marto написа:Ох, да не ти се налага да се изключва когато ползваш диск за дърво. Тя машината изключва по ток, при блокаж! А обикновено неприятностите стават за милисекунди, я някой чеп , я леко изкривяване на машината и айде подскочила и сгазила ..та тая защита не е много читава за тея дискове. Може би ще е адекватна ако се ползва тоя диск с веригата. Там и самата верига приплъзва и вероянто ще е наистина евективна - ДАЙ боже.. макар , че пък така може и да ебн сработи ако преплъзне веригата.. Иначе моя големия флекс на Бош има и блокировка и спирачка на ротора. Спира за 1-2 секунди ама пак си мисля че няма да е достатъчно..абе да не му се налага човек!Chefo77 написа:Аз не бих се доверил сляпо на такива защити ...
Конкретно за БОШ защитата е уникална верно,шлайфа се изключва за стотни от секундата
Ползвам редовно от тея назъбените дискове за дърво (въпреки че имам профи ръчен циркуляр)
НО когато го ползвам на флексчето му намалям оборотите до около 5000 и нямам проблеми
Незнаех че има такива дискове с верига...определено ще си взема
п.п. Наблюденията ми върху защитата са по личния ми флекс GWS 14-125 CIE Professional за други модели незнам