Ел. инструментите. Консумативи.
dpp - специалист
SKIL 6221 AA - не издържах, отидох, пробвах, видях и ..взех! :-D
EDI - майстор
Ми честито и отзиви да чуем после. :lol: :partyman: Скоро и аз ходих да го видя на живо СКИЛ-чето, повъртях се с него малко, претеглих на ръка, не издържах и не си го взех, понеже малко преди това видях едно друго нещо дето ми останаха очите в него. :lol:
stan73 - майстор
Поработих с Премиум кабелният винтоверт/бормашина от промото в Алати.
Впечатления: няма биене, относително удобен, не е много шумен, предполагаем въртящ момент - до към 25 Nm (достатъчен ми е), кабелът е къс, патронникът не захваща добре свредло за метал 2.5мм на ADW (в смисъл при пробиване на отвор в навлажнено старо буково дърво с дълбочина 5 см, на вторият отвор вече почва да превърта, въпреки старателното стягане).
dpp - специалист
stan73 написа:
Поработих с Премиум кабелният винтоверт/бормашина от промото в Алати.
Впечатления: няма биене, относително удобен, не е много шумен, предполагаем въртящ момент - до към 25 Nm (достатъчен ми е), кабелът е къс, патронникът не захваща добре свредло за метал 2.5мм на ADW (в смисъл при пробиване на отвор в навлажнено старо буково дърво с дълбочина 5 см, на вторият отвор вече почва да превърта, въпреки старателното стягане).
Полезно инфо - на Скила ми изглежда добре патронника, не бие , щрака добре, дано съм случил ..
stan73 - майстор
И тоя уж изглежда добре, но се пързаля. На Гризлито и на Метабото също изглеждат добре, но не се пързалят...
stan73 - майстор
В крайна сметка реших, че споменатият по-горе Премиум кабелен винтоверт не ми трябва.
По ме радва да работя с акумулаторни машини (неприятно ми е, че трябва да се съобразявам и с кабелът му), а освен това още докато в Практикер продаваха машинките брандирани като Бъджет, бях си купил дрелка с изцяло метален редуктор, 710 ватова, с електронно регулиране на оборотите от спусъка, посока, с метален патронник, със съчмени лагери на промо за около 40 или 45 лева с относително компактни размери (аз тогава писах и за нея - но който ял-пил (вече за съжаление Бъджет машинки поне в страната не се продават)), та на практика няма с какво да ме израдва повече.
Та ако някой го иска - продавам го на цената на която го купих (36 лева с 2 годишна гаранция от събота). И да не го иска колега от форума - след малко ще го пусна в ОЛЕкс.
Chefo77 - майстор
Ааа, Стънка - че той си е втора злоупотреба бре :)
Andisi
Сега видях това: http://servina.net/index.php?c=view_prod&stID=18469 Като параметри е сходно с Dewalta, малко по-слаби батерии и по-ниска скорост на въртене. Аз за дупчене имам тамън 5-6 дрелки :lol: та не ме притеснява особено скоростта.

Въпроса ми е тези почти 100 лева отгоре за девалта заслужават ли си? Дали разликата в цената идва от пакетите или има и нещо друго? Като например пластмасов редуктор?
EDI - майстор
Ми заслужават си 100-те лева.Ама сега има DCD710 за 299 лева с 1,3 А пакети, та разликата не е 100 лева, ами 20-30.С 2 А пакети е около 390 лева.Разликата е отвсякъде - двигател, пакети, елементи вътре, материали за съединител, спирачка.....Редукторите са метал и на двете машини.Мен питай, от 20 деня ровя по точно тази тема, даже от днес и аз си мима ДЕВАЛТ ама друг модел. :lol:

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: