайф.И все пак съм далече от мисълта че с ъглошлайф могат да се реже дърво безопасно!!!
Тани - модератор
stefandar написа:
ако машината има намаляване на обороти..., но ръчен трион или зеге няма да са по-бавни и мноооооооого по безопасни,особено ако нямаш голям опит в работата с ъглошлайф.
Явно не си рязал нито със зеге нито с ръчен циркуляр! Когато плота опре в материала който ще режеш, машината стои стабилно и ти не усещаш никакво усилие , когато стигнеш до чеп или пирион , дори това да е предизвикало блокиране на режещия инструмент . За разлика от тях ъглошлайфа няма плот и инструмента тръгва в непредвидима посока!
valqk - специалист
#-o
добре, че попаднах на темата!
Миналата година си взех точно такъв диск, въпреки че не ми изглеждаше добра идея, но нямам ръчен циркуляр.
Веднъж или два пъти съм рязал чам с него, но утре ще го намеря и строша, че да не може да се ползва (ако някой го намери).
Дърво м/у другото режа с диск за метал на шлайфа - доста пуши и съсипвам диска, ама поне знам че и да срещна чеп или пирон не подскача, защото няма зъби. Доста дърво съм срязал за ремонти по вкъщи така и никога не е било проблем. Доста пуши и 'запушва' диска и често се сменя ама си е по-безопасно. На няколко пъти ми се е случвало да ми се допре пръста до диска - не е приятно, ама след 10мин вече не го помня (с диск за метал)...
А и вече имам зеге. :)
За все още навитите - има 2 типа хора, такива дето са имали злополуки и такива, които още са нямали.
Всичко е на късмет, ама трябва да си се пазим!
Скоро като ми останат пари обмислям ръчен циркуляр, че направо се изкефих колко са удобни като ги видях.
Живи и здрави!
velsi - Почетен майстор
Дърво с ъглошлайф режа много рядко и то само по този начин!
Още снимки в тази тема. viewtopic.php?t=1308&p=15220#p15220
Изображение
ESPACE - майстор
Нищо няма да отрежеш по този начин :) Диска ти е сложен наобратно :-D
Leon - специалист
Що пък да не го движи от дясно на ляво?
velsi - Почетен майстор
ESPACE написа:
Нищо няма да отрежеш по този начин :) Диска ти е сложен наобратно :-D
Диска си е сложен правилно. Кожуха на машината е завъртян, защото иначе превключвателя идва отдолу. Това не е най-важното. Исках да споделя идеята. А самото приспособление не е никак сложно за изработка.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: