Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Fore, fore, fore...Вадиш пост от преди почти две години.За толкова време мечката, хваната от гората, се учи да кара колело.А аз за първи път хванах резачка тогава..Но се развих.Научих, какво е да свалиш на soft,научих защо левите зъби стават по-къси от десните и т.н.Научих се и да слушам и машината.
Не си усещал вибрации!!?Та как ще ги усетиш, като буквално до вчера си работил с вериги, заточени на принципа"едно към гьотере"? Ами ,че ти направо си слязъл от каруцата и се качил на москвича. :-D А че има и мерцедес , теб това не те интересува.
koveslav - майстор
Тона в последните постове и на Форе и на Иванов стана доста остър и язвителен.Хайде да не се дъвчем,колеги.Тук сме за забавление,не за кавги!
mitko64 - майстор
Голям спор падна за тези 10 градуса. Навремето те ми изядоха глвата на изпита по механизация на дърводобива. Ако търсите бързо рязане на твърда дървесина, пробвайте вериги с правоъгълен профил на зъбите(без закръгление). Направо хвърля макарони, но си иска яка бензинова машина. За поваляне ме е страх да ги ползвам.
koveslav - майстор
И RS варианта на Щил с острия връх не е за подценяване,но машини под 3к.с. в жегата виждат много зор.Прегряват без да се усетиш.Правят значително по-широк срез,товарят машината,но скоростта на рязане е много-по-висока от на обикновените вериги.Склонноста и към откат обаче е значително по-голяма и е опасна за хора без опит.
fore - майстор
Иванов, що като си се научил как да припилиш веригата не сподели в темата дето си въпросвал аджеба, ами си оставил отворена тази твоя неяснота ? :?

Иначе ми прави впечатление, че винаги имаш настроение да опонираш на събеседниците си, а и да възхваляваш някой съфорумници които са специален очевидно за теб.
Ми вложи това си желание и в доизясняване на бивши и сегашни твой неяснотии. Това е мое мнение естествено, не е задължаващо, а само препоръчително !

Аз поне така правя- като реша някой неясен за мене казус, веднага го споделям с останалите. :wink: :partyman:
Така няма да стават е такива колизии !
prascho - майстор
Бяха останали вчера около 2м3 дърва метровки, с диаметър от 30 см нагоре. Смених веригата..Стори ми се, че почнах повечко да натискам и машината се мъчи. Ей родих се. Нарязах ги като кашкавал. Доста по-бързо и лесно в сравнение с предходните тънички метровки. И най-важното: пипнах шината и не беше загряла много.

Извод: колкото е по-заточена веригата толкова силите на триене са по-малки. Шината не загрява и топлината не се предава към пласмасовите компоненти.

Ще видим как ще точа сега веригата :).
koveslav - майстор
prascho написа:
Бяха останали вчера около 2м3 дърва метровки, с диаметър от 30 см нагоре. Смених веригата..Стори ми се, че почнах повечко да натискам и машината се мъчи. Ей родих се. Нарязах ги като кашкавал. Доста по-бързо и лесно в сравнение с предходните тънички метровки. И най-важното: пипнах шината и не беше загряла много.

Извод: колкото е по-заточена веригата толкова силите на триене са по-малки. Шината не загрява и топлината не се предава към пласмасовите компоненти.

Ще видим как ще точа сега веригата :).
А колко кубика успя да нарежеш с първата верига преди да се затъпи?
dragozow - майстор
Много е относително колко дърва се режат с една верига. Отделно от дърва до дърва има разлика, във веригите и усета за тъпа верига на всеки също има разлика. Носете си една заточена резервна и няма грижи.
iivanov - майстор
dragozow написа:
Много е относително колко дърва се режат с една верига.
Потвърждавам.Замърсените с пясък и пръст дърва доста "свалят"нарязаните кубици.А срещнеш ли камък или заореш в почвата ,и си до там.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: