Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Еми то си е с карб -Волбро, абе дъщера на Хускварна в Китай. Ниската цена идва тук вероятно от пластмасовият картер, които се слага и на Хускварнат, по ниско легираната сплав на бутало/цилиндровата група и тнт. И разбирасе евтината работна ръка от производителят.
Ако не я тормозиш прекалено много и я пазиш ще върши добра работа.

Аз лично съм недоволен и от Шведската сглобка и части на Хускварна, така че..........
prascho - майстор
Китайският уред за заточване на вериги в Лидъл някой да е ползвал? Мнения?

http://broshura.lidl.bg/5cc494f5-f1f9-4 ... b7482/#/10
stan73 - майстор
Вече почти всичко е китайско, но ако е като предишният, който пускаха - беше производство на Гризли и тогава го разглеждах: доста добра машинка.
Лидл на сайта си са пуснали и филмче:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=11296
prascho - майстор
Това, че е китайски не ме бърка. Всъщност аз съм лайк. Заточването с този уред точно какво представлява? Действа на базата на шмиргел, като шлайфа повърхността на зъба или действа като шлайф и отнема цял слой от материала. Броя заточвания на верига определя ли се от това дали се заточва с машина или с пила?

П.П. За момента нарязах около 7-8м3 дърва и веригата за сега реже.
fore - майстор
Разбирасе че когато точиш с пила, веригата ще има по дълъг живот. Но на примерно три заточвания пак ще ти се наложи да ползваш този уред за да бъде наистина остра.
kuger - майстор
На кутията пише Флорабест. Програматорът ми за капковото е на тази фирма, доволен съм. Поръчах на човек да ми я закупи, времето ще покаже как се справя.
stan73 - майстор
Флорабест е една от марките на Лидл. По-важен е производителят. Преди им бяха производство на Гризли Гартенгерете (доста сериозен немски производител, нещата са им от ранга на Бош, според мен нещо по-средата като качество между зелена и синя серия (даже повече клонящо към синя), естествено като за тук - вероятно произведени в Китай...).
dragozow - майстор
Няма къде да е произведен за 55 лв, само ДДС-то е 11 лв, печабата на търговеца, транспорт..
fore - майстор
Че какво толкова има в тази машинка че да струва 500 лева ? Абсолютно всички части се правят в Китай, технологично евтини за производство, работна ръка на тънкана, сложност на производство - средна до лесна.
Това си е мотор с тънко дискче - флекс. И има релеен шалтер и релса за подаване на веригата+ лостчета за реглаж и затягане.

Лидъл поръчва на килограм и Китаеца прави големи отстъпки. Така е и с хранителните продукти.

Има и некачествени неща разбирасе- имаше едни видии за бетон-25 кинта 6 броя- криви та криви. И перфоратора има за 100 кинта не беше качествен.

Но при ел моторчетата -шмиргели, флексове и тнт нещата са по различни- 85 вата моторче- за какво ти е по мощно ?

Аз имам на Спарки Полупрофи настолен шмиргел- 750 вата- ама пиля големи работи, а тука ще се заострят зъбчета и само продължителността на работа е от значение за прегряването на мотора.

Макар че

http://www.raider.bg/bg/detail_2218.html на подобна ценна и 220 вата сила.
teon - специалист
...ти за коя машинка говориш ве?...къде ги видя тея 500лв?...

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: