Ел. инструментите. Консумативи.
Andisi
Ясно, абе бях го замислил и аз да е Dewalt, ама викам да питам за по-сигурно.

Айде честито за придобивката, ти този с трите батерии ли взе? Аз още се чудя, но ми се ще да е нещо по-леко, иначе 14.4 волтовия също ми харесва.
EDI - майстор
Вземай си ДЕВЛАТ-а, ако имаш бюджет, няма да сбъркаш.Да, с 3-те батерии взех, модела 730.Ами за каквато работа ти трябва, такъв си избери.710 го дават 1,1 кг, усилието му хич не е зле.Из НЕТ-а има разни клипове как си дупчи дърво с пересто свредло, много добре се представя.За по-леки работи е идеален.730 идва 1,5 кг, на ръка е удобен, баланса е направен много добре, усилието е 57 нютона, макар да е от леката серия в този клас, той е за по-тежки работи.И аз се чудех дали да не си взема 710, ама реших, че не е зле да имам по-мощна машина, не често, но ми се налага да завивам в масив дълги и по-дебелички винтове.Иначе и аз имам една МАКИТА 10,8, и тя 24 нютона, ама е много далеч от сродниците и в този клас, поне от тези дето съм пипал - БОШ, МЕТАБО и СПАРКИ /то май почти всички основни играчи съм опитвал :? :lol: /.
Andisi
Да май натам отиват нещата. Една от причините да не търся/купувам Макита 10.8 е твоите изказвания от други теми :) На мен ще ми е първи акумулаторен инструмент след IXO-то и затова го мисля и аз от много време, че после да не стои в музея :)

А ако взема 730 модела, трябва ли да въртя всяка от батериите или мога да ползвам само две и третата да стои резерв или ще се прецака ако стои дълго време без да е ползвана?
EDI - майстор
Добре да работят и трите батерии.Може известно време да не работи едната да речем, ама не е хубаво много дълго време да си стои.Може да си отделиш едната и чат пат да я ползваш за по един цикъл разряд заряд.Аз съм решил да им лепна по един номер от 1 до 3 и да ги въртя по ред на номерата :lol: .Абе не знам за МАКИТА-та, първо си мислех, че на мен се е паднало магарето :-D , ама после видях още една-две машини и се убедих, че просто модела си е такъв слабоватичък малко.Просто не са го докарали като хората.
mitko64 - майстор
А това с батериите стриктно го спазвам- изтощената в зарядното, заредената в машината- и така, да имат еднакъв брой цикли на зареждане.
strashko7 - специалист
здравейте,поразгледах темата макар да е доста стара а съм решил да си купя нещо качествено.интересува ме насоки за
марка
волтаж на батерията
вид на батерията
също така ме интересува и цвета има ли значение/в смисъл за професионална или домашна употреба/и кой цвят за кои е
изобщо всякаква информация ще ми е от полза.смятам да я купувам от Англия,гледам че имат и комплекти с по 2 в куфар и други сборни оферти от рода на 4-5 уреда в комплект ама засега повече ме интересува винтоверта.благодаря предварително
joroantonov - специалист
Много общ ти е въпроса. Като цена-качество ти препоръчвам Metabo и Kress. На върха са Festool и Hilti на съответните цени. Bosch са гола вода без значение от цвета - син или зелен, Makita имат много добри модели и други които са зле. В последно време почти не се предлага сериозна машина с друга освен Li ion батерии. С Т15 на 4.2 амперчаса се пробиват стотици дупки ф11 в метал преди да умре батерията. Относно модел напиши за какво ще се ползва машината, за да се избере подходяща.
strashko7 - специалист
по принцип за дърво и гипсокартон предимно,марките които ми предлагаш несъм ги срешал по магазините но и ме съм търсил много.предлагат се предимно бош,макита и деволт и съответно всеки магазин си има собствена марка
stan73 - майстор
Метабо е яка немска марка за професионални инструменти. Други от нейният ранг са Файн (която вероятно също не си чувал), Фесто, Атлас Копко/Милуоки/АЕГ (пускат ги и под трите бранда, но вероятно си чувал само последният) и т.н.
От избоените от теб бих се спрял на Макита или ДиУолт, евентуално може и син Бош.
П.П. Аз продавам едно готино Метабо, което би ти вършило работа. Ако желаеш подробности - пиши на лични (да не цапаме тук).
ESPACE - майстор
joroantonov написа:
Като цена-качество ти препоръчвам Metabo и Kress. На върха са Festool и Hilti на съответните цени. Bosch са гола вода без значение от цвета - син или зелен, Makita имат много добри модели и други които са зле.
Много се кефя на подобни обобщения- Бош били гола вода, Кресс-върха на сладоледа. :lol: Извънземни направо.
joroantonov написа:
С Т15 на 4.2 амперчаса се пробиват стотици дупки ф11 в метал преди да умре батерията.
Ихаа, това искам да го видя! В какъв метал, колко дебел? Колко стотин дупки?

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: